اهداف آموزش: با مطالعه این آموزش قادر خواهید بود منابع اصلی در عدم همگرایی حل مسئله در آباکوس را تشخیص دهید و به کمک دستورالعملهای پیشنهاد شده، نسبت به حل مشکل همگرایی در حل مسائل توسط Abaqus اقدام نمایید. ابزارها و راه حلهای ارائه شده در این آموزش، به شما کمک میکند در حین مواجهه با عدم همگرایی حل مسئله در آباکوس، ضمن رفع منشأ خطاهای آباکوس، دقت حل را نیز افزایش دهید.
همگرایی حل در آباکوس
بحث همگرایی در حل یک مسئله به روش اجزا محدود، از مهمترین چالشها و نکاتی است که در بهرهگیری از بستههای نرمافزاری تجاری نظیر آباکوس و انسیس با آن روبرو هستیم. قاطعانه میتوان عنوان کرد که هر مهندس و کاربر نرمافزار آباکوس، حداقل یکبار در حل و آنالیز مسائل اجزا محدود غیر خطی این تجربه را داشته است: همگرایی به دشواری صورت میگیرد! و یا در بسیاری موارد مسئله بدون همگرا شدن از حل خارج میشود و تلاش چند روزه شما در حل مسئله بدون رسیدن به نتیجه خاص به خط پایان میرسد. شاید شما نیز پس از تلاشهای فراوان اما بی نتیجه، کلافه شده و قید حل مسئله با آباکوس را بزنید و از آن به بعد با یک خاطره تلخ در ذهن از شبیهسازی اجزای محدود، در جبهه منتقدین این نرمافزار محبوب و دوست داشتنی قرار بگیرید و به سایر دوستان در استفاده از این نرمافزار هشدار لازم را بدهید!
اما واقعاً ریشه این مشکل کجاست؟ چرا همگرایی حل در مسائل غیرخطی آباکوس یک چالش بزرگ بهشمار میآید؟ در صورت مواجه شدن با عدم همگرایی در حل، چه راهکارها و ایدههایی برای یافتن منشأ خطا به ذهن شما میرسد؟ در این آموزش آباکوس قصد داریم به ارائه خطوط راهنمایی بپردازیم که در صورت مواجه شدن با مشکل عدم همگرایی در حل، میتواند چراغ راه شما در یافتن منبع خطا باشد. در واقع موارد زیر به منزله یک چک لیست از اقداماتی است که در صورت همگرا نشدن حل در آباکوس باید انجام دهید تا حداقل یک گام به یافتن دلیل خطا و عدم همگرایی نزدیک شوید. امیدوارم پس از مطالعه این آموزش، از جبهه منتقدین نرمافزار آباکوس خارج شوید و خاطره تلخ خود از شبیهسازی را از ذهن پاک کنید !!!
یافتن دلایل عدم همگرایی حل در آباکوس
همانطور که در مقدمه نیز عنوان کردیم، سعی داریم به معرفی گامهایی بپردازیم که پس از مواجه شدن با همگرا نشدن حل مسئله، باید انجام دهید تا بتوانید مشکل را حل نمایید. خود را در جایگاه خلبانی فرض کنید که بلافاصله پس از بروز مشکل در هواپیما، سعی میکند مجموعه دستورالعملها و اقدامات توصیه شده از سوی شرکت سازنده را پیادهسازی کند، به این امید که بتواند مشکل ایجاد شده را به بهترین شکل و با کمترین هزینه مدیریت نماید. توصیه میکنم موارد زیر را بهخاطر بسپارید:
1- Job Diagnostics آباکوس را بررسی کنید!
در اولین راه حل فایل odb را باز کرده و از منوی اصلی مسیر Tools → job diagnostics را دنبال نمایید. Job diagnostics تمامی خطاها و هشدارهای ایجاد شده در طول فرآیند حل را به شما نشان میدهد.
یکی از نکات بسیار مثبت در این پنجره، هایلایت شدن موارد انتخابی بر روی قطعه است. به عبارت دیگر چنانچه یکی از پیامها را انتخاب نمایید آباکوس با هایلایت کردن ناحیه موردنظر روی قطعه، به شما نشان خواهد داد که خطای ایجاد شده به کدام بخش مربوط میشود. در زبانه Warnings، کاربر میتواند مکان مربوط به تکینگی (سینگولاریتی) عددی حل را مشاهده کرده و از این طریق به یک ایده مناسب از عامل ایجاد کننده این هشدار بدست آورد.
چنانچه یک مسئله تماس را حل کرده و با خطا مواجه شده باشید، زبانه Contact برای شما ظاهر میشود که در آن مکان مربوط به خطای بیشینه نیروی تماسی و بیشینه نفوذ مشخص شده است. چنانچه مکانیزم تماس عامل بوجود آورنده این خطا باشد، این پنجره مکان دقیق پیدایش خطا را به شما نشان خواهد داد.
2- به پیغامهای هشدار آباکوس توجه کنید!
چنانچه در فرایند حل با هشداری مواجه شدید، حتی در صورت رفع مشکل و ادامه حل به آن توجه کنید. گاهاً مطالعه متن مربوط به هشدار میتواند در یافتن دلیل عدم همگرایی در حل کارگشا باشد. برای مثال، اگر حلگر تلاش کند تا در اولین قدم، یک Increment بزرگ را طی کند و در این مسیر پیغام هشداری مبنی بر منفی شدن مقدار ویژه مشاهده شود و سپس آباکوس با کوچکتر کردن زمان در Increment بعدی به همگرایی برسد، نشان میدهد که پیغام خطا به شکل ساده هشداری مبنی بر بزرگی گام حل بوده است. چنانچه این خطا تکرار شود میتواند دلیلی بر عدم پایداری در حل باشد.
برخی از هشدارهای حل بسیار خاص است اما برخی دیگر حالت عمومیتری دارند و برای کاربران قابل فهمتر هستند. آنچه در این بین مشترک است، تجربه کاربر در مواجهه با هشدارها و رفع آنهاست. سعی کنید از کنار هشدارهای ایجاد شده در حل به سادگی نگذرید. اگر هدف شما تبدیل شدن به یک کاربر حرفهای است، درگیر شدن با خطاها و حل هشدارها امری اجتنابناپذیر است.
3- شرایط مرزی را بررسی کنید!
یکی از اصلیترین دلایل عدم همگرایی حل در آباکوس، شرایط مرزی نامناسب برای مسئله است. شرایط مرزی غیرمنطقی میتواند منجر به تغییر شکلهای موضعی بسیار زیاد شود. همچنین ممکن است با اعمال شرایط مرزی گوناگون، به شکل ناخواسته مسئله را در حالت نامعین قرار دهید و یا در نقطه مقابل، شرایط مرزی ضروری را برای مقیدسازی مسئله اعمال نکنید. برای مثال ممانعت از حرکت جسم صلب در قطعه میتواند منجر به بروز هشدارهایی مبنی بر یک/چند درجه آزادی بدون سختی در سازه شود. اگرچه آباکوس به بررسی موارد نامعینی سازه پرداخته و سعی در حل آن دارد اما این موضوع همواره امکانپذیر نیست، برای مثال اگر نامعینی پس از مدتی از آغاز حل و به دلیل تماس ایجاد شود، حل مسئله چندان کار سادهای نیست. اکیداً به شما توصیه میکنم هشدارهای مبنی بر بیش از حد مقید شدن مسئله را جدی بگیرید و به شکل کامل روی هوش آباکوس در حل مشکل حساب باز نکنید! خودتان دست بکار شوید و با دقت، قیود حاکم بر مسئله را اعمال کنید.
4- تماسها را بررسی نمایید!
وجود تماس در یک مسئله، یکی از بزرگترین عوامل در عدم همگرایی حل به شمار میآید. کمی به ماهیت تماس فکر کنید؛ اصلاً موضوع عجیبی نیست! به محض شروع تماس در مسئله، یک ناپیوستگی در رابطه نیرو-جابجایی پدید میآید که یافتن یک حل به روش نیوتن را دشوار میکند. به همین دلیل است که آباکوس در مواجه شدن با یک مسئله تماس، از تقسیمهای متعدد گام زمانی استفاده میکند.
یکی از دلایل محتمل در عدم همگرایی مسائل تماسی، شرایط اولیه تماس است. چنانچه مسئله برای پایداری خود بر تماس استوار باشد و تماسی در لحظه اول وجود نداشته باشد، احتمالاً شروع حل دشوار خواهد بود. آباکوس در این مواقع به شما پیشنهاد میدهد تا از پایدارسازی حل اتوماتیک بهعنوان یک راه حل مطمئن بهره بگیرید. به شما توصیه میکنم آموزش مربوط به پایدارسازی تماس در آباکوس را مطالعه نمایید (هموارسازی هندسی و پایدارسازی تماس در آباکوس).
یکی دیگر از دلایل احتمالی خطا در مسائل تماسی، عدم تعریف تماس برای سطوحی است که در واقع با یکدیگر تماس دارند. این موضوع میتواند منجر به ایجاد نتایج غیر واقعی، تغییر شکلهای بسیار بزرگ و در نهایت عدم همگرایی در حل شود. یک راه حل ساده و مطمئن در این زمینه، بکارگیری General Contact در مسئله است.
5- خواص مکانیکی ماده را بررسی کنید!
عدم همگرایی در حل میتواند زمانی ایجاد شود که تنش در ماده با افزایش کرنش افزایش نمییابد (Stiffness مثبت نیست). یکی از مصداقهای این موضوع، عدم بکارگیری معیار آسیب در مادهای است که در دادههای تجربی خود، Damage از خود نشان داده است. برای این منظور ضروری است تنش و کرنش را در مدل ماده خود بررسی کرده و محل وقوع آسیب را تعیین نمایید.
همچنین زمانی که برای یک ماده رفتار پلاستیک تعریف میشود و بارگذاری به اعداد تعیین شده در انتهای نمودار میرسد، آباکوس از برونیابی منحنی به کمک یک خط افقی در ادامه مسیر بهره میبرد: کرنش پلاستیک میتواند افزایش یابد اما تنش ثابت میماند (Perfect Plasticity) . در این حالت Stiffness برابر صفر است. چنانچه این حالت در یک المان ایجاد شود مدلسازی بدون مشکل انجام خواهد شد اما چنانچه بخشهای بزرگی از قطعه حالت پلاستیک کامل را داشته باشد، میتواند مشکلساز شود. این موضوع نشان میدهد که بار اعمال شده بسیار بزرگتر از محدوده قابل تحمل توسط قطعه است.
آخرین گزینه!
اما اگر هیچ یک از مراحل بالا کارساز نبود راه حل چیست؟ حلگر Explicit را امتحان کنید. معمولاً استفاده از حلگر Standard در مسائل پیچیدهای که ذکر شد، حل را بسیار زمانبر کرده و ممکن است منجر به واگرایی در حل شود (حتما آموزش مروری بر روش حل صریح و ضمنی – مقایسه Explicit و Implicit – را مطالعه بفرمایید.). استفاده از حلگر Explicit کاربر را آسوده خاطر میکند که دیگر بحث همگرایی در حل مطرح نخواهد بود. اما فراموش نکنید یک حل Explicit باید از جوانب گوناگون مورد بررسی قرار گیرد تا از صحت حل اطمینان حاصل شود.
سلام
ممنون بابت مطالب خوبتون. ببخشید یه سوال داشتم اینکه نوع حلگر را میفرمایید از استاندارد به Explicit تغییر بدیم چطور هستش کجا باید حلگر را انتخاب کرد؟ برای مثال در یک مساله که استاتیکی هستش چطور میشه حلگر را تغییر داد. ممنون
سلام
انتخاب نوع حلگر در ماژول step صورت میگیره
در خصوص روند حل مسئله در آباکوس و ماژولهای مختلف مطالب تخصصی در سایت موجوده
میتونید سرچ و مطالعه بفرمایید
سلام
ضمن تشکر بابت وقتی که میگذارید و این مطالب کمیاب و بهتر بگم، نایاب، رو روی سایتتون قرار میدید؛ 2 تا سوال از خدمت شما داشتم که ممنون میشم راهنمایی فرمایید.
بنده در حال مدلسازی ضربه سرعت بالا روی کامپوزیتها هستم. البته قبل از مدلسازی روی کامپوزیت، برای مقدمات و تمرین بیشتر، رفتم روی مدلسازی همون ضربه روی فلزAL . خرابی رو هم برای فلز با جانسون کوک بصورت کامل تعریف کردم.
سوال اولم این بود که بعضا اتفاق میفته که یک مسئله کاملا یکسان رو وقتی توی دو تا cae جدا مدل میکنم و ران میگیرم، یکی اش حل میشه و یکیش abort میشه. میخواستم بپرسم شما هم به همچین موردی برخورد کردید تا بحال؟ و علتش جی میتونه باشه؟
سوال دومم اینه که برای ضربه روی فلز، نفوذ کامل اتفاق میفته و ضربه زننده رد میشه از توی هدف تحت ضربه بدون هیج مشکلی، ولی برای کامپوزیت مقداری نفوذ اتفاق میفته و بعد ابرت میشه، در حالی که کامل مدل هشین رو وارد کردم، حتی damage evolution هم براش تعریف کردم، ولی حل نمیشه که نمیشه.
انواع و اقسام راهها رو بررسی کردم ولی نشده. شما راه حلی براش دارید؟
میخواستم ازتون بپرسم که تماس رو بهتره توی این مورد چی بذارم؟ اگر sur to sur بذارم اونوقت باید بین ضربه زننده و تک تک لایه ها تماس رو تعریف کنم یا سطح بالا کافیه؟
اگر راهنمایی بفرمایید در این مورد ممنون میشم.
سلام
ممنون از شما
مشکل اول بیشتر مربوط به crack شدن برنامه است؛ این موضوع حتی در بکارگیری سابروتینها حادتر هم میشه
ممکنه شما یک سابروتین داشته باشید که در یک سیستم اجرا نشه ولی همون سابروتین بدون تغییر خاصی بر روی سیستم ثانویه بدون مشکل اجرا بشه
در خصوص سؤال دوم هم فکر میکنم مشخص باشه؛ ساختار ماده شما عوض شده، محاسبات متفاوت شده (بعضاً با پیچیدگی بیشتر)
استفاده از معیار آسیب تضمین کننده حل و عدم خطا نیست؛ شما با استفاده از مدل آسیب عملاً قیود و شرایط بیشتری برای مسئله اعمال میکنید
من بدون دیدن و درک مسئله عادت به نظر دادن ندارم
* هر جایی که تماس برقرار میشه و احتمال برخورد وجود داره باید تماس تعریف شده باشه
ضمن تشکر از پاسخگویی شما که نشانه احترام شما به خوانندگان است، میخواستم بدونم چطوری میتونم مدلمو براتون بفرستم تا نگاهی بندازید بهش؟ چون فرمودید بدون دیدن و درک مسئله عادت به نظر دادن ندارید.
اگر امکانش هست ایمیلتون رو همینجا بفرمایید یا به ایمیل بنده ایمیل بزنید تا فایل رو خدمتتون بفرستم.
متشکرم
متأسفانه وقت بررسی مسائل دوستان را ندارم
موفق باشید
سلام با عرض خسته نباشید خدمت شما میخاستم این سوال رو طرح کنم که بنده قصد دارم یه ترک سطحی رو داخل یک استوانه کامپوزیتی گسترش بدم… قبل از این بنده توی سه یا ۴ حالت مختلف گسترش دادم ولی الان توی این حالت که با لایه چینی دارم کار میکنم وقتی جاب رو استارت میکنم همه چی اوکی هست ولی متاسفانه اصلا زمانی رو داخل مانیتور نشون نمیده ولی حجم خیلی زیادی از رم رو اشغال میکنه و اصلا ارور نمیده تا جایی که دیگه مجبور میشم خودم جاب رو قطع کنم… ممنون میشم کمکم کنید و علتش رو به بنده بگید…
سلام
نظری ندارم
با سلام و تشکر از مطالب خوبتان.
من میخواهم که پارامترهای یک مسئله را تغییر بدهم و چند تحلیل بر روی مسئله انجام دهم، اما تعداد مراحل حل (استپ ها) بسیار زیاد است و باید برای تغییر هر پارامتر حداقل 44 استپ را بازنویسی کنم. راهی برای کپی استپ ها از یک فایل آباکوس به دیگری وجود ندارد؟
سلام
به اون مفهوم که ذهن شماست خیر
میشه فایل inp ایجاد کرد و stepها را در فایل inp کپی کرد
ولی در GUI خیر
با سلام
من با مشکل عبور سرعت از سرعا صوت در بارگذاری دینامیکی مواجه شدم و از ران خارج شد دلیل این مشکل چی میتونه باشه؟ مش بندی؟
سلام
سرعت بارگذاری را کاهش بدهید یا از مش درشت تری استفاده کنید
سلام خسته نباشید. میخواستم ازتون درخواست کنم لطفا مطالب بیشتر و آپدیت رو هم قرار بدید روی سایت. اموزش هاتون عالیه. اما چه بهتر که مطالب بیشتری بزارید. ممنونم
سلام
ممنون از پیشنهادتون
باسلام و احترام
وقتی از پوسته کروی تحت فشار نمودار میگیرم بصورت خطچین و شکسته شکسته نمایش داده میشه،لطفا راهنمایی بفرمایید، باتشکر
نمودارگیری از طریق مسیر انجام گرفته
سلام
خب طبیعیه
نمودار نباید پیوسته باشه چون شما در یک مسیر خروجی میگیرید و در این مسیر مقادیر مرتباً تغییر میکنه
در واقع شما یک مجموعه زوج مرتب دارید که قصد دارید به هم وصلشون کنید؛ طبیعتاً خطوط شکسته ایجاد خواهد شد
میتونید داده ها را به یک نرم افزار مثل اکسل ببرید و نمودار دلخواهتون را Fit کنید یا نمودار smoothتری ترسیم کنید
سپاس و تشکر
جالبه این مشکل برای تنش محیطی ایجاد میشه و تنش شعاعی و جابجایی شعاعی کاملا منحنی و معقول ترسیم میشوند.
تغییرات اون مؤلفه smooth تره
عذرخواهم مشکلمو به این شکل عرض میکنم خدمتتون، یه پوسته کروی شکل داریم که از 10لایه بهم چسبیده تشکیل شده،خواص این لایه ها با یک شیب ملایم از لایه های داخل به خارج متفاوته، در نمودار نتایج دقیقا در محل تماس لایه ها(جایی که یک لایه تمام شده و بعدی شروع میشود) پله و اختلاف ارتفاع داریم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید،اگر تعداد لایه ها بیشتر بشه احتمالا نموداری صافتر حاصل میشه،درسته؟
تشکر
قطعا مقادیر تنش ناپیوسته خواهد بود
این را براحتی از تئوری مقاومت مصالح هم میتونید بخاطر بیارید
کرنش پیوستگی خواهد داشت ولی تنش خیر
افزایش تعداد لایه پرش را حذف نمیکنه؛ باعث میشه نمودار یکنواخت تر دیده بشه
با سلام و عرض خسته نباشید
سپاسگزار از سایت خوبتون واقعا خیلی استفاده میکنیم.
سوالی که داشتم اینه که اگه من بخوام کل مدلم رفتار پلاستیک کامل داشته باشه، به غیر از تعریف پلاستیسیته و انتخاب نوع Isotropic hardening و وارد کردن مقدار اولیه، کار دیگه ای هم باید انجام بدم؟ آیا نیاز به سابروتین نویسی هم هست؟
ممنون
سلام
ممنون از لطف شما
اگر به کمک مدلهای پیش فرض نرم افزار در زمینه Hardening و . .. کار راه میافته که باید همین مراحل که خودتون اشاره داشتید را دنبال کنید
اگر هم پیاده سازی یک مدل خاص در ذهنتون باشه باید کدنویسی کنید
در صورت نیاز از سابروتین UMAT باید استفاده کنم درسته؟
بله
در حالت Implicit از UMAT و در تحلیل Explicit از VUMAT
با سلام عرض ادب خدمت شما
با توجه به مورد پنجم که در این آموزش توضیح دادید، اگر کل مدلمون رفتار پلاستیک کامل داشته باشه و تغییر شکل کلِ مدل به هنگام اعمال بار خیلی زیاد باشه، راه حل دیگر چی هست؟ البته تو تحلیل من نرم افزار ارور نمیده ولی نتایج با تئوری فاصله دارن. حلگر explicit رو هم امتحان کردم ولی فرقی نکرد.
ممنون
سلام
راه حل دیگه برای چه موضوعی؟
در عمل که ما رفتار پلاستیک کامل نداریم و بحث Hardening قطعا در رفتار واقعی ماده اثرگذاره
سلام وقت بخیر
من در حل مسئله م با یک مشکل روبرو شدم که علتش را نمیدونم.
میخوام یک مسئله خیلی ساده را با سابروتین حل کنم.
در هر بار سابمیت کردن و بدون اینکه در مدل و یا سابروتین کوچکترین تغییری ایجاد کنم، پاسخ های متفاوت میگیرم، یعنی حل کامل میشه ولی جواب با ران قبلی متفاوت هست؟ آیا این مشکل میتونه به دلیل عدم همگرایی باشه؟
سلام
ممکنه کدنویسی شما مشکل داشته باشه
یعنی دقت عددی لازم در کد لحاظ نشده و هر بار با رند شدنهای عددی نتیجه متفاوتی میگیرید
باسلام و تشکر. من دیواربرشی کامپوزیت با تحلیل دینامیک اکسپلیسیت مدل کردم و اثر لغزش بین پروفیل و بتن را با تعریف خواص کوهسیو و دمیج سطح در جنرال کانتکت در نظر گرفتم. بار وزن و سربار در یک استپ با تایم1وارد میشن و جابه جایی جانبی با پورتکل در استپ دوم با 2 ثانیه وارد میشه. زمانی که وارد استپ دوم میشه . زمانی که وارد استپ دوم میشه یک دفعه نمودار نزول میکنه . ممنونم برای رفع مشکل راهنماییم بفرمایید.
سلام
واقعاً من این توانایی را ندارم با یک توضیح متنی، مسئله ای که ندیده ام و در جریان جزییاتش نیستم را تحلیل و عیب یابی کنم
با سلام
لطفا کمک کنید خیلی واجبه. من سوالم صرفا در مورد مدل سازی هست بقیه اش رو حل میکنم. ببینید صفحه سوراخ دار میخوام ایجاد کنم اما سوراخش دایره ای نیست فقط و به صورت شکلهای گوناگون در میاد که این اشکال به صورت تابع دو متغیره تعریف شده از ایکس و وای هستن. به فرض معادله سوراخ
x=cos(theta) + e sin(ntheta)
y=cos(theta) – e sin(ntheta)
که در ان e , n پارامترهای مختلف هستن. میخوام ببینم در اباکوس میشه معادله داد و شکل دراورد اونم سوراخ. اگر بلی چطور وگرنه ایا نرم افزار دیگری رو میشناسید که بتونم انجام بدم بعد ایمپروت کنم اباکوس؟
ممنون
سلام
میتونید از اسکریپت نویسی پایتون استفاده کنید
راحت ترین کار هم اینه که مدلسازی را در یک نرم افزار طراحی مثل کتیا یا سالیدورک انجام بدید
Hello, your tutorial is great. Could you please help me in a problem. I am modelling a square object of 150mm and at center say a circle of 40 mm dia made by partitioning the rectangle. Now that circle portion property is linear elastic and rest of the square has property defined by concrete damage plasticity model. With static general solver the increment goes to very small in the range 10^-6 so the run time is several hours. all the material parameter are corrects. please suggest i
It depends on many parameters such as mesh quality (specially, in intersection region), material parameters, load and BC.
Check compatibility between material parameters, load and BC units. The units in all modules should be same.
با سلام
در شبیه سازی پمپ برای ایمپلر پمپ چرخش تعریف می کنم به شکلی که با توجه به شکل پره ها باید سیال را به سمت بیرون هدایت کند(به شکل گریز از مرکز) اما تاثیر برعکس داشت بردار چرخش را برعکس کردم ولی باز هم همان جواب را گرفتم حتی شکل پره ها را عوض کردم ولی باز هم تاثیر برعکس را بر سیال دارد
لطفا برای حل این مشکل راهنماییم کنید
متشکرم
سلام
من جزئیات مدلسازی شما را نمیدونم؛ پس نظری هم نمیتونم بدم
سلام من دارم فرایند رولینگ رو شبیه سازی میکنم و step time من 9 ثانیه است اما وقتی آنالیز به 7.2 میرسه در همین عدد میمونه یعنی فرایند ران انجام میشه و هیچ اروری نمیده و عدد step بیشتر نمیشه و فقط عدد incerment افزایش پیدا میکنه حتی سایز مش هم ریزتر کردم اما فرقی نکرد
سلام
حلگر Explicit استفاده میکنید؟
با سلام،
در وهله اول بابت ویدیوهای آموزشی که بسیار حساب شده و کاربردی جهت آموزش آباکوس تهیه کردید ممنون هستم. مطمئناً ارزش این آموزش بسیار بالاتر از چیزیست که الان در اختیار کابران قرار دارد. و اما مشکل من:
من پس از سابمیت کردن یک جاب با پیغام خطای زیر روبرو می شوم:
Time increment required is less than the minimum specified
چندین بار تلاش کردم تا با تغییر اینکریمنت در ماژول استپ، یا تغییر مسئله از ایمپلیسیت به اکسپلیسیت نسبت به رفع خطا اقدام کنم، اما هر بار پیغام فوق از لحاظ ماهیت ثابت بوده و در شرایط مختلف نسبت به کم بودن یا زیاد بودن اینکریمنت خطا ظاهر می شود.
مسئله من یک مسئله فوق العاده ساده است و در مورد تست تنسایل یک نمونه مطابق استاندارد ASTM مربوطه هست. یک سمت نمونه رو فیکس کردم و در سمت دیگه اون فشار معادل فشاری بیشتر از تنش UT رو وارد کردم. از لحاظ متریال، هم خواص الاستیک و هم خواص پلاستیک رو تعریف کردم و هدفم شبیه سازی مدل تحت بار وارده و ترسیم نمودار تنش کرنش مربوطه هست.
لطفاٌ در این زمینه بنده رو راهنمایی کنید.
ممنون
سلام
ممنون از حسن نظر شما
در ماژول Step باید minimum time increment خودتون را کاهش بدید
هر چند با توجه به نوع پیغام و ماهیت مسئله ای که اشاره کردید فکر میکنم مراحل مدلسازیتون اشکال داشته باشه
میتونید نتایج حلی که تا همینجا انجام شده را مشاهده کنید (از طریق گزینه result در همین ماژول job) و ببینید آیا تغییر شکل غیر متعارف ایجاد میشه یا نه
سلام وقت بخیر .ممنون از سایت خوبتون .مشکل من اینه که واسه یه دونه فایل cae که دارم هر باری که ران میگیرم و نرم افزار رو میبندم و دوباره باز میکنم و یه ران دیگه میگیرم نتایجش باهم خیلی فرق دارن به نظرتون مشکل چی میتونه باشه؟ باتشکر.
سلام
ممکنه یک شرط مرزی را تغییر بدید ولی در هنگام خروج فراموش کنید ذخیره کنید وگرنه چنین چیزی امکان نداره
سلام
اول از همه تشکر میکنم از سایت خوبتون و زحمت فراوانی که برای تهیه و ارائه مطالب میکشید.
من میخوام معادلهی ناویر رو تو مختصات استوانهای و plane strain و حالت متقارن محوری حل کنم. برای این کار یک استوانه تو حالت متقارن محوری کشیدم ولی جوابی که میگیرم اشتباهه. به نظرم حالت plane strain رو در نظر نمیگیرم. چه جوری میشه plane strain بودن رو همزمان با axissymmetry بودن اعمال کرد؟
سلام
ماهیت axissymmetry سه بعدیه و این دو موضوع در کنار هم ممکن نیست
با عرض سلام و خسته نباشد دوتا سوال داشتم.
اولیش اینه که پیام اخطار زیر به چه معناست:
11 elements are distorted. Either the isoparametric angles are out of the suggested limits or the triangular or tetrahedral quality measure is bad. The elements have been identified in element set warn elem distorted.
سوال دومم اینه که من دارم طراحی ترک در مواد دوجنسی(ساندویچی)انجام میدم ولی در پایان تعداد ضریب شکست که نرم افزار به من میده زیاده میخام در کل یک جواب در ۵کانتور به من بده باید چیکار کنم؟
ممنون از پاسخگویتون.
سلام
وقتتون بخیر
اقای مهندس زمانی که یک مساله استاتیک یا شبه استاتیک رو بخوایم با explicit حل کنیم در قسمت step باید تنظیمات خاصی در نظر بگیریم؟
ممنون میشم راهنمایی کنین
سلام
باید تنظیمات زمان حل و متعاقبا شدت اعمال بار به نحوی باشه که مسئله از حالت شبه استاتیک خارج نشه