اهداف آموزش: در این آموزش شما با کاربرد نرمافزار آباکوس در عمران، انواع آموزش آباکوس و تحلیل مسائل مهندسی عمران با آباکوس، تحلیل سازه، مسائل ژئوتکنیک، تحلیل تیر و قاب در ABAQUS و… آشنا خواهید شد.
انتخاب نرم افزار آباکوس در مهندسی عمران
حوزه نفوذ و دامنه کاربرد گسترده در علوم مهندسی و پایه را باید از مهمترین عوامل در انتخاب نرمافزارهای مدلسازی اجزاء محدود توسط محققین و صنعتگران دانست. در این میان آباکوس بهعنوان یک نرمافزار حرفهای و بسیار قدرتمند توانسته است پاسخگوی طیف وسیع نیازهای محققین در زمینههای مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی متالورژی، مهندسی معدن و صنایع باشد و همواره با ارتقا و بهبود عملکرد خود در این زمینهها به انتخابی مطمئن و کارآمد در قلمروی مهندسی و علوم پایه تبدیل شود.
در این بین مهندسی عمران را باید از رشتههایی دانست که با توجه به گستردگی موضوعات پژوهشی و سرفصلهای متنوع آموزشی، به شکل گسترده از مدلسازی اجزای محدود بهره میبرد. از آنجایی که آباکوس توانسته است با ارائه مدلهای گوناگون و پوشش بسیار خوب در حوزه مسائل عمران، خود را از سایر رقبای سنتی متمایز کند به اولین انتخاب محققان و مهندسین عمران در زمینه شبیهسازی اجزای محدود تبدیل شده است. امروزه طیف بسیار وسیعی از پروژههای صنعتی و پژوهشی در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری در مهندسی عمران به انجام شبیهسازی و آنالیزهای عددی باز میگردد و در این میان Abaqus توانسته خود را بهعنوان رقیبی جدی در حوزه شبیهسازی اجزای محدود در عمران مطرح کرده و محققین را مجاب به استفاده از خود کند.
توجه: شما دوستان عزیز میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید و از پکیج آموزش آباکوس که بصورت گام به گام و 0 تا 100 و در 10 فصل آموزشی شامل 85 فیلم آموزشی آباکوس در مدت 25 ساعت تهیه شده است بهره ببرید.
دانلود پکیج آموزش ویدیویی آباکوس
اصول مسائل مهندسی عمران در آباکوس
به جرأت میتوان مهندسی عمران را از رشتههایی دانست که تنوع فراوانی در حوزه مسائل پژوهشی در آن وجود دارد. آنالیز و تحلیل تیرها (Beam)، ستونها، قابها (Frame) و سازههایی نظیر ساختمان، پل، لولههای مدفون در خاک، تحلیل سازه در اثر زلزله، شناخت و آنالیز پدیده کمانش (Buckling) و پسکمانش (Post Buckling)، تحلیل سازههای تقویت شده نظیر بتن مسلح، بررسی آسیب (Damage) در سازههای بتنی، تحلیل تمرکز تنش در سازه، آنالیز هیستریک تیرها و تحلیل سازه تحت اثر بارگذاری انفجاری، همه و همه از مسائل متداول و پرکاربردی است که مهندسین عمران به پژوهش و تحقیق در آن پرداختهاند و با گسترش روزافزون امکانات نرمافزاری سعی کردهاند پیش از ساخت و استفاده از سازه، بهکمک روشهای عددی و نرمافزارهایی نظیر آباکوس به تحلیل و بررسی مسئله بپردازند.
اما سایت آکادمی نرمافزارهای مکانیک بهعنوان پیشگام در آموزش نوین و حرفهای نرمافزار آباکوس، تلاش کرده تا کنون مسائل گوناگونی در حوزه مهندسی عمران را پوشش دهد. در این راستا در بخش اجزای محدود، آموزشهای بسیار کاربردی و کاملی در زمینه شناخت مسائل تنش/کرنش صفحهای، شرایط مرزی در مسائل سازه، آشنایی با المانهای Shell (پوسته) در آباکوس، شناخت روش محاسبه ماتریس سختی المان میله، آشنایی با المان تیر صفحهای، استخراج ماتریس سختی تیر، ماتریس سختی المان میله در سایت قرار گرفته است تا شما همراهان گرامی به شیوهای علمی و دقیق با مفاهیم اولیه اجزای محدود در مهندسی عمران و سازه آشنا شوید.
آموزش تحلیل مسائل سازه و ژئوتکنیک در آباکوس
بدون شک شناخت رفتار ماده در بارگذاریهای مختلف و بکارگیری مدل مناسب برای پیشبینی رفتار ماده اولین گام و یکی از مهمترین حلقههای استفاده از نرمافزار آباکوس در مدلسازی مسائل فیزیکی است. به همین منظور در بخش آموزش آباکوس سایت، نکات کامل و جامعی در حوزه شناخت تحلیل خطی و غیر خطی، عوامل غیرخطی سازی یک مسئله، آنالیز کمانش غیرخطی قاب در آباکوس، بکارگیری مدل آسیب مناسب در سازه، مدلسازی اثر باوشینگر در آباکوس قرار گرفته است تا شما عزیزان بتوانید دیدی جامع و علمی نسبت به رفتار ماده در بارگذاریهای گوناگون پیدا کنید.
همچنین از آنجایی که شناخت رفتار اجزایی مانند خاک و سنگ در یک بارگذاری خاص و بررسی رفتار لولههای مدفون در خاک از جمله مسائل پرکاربرد در حوزه ژئوتکنیک محسوب میشود و با در نظر گرفتن این نکته که در آنالیز این اعضا که یک بعد نامتنهایی دارند، استفاده از المانهای نیمه بینهایت ضروری بهنظر میرسد در آموزشی تحت عنوان المانهای نیمه بینهایت در آباکوس به روش ایجاد این المانها پرداخته شده است.
آموزش تحلیل تیرها و ستونها در آباکوس – مهندسی عمران
تیرها و ستونها را باید الفبای مسائل مهندسی عمران و سازه دانست. از اینرو سعی شده تا در بخش سازه، در کنار آشنایی با اصول اولیه حاکم بر مسائل، با طرح مثالهای پرکاربرد و عملی نظیر تحلیل تیر سهبعدی در آباکوس، آنالیز ستون تحت بار دو بعدی، تحلیل کمانش ستون در آباکوس، تحلیل کمانش ورق فولادی، تحلیل الاستیک – پلاستیک قطعه فولادی در اثر بارگذاری خمشی به علاقمندان یادگیری آباکوس در مهندسی عمران دید صنعتی نیز داده شود تا فرآیند یادگیری مسائل از یک روند تکراری و خسته کننده به فرآیندی لذتبخش تبدیل گردد. همچنین با توجه به اهمیت موضوع و گستردگی حوزه کاربرد سازههای تقویت شده نظیر بتن مسلح و افزودن ورقهای تقویتی به سازه دو آموزش بسیار کاربردی و نوین در زمینه مدلسازی میلههای تقویتی در سازه و ایجاد صفحههای تقویتی برای سازه در سایت قرار گرفته است.
آموزش آنالیز سازهها توسط آباکوس (ارتعاشی و زلزله)
آنالیز سازه در اثر بارگذاریهای ارتعاشی و زلزله از مهمترین و محبوبترین مسائل در حوزه مهندسی عمران بهشمار میرود. از اینرو بنا بر درخواست شما همراهان گرامی آموزش تحلیل ارتعاشات خرپا در آباکوس، تحلیل ارتعاشات سازه پل در آباکوس به شکل تصویری و کامل در بخش مثالهای کاربردی نرمافزار آباکوس گنجانده شده است.
آموزش تحلیل انواع اتصالات جوش (Weld) در آباکوس
از آنجایی که مبحث جوش در مهندسی عمران بهشکل بسیار گسترده و کاربردی مورد بررسی قرار میگیرد (آییننامهها و استانداردهای جوش گواهی بر این مدعاست) الفبای تحلیل اتصالات جوش در آباکوس را در پستی جداگانه و کامل به شما عزیزان و علاقمندان آموزش دادهایم (مدلسازی و تحلیل جوش T شکل در آباکوس). همچنین با هدف ایجاد دید کامل در حوزه مباحث انرژی و انتقال حرارت در سازههای عمرانی آموزشی کاربردی تحت عنوان انتقال حرارت پایا از دو دیواره سازه در سایت قرار گرفته است.
مدلسازی بتن تقویت شده با فولاد در آباکوس
بتنها را باید از مهمترین مواد مورد استفاده در مهندسی عمران به شمار آورد. زمانی که این ماده تحت بارهای فشاری دچار تغییر شکل میشود، در کنار استحکام بالای فشاری رفتاری غیرخطی از خود نشان میدهد. اما زمانی که بتن تحت بارگذاری کششی قرار میگیرد به شدت ضعیف عمل کرده و به دلیل شکلگیری ترک و شکست ترد، استحکام کششی محدودی پیدا میکند. مهندسین برای برطرف کردن این ضعف، افزودن میلههای فولادی در بستر بتنی را پیشنهاد دادند. در کنار این موضوع SFRCها به دنیای مهندسی عمران معرفی شدند. این نوع از بتنها از الیاف ناپیوسته کوچک فولادی بجای میلههای تقویتی در بتن بهره میبردند. در آموزش “مدلسازی بتن تقویت شده با فولاد در آباکوس” بصورت مفصل پیرامون مدلسازی این بتن ها در Abaqus بحث شد.
امیدواریم شما محققین قادر باشید به نحو احسن از آموزشهای موجود در سایت استفاده کنید و ما را در غنا بخشیدن به مطالب آموزش آباکوس یاری نمایید.
با سلام
چطور میتونم دو بار متمرکز یکسان( 150 تن) رو به دونقطه دلخواه بر روی تیر بتنی اعمال کنم؟
نحوه انتخاب نقاط بارگذاری به چه صورت هست؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
اگر منظورتون در نقطه خاصی باشه که میتونید با پارتیشن زدن مشکل را حل کنید
میخوام بر روی یک تیر 2500 میلی متری در نقاط 833 میلی متر و 1666 میلی متر نیروی متمرکز 150 تن رو وارد کنم
ممنون میشم اگر لطف کنید و مسیر انجام این کار رو برام بفرستید
در نقاط مورد نظرتون پارتیشن بزنید
روش کار هم در سایت موجوده
سرچ و مطالعه کنید
متشکرم مهندس جان
زمانی که تیر رو تحت بار گسترده قرار دادم و یک job براش تعریف کردم و زمانی که بر روی submit کلیک کردم با خطای زیر روبرو شدم،ممنون میشم راهنمایی کنید خطای زیر چطور بر طرف میشه؟
مرسی
the job input file “job-1.inp” has been submitted for analysis
error in job job-1 : 2700 elements have missing property definitions. the elements have been indentified in element set ErrElemMissingSection.
job job-1: analysis input file processor aborted due to errors
لطف کنید سؤال خودتون را در قالب یک کامنت بنویسید
در خصوص خطاهای حل در آباکوس پست اختصاصی در سایت وجود داره
میتونید مطالعه بفرمایید
با سلام
من بروی جداگرهای لرزه ای که به صورت غیر متصل استفاده میشن کار میکنم که به دلیل همین غیر متصل بودن دچار کرنش های بزرگی میشن در طول یه سیکل یک طرفه که من این کار رو با یه نرم افزار دیگه به صورت 3 بعدی انجام میدم میخواستم ببینم اباکوس قابلیت ری میشینگ و اینکه این جابجایی زیاد رو داره و تا اخر جابجایی جداگر نتایج رو به ما میتونه بده؟متشکر
سلام
بله، آباکوس قابیلت Remeshing را داره، آموزش این بحث هم در سایت موجوده، میتونید مطالعه کنید
سلام دوست عزیز لطفا نسبت به سوالات زیر به من راهنمایی نمایید:
1- چگونه می توان نمودار هیسترزیس و یا نمودار پوش اور در اکسپلیسی را همانند استاتیک دزسم کرد چرا که به صورت زیگزالی است؟
2- در انالیز اکسپلیسیتی چه سرعت و چه ماس اسکیلی بایستی انتخاب کرد؟
ممنونم سایت بسیار خوب شما
من از ایتالیا مزاحم میشم شرمنده از جمله بندی بد
سلام
در این خصوص بررسی نداشته ام
در مورد mass scaling هم مطلب تخصصی در سایت موجوده، مطالعه بفرمایید
!Buona fortuna
سلام برای اتصال تیر به ستون cft طبق مقاله ای که باید شبیه سازی کنم باید از گل میخ و دیافراگم میانی در داخل ستون و از پیچ جهت اتصال نبشی تیربه ستون استفاده کنم.مادامی که از این اتصالات استفاده میکنم نمودار هیسترزیس به دست نمی آید ولی وقتی ساده سازی کرده و به جای پیچ از نبشی با قید tie استفاده میکنم جواب کاملا منطقی میشود آیا این ساده سازی ایرادی دارد و راه حل چیست
سلام
اطلاعی ندارم متأسفانه
سلام اقای مهندس خسته نباشید ..در زمینه طراحی سازه های مرکب فلزی بتنی در برابر اتش سوزی با اباکوس فعالیت داشته اید؟
سلام
خیر متأسفانه
سلام،
چطور میتونم یه گسل رو به صورت دو بعدی مدل کنم،
حوزه مسئله را میتوانم مدل کنم اما خود گسل را خیر
لطفا راهنمایی کنید
سلام
بررسی نداشته ام
با عرض سلام و خسته نباشید آگر لطف فرمائید آموزش مدل سازی و تحلیل خارج صفحه دیوار بنایی به روش ماکرو را نیاز دارم با تشکر
سلام
بررسی نداشته ام
سلام مهندس جان، مرسی بابت وقتی که می ذارید. ان شالله همیشه موفق باشین.
من می خوام بتن رو به صورت غیر همگن مدلسازی کنم به این صورت که برای هر المانی از مدلم، یک مشخصات مکانیکی مختلف بدم (این مشخصات مکانیکی با توزیعی یکنواخت روی کل قطعه قرار می گیرد). سوال من اینجاست که با توجه به تجربه شما، ساده ترین روشی که میشه این کار رو انجام داد چی هست که من روی اون مورد متمرکز بشم. ممنونم.
سلام
باید هر المان را در یک set جداگانه تعریف کنید و بعد به تک تک ستها متریال اختصاص بدید
میتونید از طریق کدنویسی پایتون هم کار را پیش ببرید
مثلا المانها از 1 تا 100؛ متریالها هم به همین ترتیب و تعیین کنید که متریال iام با سکشن iام به المان iام اختصاص پیدا کنه
ممنونم خیلی لطف کردین.
موفق باشید
سلام
وقتتون بخیر
من یه نمودار تنش کرنش از بتن دارم.
منتهی نمیدونم تو بخش property-plasticity که پلاستیسیته رو وارد میکنم این نمودار رو چطور تعریف کنم به اون جدولی که میاره.
ردیف اول جدول باید کدوم تنش رو داد؟ تنش پیک رو؟
میشه راهنمایی کنین؟ ممنون
سلام
تنش تسلیم را پیدا کنید؛ کرنش تسلیم متناظر هم مشخص خواهد شد
حالا فرض کنید محور عمودی (یعنی محور تنش) دقیقا از نقطه شروع کرنش تسلیم شروع میشه؛ یعنی محور عمودی را جلو بکشید تا مبدأ روی کرنش تسلیم قرار بگیره؛ این یعنی مختصات مبدأ جدید (کرنش تسلیم، تنش تسلیم) خواهد بود
به عبارت دیگه صفر محور کرنش شما روی کرنش تسلیم خواهد افتاد
اولین سطر در جدول باید تنش تسلیم و کرنش پلاستیک صفر باشه
روی یک کاغذ مطلبی که گفتم را پیاده کنید متوجه موضوع میشید
kheili mamnon az pasokhetoon
سلام اقای مهندس
وقتتون بخیر
من برای مدلم نیاز دارم یه جرم متمرکز بالای مدل قرار بدم. مدلم سه بعدی هستش، منتهی همچین گزینه ای نتونستم پیدا کنم تو laod و boundary condition. تو لایبرری هم چیزی پیدا نکردم. شما میدونین تو اباکوس همچین چیزی هست؟
و یه سوال دیگه: تو boundary condition قسمت category گزینه other، یه mass concentration هست، میدونین این گزینه چه استفاده ای داره؟
ممنون
سلام
بررسی نداشته ام