رشد شتابان و پیشرفت روزافزون علوم مهندسی در دهههای اخیر، بهرهگیری از برنامههای آنالیز کامپیوتری را بیش از پیش ضروری کرده است. در این میان، توسعه برنامههای شبیهسازی و تحلیلی مبتنی بر روشهای حل عددی دریچههای نوینی به روی طراحان گشود و به محققین و صنعتگران اجازه داد تا ایدههای ذهنی خود را جسورانه، خلاقانه و با کمترین هزینه پیادهسازی و اعتبارسنجی کنند و پیش از ساخت و صرف هزینه گزاف تولید، کارایی نمونههای ذهنی خود را بسنجند. اما پیمودن این مسیر جذاب و در عین حال دشوار، بدون کمک گرفتن از تئوریهای سطح بالای علمی غیر ممکن بود. ارائه روشهای عددی حل مسئله و یافتن تکنیکهای عددی برای حل معادلات دیفرانسیل حاکم بر یک سیستم پیچیده همان هدیه ارزشمندی بود که محققین و پژوهشگران دانشگاهی در اختیار جامعه صنعتی قرار دادند. با ما در این آموزش آباکوس همراه باشید.
بهترین نرمافزار FEM
روش اجزاء محدود (FEM) از علوم محاسبات عددی محسوب میشود که بهعنوان یک پیشگام در توسعه و گسترش نرمافزارهای کامپیوتری نقش ایفا کرده است. شرکتهای بزرگ تجاری در زمینه پیادهسازی تئوریهای اجزاء محدود در قالب برنامههای کامپیوتری سرمایهگذاری هنگفتی کردهاند که در نتیجه آن، استفاده از این بستههای نرمافزاری در کارگاههای کوچک صنعتی تا شرکتهای تخصصی با هزاران پرسنل در زمینه تولید پیشرفتهترین محصولات مهندسی به خوبی نمایان است و به یک بخش جداییناپذیر در چرخه ایده تا تولید محصول تبدیل شده است. در بین نرمافزارهای اجزاء محدود، دو نرمافزار Abaqus و ANSYS گوی سبقت را از سایر رقبا ربودند و به سرآمدان این حوزه تبدیل شدند. اما به راستی اگر تنها حق انتخاب یک گزینه را داشته باشید، کدامیک را انتخاب خواهید کرد؟
نحوه انتخاب یک نرمافزار اجزا محدود جهت تحلیل
انتخاب یک نرمافزار برای تحلیل مسائل به شیوه اجزاء محدود یک موضوع بسیار گسترده است و نمیتوان تنها در چند خط یک توصیه عملی و تضمینی برای یک انتخاب کامل ارائه کرد. بدون شک هر یک از دو نرمافزار آباکوس و انسیس از بینظیرترین برنامههای اجزاء محدود به شمار رفته و قابلیتهای بیشماری در خود دارند. تأیید یک نرمافزار در یک حوزه خاص به هیچ وجه به معنای انکار تواناییهای نرمافزار دیگر در همان حوزه نیست. درست مانند یک رقابت دو میدانی، رقابت در حوزه صدمهای ثانیه است؛ اما این انتخاب کاربران و تجربه کاری آنها در حوزههای مخلف است که محبوبیت یک برنامه (آباکوس یا انسیس) را به اثبات میرساند.
ویژگیهای برتر آباکوس
User-Friendly
حل یک مسئله در حوزه اجزاء محدود در سه بخش پیشپردازش، پردازش و پسپردازش خلاصه میشود. بدون شک شما هم تأیید میکنید که اگر یک نرمافزار بتواند هر سه بخش را به شکل یکپارچه و بدون نیاز به شیفت بین برنامههای مختلف در اختیار کاربر قرار دهد، نقطه قوت ارزشمندی در اختیار خواهد داشت. برای حل یک مسئله در آباکوس کافیست برنامه را باز کرده و از صفر تا صد را تنها در یک محیط کاربرپسند، ساده و بدون باز و بسته کردن متوالی برنامهها به انجام برسانید.
اسکریپنویسی به زبان Python
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار مفید آباکوس، توانایی کدنویسی در آباکوس (اسکریپتنویسی به زبان پایتون در Abaqus) است که میتوان آنرا در قالب پلاگین و به شکل گرافیکی به نرمافزار افزود؛ بهعبارت دیگر کاربر قادر خواهد بود به کمک دستورات پایتون، بخشهای دلخواه و پرکاربرد مدنظرش را به آباکوس اضافه کند و نه در قالب یک کد بیروح و خسته کننده بلکه در قالب پنجرههای گرافیکی ایده ذهنی خود را مشاهده کند. انسیس هم زبان برنامهنویسی مخصوص به خود (APDL) را دارد ولی کاربر قادر نیست کد خود را به محیط workbench اضافه کند. یکی دیگر از مسائل جذاب در حوزه مهندسی، بررسی پارامتریک مسائل است که انسیس در این زمینه سابقهای درخشان دارد؛ اما در آباکوس نیز قادر خواهید بود با کمک اسکریپتهای پایتون این ویژگی ارزشمند را تجربه کنید.
سابروتیننویسی به زبان Fortran
در کنار ویژگیهای فوق، کاربر در آباکوس قادر خواهد بود با مقداری تسلط به زبان برنامهنویسی فرترن و همچنین تسلط بر تئوریهای پیشرفته مکانیک محیطهای پیوسته و محاسبات عددی (در موارد بسیار پیشرفته) تمامی محدودیتهای پیش فرض نرمافزار را کنار زده و تئوریهای مقدماتی تا پیشرفته، متنوع و بروز دنیای مهندسی را در قالب سابروتینهای متنوع پیادهسازی کند (سابروتین نویسی درآباکوس). همین موضوع سبب شده تا تقریباً هر مدل از مادهای که در حوزه آکادمیک و صنعتی به آن نیاز دارید بتوانید در آباکوس مدل کنید!
مشزنی قطعات پیچیده
یکی دیگر از نقاط قوت آباکوس که به همان ویژگی یکپارچگی آن برمیگردد، توانایی بینظیر آن در مش زدن قطعات با هندسه پیچیده است (تکنیکهای مش بندی در آباکوس). شاید بسیاری از کابران به این موضوع اذعان داشته باشند که اگر یک قطعه با هندسه بسیار پیچیده (با انحنای خاص و در اصطلاح ریزهکاریهای هندسی فراوان) را برای مشزنی وارد دو نرمافزار کنند، آباکوس خیلی بهتر و با کیفیتتر از عهده این موضوع برمیآید؛ ولی در مورد انسیس شما به یک نرمافزار ثانویه مانند هایپرمش نیاز خواهید داشت. البته چنانچه هندسه نه چندان پیچیدهای برای تحلیل داشته باشید، هر دو نرمافزار پا به پای هم پیش خواهند رفت و ضعفی وجود ندارد.
حوزه گسترده تحلیل در Abaqus
آباکوس را باید در حوزه مدلسازی و تحلیل سازه (تحلیلهای حوزه مکانیک جامدات) گزینه اول دانست. وجود مدلهای ماده متنوع در کنار توانایی و برتری در حوزه تحلیل غیرخطی آباکوس را یک سر و گردن بالاتر از رقیب دیرینه خود قرار میدهد. پس اگر قصد تحلیل یک مسئله در حوزه مکانیک جامدات، مسائل تماس (contact) و اجزاء محدود غیرخطی را دارید؛ بهتر است اباکوس را انتخاب اول و اصلی خود قرار دهید. برای تأیید این ادعا نیز کافیست به مقالات علمی معتبر ارائه شده در این حوزه در سالهای اخیر رجوع کنید. آمار مستندات علمی به کمک نرمافزار آباکوس بیشتر از انسیس است (البته بدیهی است که اختلاف مورد نظر چشمگیر نیست اما آباکوس با اندکی اختلاف برتری دارد).
سهولت در تحلیلهای ترکیبی
اگر شما قصد انجام یک تحلیل چند قسمتی را داشته باشید باز هم برتری از نظر سهولت پیادهسازی با آباکوس خواهد بود. فرض کنید در یک تحلیل قصد ترکیب حلگرهای مختلف را داشته باشید تا در نهایت یک مسئله چند بخشی (حرارتی ، دینامیکی، فرکانسی) را حل نمایید. یکپارچگی محیط ماژول step آباکوس به راحتی این امکان را دراختیار شما قرار میدهد و لازم نیست مراحل متعدد تحلیل را تکرار کنید. کافیست تنها با چند کلیک ساده، همه حلگرهای مدنظرتان را به ترتیب برای آباکوس مشخص کنید و همه چیز را به آباکوس بپردازید! (توجه داشته باشید منظور از این مقایسه عدم توانایی انسیس در این زمینه نیست؛ بحث در سهولت بکارگیری و روان بودن مراحل است).
سردرگمیهای کاربران تازهکار در آباکوس
اما شاید یکی از نکات مثبت انسیس در مقایسه با آباکوس را بتوان در تشخیص واحدها دانست، جایی که آباکوس در آن تشخیص را بر عهده کاربر میگذارد و از این حیث کاربران را در ابتدا دچار سردرگمی فراوانی میکند (واحدها در آباکوس). آباکوس نرمافزاری بدون واحد است بدین معنی که کاربر باید دادههای ورودی خود را کنترل کند و واحد آنها را همواره بررسی نماید تا در تمام زمینهها از جمله خواص مادی، ابعاد هندسی، نیرو و شرایط مرزی و . . . هماهنگی بین واحدها وجود داشته باشد. این در حالیست که در انسیس، کاربر براحتی واحد مورد نظر خود را انتخاب کرده و احتمال اشتباه را به حداقل میرساند.
در انتها اگر بخواهید یک نرمافزار اجزا محدود انتخاب کنید، نظر شما کدام است؟
اگر قصد کار با یک نرمافزار یکپارچه با مدلهای متریال متنوع، بدون محدودیت در زمینه پیادهسازی تفکرات و ایدههای ذهنی، محبوب در جامعه علمی و صنعتی کشور، توانا در مسائل مکانیک جامدات (و حوزه contact)، رابط کاربری جذاب و کاربرپسند و توانمند در تحلیل مدلهای هندسی پیچیده را دارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از آباکوس است.
توجه: شما دوستان عزیز میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید و از پکیج آموزش آباکوس که بصورت گام به گام و 0 تا 100 و در 10 فصل آموزشی شامل 85 فیلم آموزشی آباکوس در مدت 25 ساعت تهیه شده است بهره ببرید.
دانلود پکیج آموزش ویدیویی آباکوس
سلام
مهندسی خسته نباشید
خواستم بپرسم که برای تحلیل FSI آباکوس توانایی لازم رو دارد یا شما انسیس رو پیشنهاد می کنید ؟
سلام
میتونید از آباکوس استفاده کنید
سلام جناب مهندس ممنون میشم به این سؤالاتم پاسخ بدید
1) توی ماژول استپ و در قسمت هیستوری اوت پوت من میخوام برای یک قطعه خاص نتایج سرعت دورانی ثبت بشه،وقتیsetرو میزنم، اونجا هر قطعه دوبار اسمش هست که یکیش پسوند set داره، من باید اونی که جلوش نوشته set رو انتخاب کنم؟
2) مسئله م حلگرش dynamic explicit هست،توی هیستوری اوت پوت کدومو انتخاب کنم که گشتاور روتور رو برام ثبت نتیجه کنه؟ torque رو پیدا نمیکنم
3) توی مازول اینتراکشن گیج شدم. میخوام بادامک رو قیدگذاری کنم.از چی باید استفاده کنم،ویدیو های صفر تا صد اباکوس بخش اینتراکشن رو چند بار دیدم ولی ایده ای به ذهنم نرسید، داکومنتیشن هم چون زبانم ضعیفه چیزی ازش دستگیرم نشد. چیکار کنم که اون شفت دایما روی بادامک ثابت بمونه و وقتی برجستگی بادامک زیر شفت رسید شفت ازش تبعیت کنه؟ اولش هم بخش جنرال کانتکت و تنجنشیال رو انتخاب کردم.
4) و سوال آخر اینکه من میتونم برای بخشی از مکانیزم به منظور ساده سازی تموم چرخدنده های گیربکس رو حذف کنم و از ایکوال استفاده کنم و بگم به ازای بیست میلیمتر حرکت در جهت ایکس فلان قطعه، اون یکی قطعه شصت میلیمتر در جهت ایگرگ حرکت کنه دیگه درسته؟(تحلیل چرخدنده های گیربکس برام اهمیتی نداره) بعد وقتی من این بیست و شصت رو در فیلد درست خودشون وارد کنم خودش این نسبت حرکتی رو در تمام این بازه ی صفر تا بیست محاسبه و اعمال میکنه؟
سلام
دوست عزیز سؤالاتی که شما دارید خودش یک پروژه ست؛ من چطوری باید بدون دیدن مسئله و هندسه و . . . در مورد ماژول interaction و قیدگذاری نظر بدم؟
به نظر خودتون میشه با دو خط متن به این سؤالات پاسخ داد؟
1) اسم set که دست خودتونه؛ یک اسم براش انتخاب کنید که در موقع انتخاب دچار مشکل نشید؛ کار سختی که نیست
2) همه نیروها و گشتاورها در قسمت Force موجوده؛ momentها همگی گشتاور هستند؛ این رو با یک سرچ ساده هم میتونید پیدا کنید
در مورد قید گذاری و ماژول interaction هم هیچ نظری ندارم
سلام ممنون از مطالب خوبتون، یک نمونه بسیار ساده سابروتین نوشته شده میخام برای ارائه موضوع سابروتین، خاستم ببینم امکانش هست ارسال کنید برام امشب؟
سلام
در سایت یک پست تخصصی در مورد سابروتین وجود داره؛ موضوع این پست ارتباطی به موضوع سؤالتون نداره
در Documentation سرچ کنید؛ نمونه های ساده تا پیچیده موجوده
سلام خسته نباشید جناب مهندس سروری عزیز. من آموزش صفر تا صد آباکوس رو از سایت شما خریداری کردم و تا الان که ویدئوهای دوتا پوشه ی اول رو دیدم فوقالعاده بود. ضمن تبریک به شما به خاطر ساخت و انتشار این آموزش دقیق و ارزشمند، دوتا سوال برام پیش اومده.
۱) من قصد شبیه سازی پروژه ای رو دارم که یکی از قطعاتش آهنربای نیودیمیوم هست. همون اول که آباکوس رو باز میکنم باید electromagnetic رو انتخاب کنم؟ (توضیح اینکه تنها قطعه ی مرتبط با مبحث مغناطیس همین آهنربا هست و دیگه هیچ قطعه ی مرتبطی مثل سیم پیچ یا هرچیزی مرتبط با برق و الکترونیک توی این پروژه وجود نداره)
۲) در این دوره ی آموزشی نحوه ی اعمال قیود برای چرخدنده ها و سیم بکسل ها هم آموزش داده شده؟
پیشاپیش از پاسخ دهی شما متشکرم.
سلام
ممنون از لطف شما
1- بله؛ بارگذاری و مدلسازی مواد مغناطیسی در همون محیط انجام میشه
2- اگر به روش و شیوه آموزشها دقت کنید متوجه خواهید شد که هیچ محدودیتی در مدلسازیهای خاص وجود نداره؛ یعنی سعی بر این بوده تا مفاهیم به شکلی درست و عمیق آموزش داده بشه تا شخص بتونه قادر به تصمیم گیری و حل هر نوع مسئله ای باشه و محدود به یک موضوع خاص باقی نمونه
سلام جناب مهندس سروری شبتون به خیر.
ببخشید چندتا سوال داشتم
1) متریال آهنربای نیودیمیوم رو که حاصل ترکیب نیودیمیوم، آهن و بور هستش رو چی باید انتخاب کنم؟ میتونم همون استیل انتخاب کنم ولی چگالی آهنربا رو بهش بدم؟
2) برای تعیین خواص آهنرباییش باید توی تب electromagnetic اون گزینه ی چهارم رو انتخاب کنم و در صفحه ای که باز میشه تیک گزینه ی specify رو بزنم تا فاکتور های B و H برام ظاهر بشه و مقادیرش رو وارد کنم؟ همین برای آهنربا شدنش کافیه؟
3) برای مدلسازی سیم بکسل (نازک میخوام مثل سیم ترمز دوچرخه) باید 3D,deformable,wire رو انتخاب کنم؟
4) میتونم به جای اینکه سیم بکسل رو به شکل واقعیش طراحی کنم یه چیزی مثل مفتول ساده با سطح مقطع دایره طراحی کنم و بگم این سیم بکسل من باشه؟
5) چیکار کنم این سیم بکسل مثل واقعیت انعطاف پذیری داشته باشه؟
6) و سوال پایانی اینکه چون توی پروژه م آهنربا دارم، همون اولش محیط الکترومگنتیک رو انتخاب میکنم، ولی واسه طراحی سیم بکسل وقتی روی کریت پارت میزنم اصلا گزینه های deformable و wire و اینها رو توش نداره. نمیشه از همون محیط standard/explicit model استفاده کنم و آهنربا رو هم توی همین محیط متریال بزنم و اصلا تا آخر پروژه کاری با محیط الکترومگنتیک نداشته باشم؟
ببخشید سوالام زیاد شد. ممنون میشم این مدت که دارم پروژه م رو شبیه سازی میکنم صبوری کنید و جواب سوال هام رو بدید. کسی رو ندارم کمکم کنه. دارم فایل هاتون رو همچنان نگاه میکنم و آموزش میبینم. فوق العاده هستید.
سلام
هر کدوم از این سؤالات خودش یک پروژه ست !
تعریف متریال برای آهنربا با تعریف خواص آهنرابیی معنی پیدا میکنه که از همون مسیری که خودتون اشاره کردید قابل انجامه
حالا که پروژه شما روی مواد مغناطیسیه باید روی موضوع تسلط کامل پیدا کنید
به همن دلیل پیشنهاد میکنم از صفر تا صد موضوع مدلسازی مغناطیس را از documentation مطالعه کنید
در خصوص مدلسازی سیم بکسل هم میتونید با ساده سازی به همون شکل که خودتون گفتید مدل کنید
امکان مدلسازی همزمان نیست چون امکانات الکترومغناطیس به مراتب محدودتر از بقیه محیطهاست
سلام مجدد. ممنونم
با توجه به اینکه من قصد انجام هیچ گونه تحلیلی روی سیم بکسل ندارم و صرفا این برام مهمه که در بخشی از مکانیزم عمل انتقال نیرو رو انجام بده، میتونم اصلا به جای طراحی و مونتاژ سیم بکسل توی ماژول interaction از کانکتور استفاده کنم؟
و یه سوال دیگه هم دارم، برای محاسبه میزان سرعت دورانی و گشتاور یک شفت میتونم از حلگر Dynamic explicit استفاده کنم؟
بله؛ مشکلی نیست
اگر پارامترهای ورودی و خروجی را درست انتخاب کنید بله
ببخشید من متوجه نشدم، الان من یک پروژه دارم که میخوام شبیه سازی کنم، هیچ کدوم از قطعاتم مربوط به الکترومغناطیس نیست، به جز یه قطعه که آهنربا ست. الان من باید این پروژه رو با آباکوس استاندارد انجام بدم یا با آباکوس الکترومغناطیس؟
ببینید بستگی به مسئله شما داره
ممکنه بتونید در قالب دومسئله جداگانه موضوع را حل کنید و از predefined field استفاده کنید
این بستگی داره به اینکه مسئله شما کوپل باید بررسی بشه یا میتونید به شکل متوالی کار را پیش ببرید
جناب مهندس جواب این سوال رو پیدا کردم. برای این سوالم وقت نگذارید. ممنونم که هستید
سلام آقای سروری.ببخشید بازم سوال دارم
توی ماژول اینتراکشن اومدم قید equation تعریف کنم. دستگاه مختصات مورد نیازم گلوبال نیست.با اون ابزار عمومی یه کردینیت سیستم درست کردم.ولی توی اون فیلد آخر قید equation اون کردینیت سیستمی که من درست کردم رو نمیاره. نوار کشویی نداره.چطوری باید از کردینیت سیستم مورد نظر خودم توی قید equation استفاده کنم؟
سوال دیگه م اینه که یه بار یه کردینیت سیستم اشتباه ساختم.حالا چطور میتونم اونو حذفش کنم؟ توی منوی درختی که اصلا نیست اون کردینیت سیستم اشتباهم
سلام
هر دستگاه مختصات یک id داره؛ میتویند با کمک گزینه feature از ابزار query آیدی مربوط به دستگاه مختصات را پیدا کنید
برای حذف دستگاه مختصات هم از همون منوی درختی که شما میفرمایید موجود نیست باید اقدام کنید؛ بخش assembly، قسمت feature
پیشنهاد میکنم خودتون را با نرم افزار درگیر کنید، documentation را مطالعه کنید، در اینترنت سرچ کنید
سلام مجدد ببخشید یه سوال داشتم. توی بخش mass scaling ثابت اون گزینهscale by factor رو 1 وارد کنم؟
سلام
در مورد mass scaling یک پست جداگانه وجود داره؛ مطالعه کنید
سلام وقت بخیر.
من در آباکوس یک شبیهسازی تیر انجام دادم، الآن میخوام که زاویهی خمش رو حساب کنم اما نمیدونم چطوری
میشه راهنماییم کنید؟
سلام
تیر را به شکل سه بعدی مدل کرده اید؟
خیر
دو بعدی هستش
جابجایی هر نقطه از تیر مشخصه
با داشتن جابجایی هر نقطه زاویه خمش هم مشخص خواهد بود
آخه یک استپ رو نمیخوام، تکتک استپها رو میخوام
خب در آخر هر استپ نتایج ذخیره شده؛ مشکلی نیست
میتونید در آخر هر استپ مقدار جابجایی را بخونید
تعداد استپها صد تاست، خیلی فرآیند زمانبری میشه، راه بهتری نیست؟
خب یک نقطه را در نظر بگیرید؛ بعد field output جابجایی مربوط به اون نقطه را ذخیره کنید (فقط save )
در قالب یک جدول جابجایی اون نقطه در همه استپ ها نمایش داده میشه (از طریق Operate on XY data)
میتونید در اکسل یا هر جای دیگه کپی کنید
برای هر نقطه از تیر میتونید اینکار را انجام بدید
اگر هم این کار سخته، یک اسکریپت پایتون بنویسید که خودش اتوماتیک این کار را انجام بده
اها، ممنون. گفتهی شما راه بهتری هستش.
اسکریپت پایتون بلد نیستم متاسفانه.
شما همین راهی که گفتین رو پیشنهاد میدین یا اینکه برم پایتون یاد بگیرم اول و ازین راه انجامش بدم؟
به نظرم کار شما با همین گزینه راه میافته
در پایتون دست شما به مراتب بازتره و میتونید هر فرمول و . . . که دوست دارید پیاده کنید ولی خب فرایند یادگیری طولانی خواهد بود
همون گزینه پیشنهادی را امتحان کنید
سلام. خسته نباشید.
مسئله ای رو برای حل گذاشتم. بعد از مدتی در بخش message file پیغام زیر ظاهر شده:
Application restarted after 88 minutes of idle time; the license will be checked within the next 3 minutes.
میخواستم بدونم این یک مشکله یا چیز مهمی نیست؟ مسئله همچنان در حالت runing قرار داره و تا الان اروری نداشتم البته تا الان که دو ساعت از شروع runing گذشته هنوز یک increment هم حل نشده. ممنون میشم راهنمایی کنید.
متشکرم
سلام
مشکلی نداره
سرعت حل بستگی به مشخصات سیستم و حجم مسئله شما داره
سلام آقای مهندس سروری
این مشکل آقای گوهری ارجمند رو بنده هم دارم. تمامی محاسبات انجام شده و آخرین پیام قبل از پیام مشابه آقای گوهری(Application restarted after 113 minuted of idle time; the license will be checked within the next 3 minutes) به این صورت هست: Job Continuous_Periodic_Loading_1 : Abaqus/Standard completed successfully. آیا همچنان باید منتظر تغییر حالت status از loading به چیز دیگری باشم یا مشکلی نیست؟
سلام
اگر محاسبات انجام شده مشکلی نیست
سلام
آقای سروری من چندتا سوال داشتم ممنون میشم جواب بدید.
۱-چرا به المان میشه بار ثقلی اعمال کرد اما بار متمرکز نمیشه به المان اعمال کرد و باید به گره اعمال کرد؟
۲-در تحلیل مسائل شکل دهی فلزات که شامل گرمایش قابل توجه بعلت تغییر فرم غیر الاستیک باعث تغییر مشخصات مصالح میشه چرا باید تحلیل گرمایی و مکانیکی بصورت همزمان اجرا بشه نه ب صورت متوالی؟
۳-چرا پس از تحلیل تغییر مکان در گره معنا دارد نه در المان؟
سلام
1- بار ثقلی به یک حجم وارد میشه، طبیعیه که شما نمیتونید به گره بار ثقلی اعمال کنید
بار متمرکز هم که اسمش واضحه، باید به یک نقطه وارد بشه
2- اگر مسئله شما به صورتی باشه که تغییر حالت مکانیکی روی خواص حرارتی اثرگذار باشه و بالعکس ( تغییر دما یا خواص حرارتی روی فیزیک مسئله اثرگذار باشه) شما باید مسئله را کوپل یا همزمان حل کنید؛ دلیلش هم فکر میکنم مشخص باشه. مسئله شما همزمان در حین حل شرایط جدیدی پیدا میکنه که خودبخود روی ادامه روند حل اثرگذار هست؛ مثلا در اثر اصطکاک دمای قطعه تغییر میکنه و این تغییر دما روی خواص مکانیکی قطعه در ادامه تأثیرگذاره. شما باید این موضوع را به شکل یکپارچه ببینید
3- تمام محاسبات در روش FEM در گره ها انجام میشه و به کمک توابع شکل به سطح المان گسترش پیدا میکنه، المان یک سطح داره؛ طبیعتأ جابجایی یک سطح مقادیر متفاوتی داره و با یک عدد قابل نمایش نیست، هر نقطه از سطح جابجایی خاصی خواهد داشت
ممنون از پاسخگویی و زمانی که گذاشتید?
سلام و عرض ادب
بنده در حال شبیه سازی مدل دو بعدی فرآیند ماشینکاری هستم و با این ارور مواجه شدم
ERROR in job messaging system: Error in connection to analysis
Application restarted after 179 minutes of idle time; the license will be checked within the next 3 minutes.
ممنون میشم اگه بتونین راهنمایی کنین
سپاس
سلام
بخش خطاهای آباکوس را مطالعه کنید