نرمافزار کتیا (CATiA) به عنوان یک نرمافزار قوی برای طراحی، تحلیل و ساخت به کمک کامپیوتر (CAD/CAE/CAM) توسط شرکت داسو سیستم در سال 1981 طراحی و با همکاری شرکت IBM به بازار عرضه شد. در واقع میتوان گفت کتیا معروف ترین نرم افزار طراحی و مدلسازی است.
کتیا مقدماتی | آموزش شروع کار با CATiA
هدف ما از بیان این سرفصل آموزش کتیا، تسلط جامع و کامل بر طراحی سهبعدی، نقشهکشی دوبعدی و مهندسی معکوس با کتیا است بهگونهای که تمام نیازهای شما در طراحی برطرف شود. در ابتدا آموزش هایی را تحت عنوان “شروع نحوه کار با کتیا” در این قسمت درج کردیم که بعد از نصب کتیا اولین اقدام مطالعه مقالات آموزشی این قسمت است. در مجموعه آموزش مقدماتی نرمافزار کتیا همان طور که از اسمش پیداست شما هر آنچه که برای ورود به این غول طراحی نیاز دارید را فرا میگیرید! مسلما با دانستن این نکات کار با نرم افزار CATiA برای شما لذت بخشتر خواهد شد. در این قسمت ابتدا به معرفی نرم افزار کتیا پرداخته شد سپس پلتفرمها، رابط گرافیکی و درخت مشخصات کتیا توضیح داده میشود. عملکرد ماوس، استفاده از جهت نما، تعیین دقت و نوع نمایش اشیاء نیز از مقالاتی است که در این قسمت گنجانده شده است.
در پست های پیشین معرفی اجمالی از نرم افزار کتیا را خدمت شما دوستان عزیز ارائه کردیم (معرفی نرم افزار کتیا). امروز میخواهیم مطالبی پیرامون نسخه 5 این نرم افزار معروف و محبوب خدمت شما بیان کنیم پس با ما باشید تا بیشتر از بیش با کتیا آشنا شوید.
بعد از معرفی نرم افزار کتیا ورژن 5 امروز مطالبی پیرامون پلتفرم های مختلف کتیا را به شما دوستان عزیز آموزش خواهیم داد. در پایان این پست شما تفاوت پلتفرم های مختلف نرم افزار کتیا و نحوه انتخاب آن ها در کتیا را خواهید آموخت، پس با ما باشید و این مطلب را از دست ندهید.
بعد از معرفی نرم افزار کتیا، مروری بر قابلیت های ورژن 5 نرم افزار CATIA و آشنایی با پلتفرم های مختلف کتیا، امروز نوبت آنست که وارد محیط نرم افزار کتیا شویم و شما را با جعبه ابزارهای کتیا، منوهای کتیا، درخت مشخصات، جهت نما یا قطب نما در کتیا، خط فرمان نرم افزار CATIA بیشتر از پیش آشنا کنیم. پس با ما باشید.
هنگام استفاده از کتیا (معرفی نرم افزار کتیا)، معمولا با تعدادی از محیط ها سر و کار بیشتری داریم. به عنوان نمونه در مدل سازی، مونتاژ و نقشه کشی قطعات، همواره از محیط های کاری Sketcher، Part Design،Assembly Design و Drafting استفاده می کنیم. برای کوتاه کردن مسیر دسترسی به این محیط ها در منوی Start، می توانیم آنها را به صورت جداگانه در این منو داشته باشیم. همچنین هنگام راه اندازی کتیا، با پنجره خوش آمد گویی کتیا (Welcome to CATIA V5) مواجه می شویم که این محیط ها را به صورت آیکن به ما پیشنهاد می دهد.
در ادامه سلسله مباحث آموزش نرم افزار کتیا، امروز آموزش انتخاب المان ها در کتیا را برای شما درنظر گرفتیم، با ما باشید و کتیا را بیشتر بشناسید.
هنگام استفاده از نرم افزار کتیا، نیازمند انجام اعمالی نظیر جابجایی، چرخش، بزرگ نمایی و کوچک نمایی اشیا هستید. این اعمال را می توانید با استفاده از ابزارهای موجود در جعبه ابزار View کتیا انجام دهید. اما برای سرعت بخشیدن به طراحی، بجای استفاده از این ابزارها، می توانید به صورت مستقل فقط از ماوس استفاده کنید. در ادامه با قابلیت های ماوس در کتیا جهت انجام عملیات مختلف ذکر شده آشنا می شوید.
جهت نما (قطب نما) یا Compass در نرم افزار کتیا، ابزاری قدرتمند برای تغییر موقعیت اشیا در فضای سه بعدی می باشد. این ابزار در گوشه سمت راست بالای ناحیه هندسی قرار گرفته و به طور پیش فرض بر دستگاه مرجع XYZ منطبق است. همچنین پایه جهت نما به موازات صفحه XY قرار گرفته است. در این پست قصد داریم آموزش نحوه استفاده از جهت نما در کتیا را خدمت شما دوستان عزیز بیان کنیم. پس با ما باشید تا با این ابزار ساده ولی کاربردی کتیا بیشتر...
اهداف آموزش: در این آموزش کتیا شما با کاربرد درخت مشخصات نرم افزار کتیا - درخت طراحی در کتیا - علت ناپدید شدن نمودار درختی در کتیا و رفع آن - فعال یا غیر فعال کردن، جابجایی، بزرگ نمایی و کوچک نمایی درخت مشخصات آشنا خواهید شد.
اگر در روزهای گذشته پیگیر umec.ir بوده باشید، حتما متوجه شدید که در پست های پیشین پیرامون رابط گرافیکی کتیا، پلتفرم های مختلف کتیا، آموزش استفاده از جهت نما در کتیا، درخت مشخصات کتیا و... مطالبی را بیان کردیم. امروز آموزشی پیرامون دقت و نوع نمایش اشیا در نرم افزار کتیا برای دوستان عزیز آماده کرده ایم. با ما باشید در آموزشی دیگر از سری آموزش های تنظیمات کتیا.
استراتژی نرمافزار CATIA به عنوان یک نرمافزار پیشرو در طراحی سهبعدی، همواره بر User Friendly (کاربر پسند) بودن محیط نرمافزار و استفاده آسان از امکانات آن است. در واقع، این مهم مزیت اصلی نرمافزار کتیا و وجه تمایز آن با سایر نرمافزارهای طراحی سهبعدی CAD است. به همین منظور و در راستای دسترسی کاربر به تنظیمات قسمتهای مختلف نرمافزار کتیا و تعیین نوع، چیدمان و عملکرد برخی گزینهها، تنظیمات گستردهای در آن تعبیه شده است. برای دسترسی به تنظیمات کتیا از مسیر Tools > Options اقدام کنید. در آموزشی دیگر از سری آموزش های مقدماتی کتیا، تنظیمات کتیا در شاخه General را معرفی خواهیم کرد. با ما در این آموزش کتیا همراه باشید.
من میخواهم شروع به یادگیری طراحی و مدلسازی با یکی از نرمافزارهای CAD کنم و حالا با تعداد زیادی از این نرمافزارها مواجه هستم (CATiA – SOLIDWORKS – AutoCad – Pro/ENGINEER – Autodesk Inventor – Autodesk Mechanical Desktop – NX – TopSolid – Solid Edge). کدام یک از این نرمافزارهای طراحی CAD میتواند برای مشاغل مهندسی که من در آینده خواهم داشت، سودمند باشد؟ تفاوت و شباهتهای نرمافزارهای طراحی CAD در چیست و کدام یک همهگیرتر و پرکاربردتر است؟ کدام نرمافزار با توجه به صنایع و دانشگاههای ایران در زمینه طراحی مهندسی به درد من میخورد؟ CATiA بهتر است یا SolidWorks؟ مقایسه کتیا و سالیدورکس؟ مقایسه سالیدورک و اینونتور؟ مقایسه کتیا با nx؟ تفاوت کتیا با اتوکد?! آموزش کتیا راحت تر است یا سالیدورکس؟! و...
در این آموزش CATiA شما هر آنچه که برای ورود به این غول طراحی نیاز دارید را فرا میگیرید! (از نحوه آموزش کتیا مقدماتی: محیط طراحی دوبعدی Sketcher، محیط طراحی سه بعدی Part Design، محیط مونتاژ قطعات Assembly، محیط نقشهکشی Drafting کتیا گرفته تا آموزش کتیا پیشرفته: طراحی سطوح CATiA، مهندسی معکوس با ابرنقاط CATiA و...).