بعد از معرفی نرم افزار کتیا، مروری بر قابلیت های ورژن 5 نرم افزار CATIA و آشنایی با پلتفرم های مختلف کتیا، امروز نوبت آنست که وارد محیط نرم افزار کتیا شویم و شما را با جعبه ابزارهای کتیا، منوهای کتیا، درخت مشخصات، جهت نما یا قطب نما در کتیا، خط فرمان نرم افزار CATIA بیشتر از پیش آشنا کنیم. پس با ما باشید.
نرم افزار کتیا دارای یک رابط گرافیکی بسیار قوی و کاربر پسند است.
برخی از ویژگی های مهم رابط گرافیکی کتیا
- محیط های کاری جداگانه و جعبه ابزارهای مرتبط با هر محیط.
- انتقال آسان از یک محیط به سایر محیط های کاری.
- منوها و جعبه ابزارهای استاندارد و ویژه نظیر File، Edit، Insert و …
- به کارگیری ابزارهای جابجایی استاندارد نظیر Copy-Paste، Drag & Drop و …
- درخت مشخصات دربرگیرنده کلیه مشخصه های فنی، قیود و روابط موجود در مدل.
در تصویر زیر قسمت های مهم رابط گرافیکی کتیا را مشاهده می کنید.
قسمت های مهم رابط گرافیکی کتیا
- آیکن محیط کاری فعال: در این قسمت آیکن محیط کاری که کاربر در آن قرار دارد نشان داده می شود.
- جعبه ابزارهای موجود در محیط کاری فعال: جعبه ابزارهای موجود در هر محیط کاری می توانند در سمت راست، چپ، بالا و یا پایین ناحیه کاری قرار بگیرند و یا به صورت شناور و آزاد در ناحیه کاری جابجا شوند.
- نام سند و پسوند آن: نام فایل جاری و نوع آن که می تواند از نوع Part، Product، Draft و یا انواع دیگر باشد، در این قسمت نمایش داده می شود.
- منوهای اصلی نرم افزار کتیا: در این قسمت، منوهای اصلی که مسیر دسترسی به محیط های کاری، تنظیمات، ابزارها و سایر ویژگی های کتیا هستند، قرار دارد.
- جهت نما یا Compass: جهت نما یا قطب نما در نرم افزار Catia وظایف متعددی نظیر جابجایی اشیا، چرخش و تعیین موقعیت اشیا را بر عهده دارد.
- صفحات مختصات: سه صفحه اصلی xy، yz و zx در مرکز ناحیه هندسی قرار دارند. این صفحات همچنین از طریق درخت مشخصات قابل دسترسی هستند.
- دستگاه مختصات مرجع: این دستگاه مختصات در پایین سمت راست ناحیه کاری قرار دارد و با توجه به تغییرات ایجاد شده روی اشیا، ممکن است محورهای اصلی قطعه مورد نظر با محورهای اصلی دستگاه مختصات مرجع متفاوت باشند.
- درخت مشخصات: کلیه ابزارهای استفاده شده در طراحی و پارامترهای آن ها به صورت تاریخچه در درخت مشخصات یا درخت طراحی ذخیره شده و قابل دسترسی و ویرایش هستند.
- خط فرمان کتیا: در این قسمت می توان با تایپ کردن، فرمان مورد نظر را اجرا کرد.
معین
سلام من یک شیر رو طراحی کردم ولی نمی تونم تو محیط DMU اون رو به حرکت در بیارم اگه میشه راهنمایی کنید و یا اگه میشه ایمیلی رو به من بدید تا فایل رو براتون بفرستم ممنون
ولی اله باقریان(مدیر CAD)
سلام
اصول کار به این صورت است که باید مدل خود را ابتدا در محیط Assembly، مونتاژ کنید و سپس در محیط DMU Kinematics یک مکانیزم جدید بسازید و به کمک ابزارهای موجود، قیدهای حرکتی مناسب را بر روی مکانیزم تعریف کنید.
موفق باشید…
معین
اگه میشه آموزش و یا تمرین برای این محیط قرار بدید
ولی اله باقریان(مدیر CAD)
بله حتما. بعد از تکمیل محیط های مربوط به مدلسازی و طراحی سطوح، اولویت آموزشی سایت محیط طراحی مکانیزم DMU Kinematics است.