اهداف آموزش: در این آموزش شما با مکانیزمهای تماس در آباکوس، General Contact در آباکوس و مزایای General Contact در مسائل برخورد و تماس آشنا خواهید شد. همچنین نحوه استفاده از General Contact در آباکوس و تنظیمات General Contact را خواهید آموخت.
بدون شک اهمیت موضوعات حوزه برخورد بر کسی پوشیده نیست. طیف گستردهای از مسائل نظیر تحلیل چرخدندهها، شکلدهی فلزات (تحلیل فرآیند اکستروژن در آباکوس)، مسائل مکانیک ضربه (تحلیل برخورد دو لوله در Abaqus)، بررسی استحکام سازه در اثر برخورد به یک دیواره و . . . تنها گوشهای از کاربردهای این موضوع در مسائل علمی و صنعتی را نشان میدهد. در این آموزش قصد داریم یکی از تکنیکهای مورد استفاده در معرفی تماس بین اجسام در آباکوس (General Contact) را خدمت شما بیان کنیم.
ضرورت استفاده از General Contact در تحلیل مسائل تماسی
معرفی اجسام در تماس با یکدیگر و همینطور اختصاص دادن خواص و ویژگیهای تماس (Contact) و برخورد در ماژول Interaction صورت میگیرد (ماژولها در آباکوس). اگر حداقل یک مسئله در این حوزه را تحلیل کرده باشید میدانید که نرمافزار Abaqus در این ماژول از شما میخواهد تا اجسامی که با یکدیگر در تماس هستند و یا احتمال تماس و برخورد بین آنها وجود دارد را تعیین کنید. این موضوع ممکن است در مسائلی که هندسه پیچیدهای ندارند و یا در اثر پروسه حل، امکان حدس زدن محلهای برخورد وجود دارد امری پیچیده بهنظر نرسد ولی موضوع همیشه به این سادگی نیست.
کافیست تا قصد تحلیل یک مجموعه صنعتی با تعداد اجزای بالا را داشته باشید. میتوانید تصور کنید که تعیین دوبدوی قطعات و اختصاص خواص مکانیکی تماس به آنها تا چه اندازه زمانبر است. آباکوس در این مواقع به شما پیشنهاد میکند تا از گزینه General contact استفاده کنید. این حالت از تماس در Abaqus/Standard تنها در گام Initial و در Abaqus/Explicit در تمامی گامهای حل قابل تعریف است. به کمک این حالت دیگر نگرانی برای تعیین قطعات در تماس وجود ندارد چرا که نرمافزار بهشکل اتوماتیک این کار را انجام میدهد و اگر در حین حل نیز برخورد از پیش تعریف نشدهای بوجود بیاید به لطف استفاده از این گزینه در حل لحاظ میشود.
نحوه استفاده از General Contact در آباکوس
برای استفاده از این تکنیک میتوانید از مسیر Interaction → Create در منوی اصلی اقدام کنید. در پنجره Create Interaction پس از مشخص کردن گام زمانی مورد نظر برای تماس، گزینه (General Contact (Standard یا (General Contact (Explicit را بر اساس نوع تحلیلتان انتخاب کنید.
در ادامه کافیست به تعیین خواص برخورد بپردازید. چنانچه از عدم برخورد دو جسم مطمئن هستید میتوانید آنها را از تحلیل برخورد مستثنی کنید. همچنین گزینه All with self احتمال برخورد و تماس جسم با خود را نیز در نظر میگیرد. مچاله کردن یک بطری فلزی، متداولترین مثال در خصوص تماس جسم با خودش است.
با طی کردن این گامهای ساده علاوه بر کاهش قابل توجه زمان آمادهسازی حل، نگرانی در خصوص دقت و نیز احتمال نادیده گرفتن تماس نیز از بین خواهد رفت.
سلام و عرض ادب
ضمن تشکر از مطالب موجود در سایت،در خصوص interactionسوالی داشتم.بنده یک بادبند کمانش ناپذیر را مدل کردم که تشکیل شده است از یک هسته فولادی، بتن دور آن بدون چسبندگی و استحکاک و یک غلاف فلزی دور آن.اما سوال این است که این سه قطعه به چه صورت بایستی اندر کنش داشته باشند به طوری که بتن هیچگونه تماسی با هسته فلزی نداشته باشد و غلاف با بتن کار کند و فقط در زمانی که هسته فلزی میخواهد کمانش کند ترکیب غلاف و بتن وارد عمل شود؟ ممنون از راهنمایی که میفرمائید.
سلام
بدون دیدن مسئله و درک صحیح از تمام جوانب آن اظهار نظر نمیکنم
در ضمن واژه اصطکاک صحیحه؛ نه “استحکاک”
موفق باشید . . .
با سلام
در قسمتی از یک تیر یک سر آزاد که تحت بار چرخه ای قرار دارد از یک اتصال شامل تعداد زیادی پیچ پیش تنیده و پلیت استفاده کردم. از general contact استفاده کردم. وقتی ضریب اصطکاک را 0.1 دادم تا نزدیکی 1% رادیان تحلیل جلو رفت و سپس با کوچک شدن نموها به نوعی تحلیل متوقف شد یعنی نموها آنقدر کوچک شد که در طول یک روز کامل پیشرفتی نداشت البته اخطاری هم توسط برنامه داده نشد. بعد ضریب اصطکاک را به ترتیب یک مرتبه 0.18 و مرتبه دیگر 0.2 دادم. تحلیل تا نزدیک 2% رادیان جلو رفت و مجدداً به همان شکل تحلیل تقریباً متوقف شد. سپس ضریب اصطکاک را 0.35 دادم و تحلیل تا انتها انجام شد. با توجه به اینکه مجاز هستم ضریب اصطکاک را از 0.2 تا 0.5 در نظر بگیرم آیا می توانم از این تحلیل ها نتیجه بگیرم ضریب اصطکاک در ابتدا کافی نبوده است؟ (به عنوان یک نتیجه از این تحلیل ها)
یا اینکه برای عدم کفایت ضریب اصطکاک نشانه های دیگری باید وجود داشته باشد؟
با تشکر از شما
سلام
کافی نبودن ضریب اصطکاک چه مفهومی داره؟
سلام
منظورم این است که احتمالاً اتصال دچار لغزش و حرکت می شود و برای همین شاید در ضرایب اصطکاک پایین همگرا نمی شود. چون قطر سوراخ پیچ ها از قطر پیچ بزرگتر است. همچنین مطابق آیین نامه ها یا کتب طراحی مجاز هستیم ضریب اصطکاک را تا 0.5 در نظر بگیریم منتها بایستی در مسایل عملی شرایط آن را ایجاد کنیم.
البته من هنوز در آباکوس مبتدی هستم و از اینکه در تحلیل هایم با ضرایب اصطکاک پایین به نتیجه نرسیدم و با ضریب بزرگتر نتیجه گرفتم اینطور استنباط کردم که شاید نیروی وارد بر اتصال زیاد است و در ضرایب پایین اتصال را دچار لغزش می کند و به همین دلیل همگرایی انجام نمی شود.
با تشکر
ببینید به نظر من شما دارید برعکس عمل میکنید
ما در اجزای محدود به دنبال این هستیم که یک پدیده فیزیکی را با سادهسازیهای معقول مدل کنیم
نمیشه گفت چون افزایش ضریب اصطکاک باعث همگرایی شده پس ضریب را بدون دلیل بالا ببریم
اون رنج از عدد هم قطعا تحت یک شرایط خاص بیان شده، اینجوری نیست که هر جا خواستید از 0.5 استفاده کنید تا سریعتر به جواب برسید
شما باید ببینید که فیزیک مسئله به چه ترتیبی هست؛ چه عددی باید استفاده بشه
اونوقت میشه برای همگرایی راهکارهای دیگری را هم پیشنهاد داد
در کل من نظر دقیقی ندارم چون فیزیک مسئله شما به شکل کامل برای من روشن نیست
موفق باشید . . .
با سلام مجدد
ضمن تشکر از شما بابت فرصتی که برای پاسخگویی میگذارید.
من چون در دو مقاله که از science direct گرفتم و مدلسازی در آنها به نوعی شبیه مدل من بود دیدم که ضریب اصطکاک را 0.45 در نظر گرفته اند و تصور کردم میتوانم دلیلی برای استفاده از این ضریب بالا پیدا کنم.
ممنونم و خسته نباشید
بهرحال باید توجیه مناسبی وجود داشته باشه؛ به نظرم صرف همگرایی نمیتونه معیاری برای انتخاب ضریب اصطکاک باشه
تمام سعی ما در شبیهسازی اینه که به کلیات و فیزیک مسئله خللی وارد نشه
مانا و برقرار باشید . . .
با سلام و خسته نباشید و تشکر بابت پاسخ هاتون
می خواستم بپرسم برای پیش بینی و جلوگیری از چروکیدگی و پیچ و تاب خوردن سطح در بعضی از فرایند های شکل دهی ورق، گزینه ای در آباکوس هست؟
شنیدم مثلا در انسیس یک گزینه ای هست که میشه برای یک سطح مشتق تعریف کرد و سطح صاف و بدون چروکیدگی مشتق ش صفر هست و به محض این که چروکیدگی در سطح درست میشه، مشتق سطح دارای مقدار میشه و چروکیدگی در سطح مشخص میشه.
تو آباکوس هم فکر کنم با اون گزینه Self Contact بشه همچین کاری کرد، ولی چجوری شو نمی دونم.
می تونید کمکم کنید؟
با تشکر فراوان
سلام
گزینه self contact فقط در حلگر Explicit در دسترسه و این امکان را فراهم میکنه تا در صورت برخورد و تماس قطعه با خودش (که در اثر تغییر شکلهای بالا ایجاد میشه) مکانیزمهای تماسی فعال بشه
برای اطلاع بیشتر میتونید به Documentation مراجعه کنید؛ بنده بررسی پیرامون این موضوع نداشتهام
موفق باشید . . .
با سلام
بنده دو جسم از جنس مختلف دارم که اصطکاک متفاوتی با خاک دارند که قرار است در داخل خاک حرکت کنن. از گزینه ی Tie برای اینکه با هم حرکت کنند استفاده کردم ولی و اجازه نمیده که دو اصطکاک در قسمت Interaction تعریف کنم و هنگام Run گرفتن هی خطا میده.
کل هدف من اینکه دو جسم با هم در خاک حرکت کنند ولی اصطکاکشون در برخورد با خاک متفاوت باشه چون از جنسای مختلف هستند. (این دو جسم Assembly شدن)
سلام
خطایی که در حل داده شده را بیان کنید
با سلام
خطای زیر رو میده بعد از زدن Submit در قسمت Job نشون میده :
The following steps have more than one active general contact interaction
Step-1 : Int-1 Int2
The input file was not generated, and The job was not submitted for analysis
سلام
دوست عزیز شما برای هر تحلیل بیشتر از یک General Contact مجاز نیستید تعریف کنید
خطا هم مربوط به همین موضوعه؛ شما بیش از دو General Contact تعریف کرده اید
فلسفه General Contact در این پست شرح داده شده، مواقعی که تعداد تماسها بالاست و یا امکان انتخاب دقیق اجزای در تماس میسر نیست با یکبار تعریف General contact به آباکوس اجازه میدهیم به شکل خودکار تماسها را تشخیص بده
موفق باشید . . .
سلام.بنده می خواهم اتصال بین فلنچ و بدنه و همچنین بین ذو سر فلنچ را تغریف کنم…از کدام قید یا تماس در اباکوس باید استفاده کنم؟
سلام
اگر اتصال از نوع جوش هست میتونید از قید Tie استفاده کنید
با سلام و تشکر از سایت خوبتون
میخاستم ببینم آباکوس برای مدلسازی تماس از چه تئوری استفاده میکند؟ تئوری های زیادی در زمینه تماس مطرح شده از جمله هرتز
سلام
خیر، هرتز یک رابطه بسیار ساده برای تماس الاستیک دو جسم است
پیشنهاد میکنم Documentation را مطالعه کنید تا متوجه بشید چون بحث بسیار مفصله
موفق باشید
باعرض سلام و خسته نباشید
ببخشید من قراره یک یاتدویچ پانل مدل کنم که تشکیل شده از دوورق فولادی و یک هسته فوم.
اتصال بین لایه ها را هم میتونم هم با چسب اپوکسی و هم پیچ و مهره متصل کنم.
میخواستم ازتون بپرسم که برای مدل کردن این دو اتصال چه کتر باید کنم؟؟
نیاز به ساخت مدل و گرفتن تست برش است؟؟
با کمال تشکر
سلام
اطلاع ندارم
مرسی
سلام
ببخشید برای interaction از نوع surface to surface در پنجره Edit Interaction قسمت Mechanical constraint formulation کدام یک از دو مورد زیر بگیریم بهتره و اصلا تفاوتشون چیه ؟
kinematic contact method
penalty contact menthod
سلام
توضیحات و روابط و . . . در Documentation موجوده، بررسی بفرمایید
امکان این وجود نداره من در قالب یک کامنت چند صفحه توضیحات برای شما بیان کنم
سعی کنید خودتون را با Documentation درگیر کنید
سلام
در حالت GENERAL CONTACT و DYN-EXP و مدل 2D ارور زیر مشاهده شد
*CONTACT cannot be defined on 2D element facets. If the model contains 2D or axisymmetric elements then *CONTACT INCLUSIONS, ALL EXTERIOR cannot be specified, and the first surface name on each data line under *CONTACT INCLUSIONS or *CONTACT EXCLUSIONS must not be blank.
علت چیست؟
ممنون
سلام
General Contact با حالت ALL with self در تحلیلهای دو بعدی و المانهای تقارن محوری قابل استفاده نیست
General Contact را حذف و به شکل دستی سطوح درگیر را تعیین کنید
ممنون جناب سروری
تعداد سطوح درگیر زیاد هست و وقت زیادی برای این کار باید صرف کنم، پس به نظر شما تنها راه حل؛ استفاده از
SURFACE TO SURFACE برای مسایل دو بعدی است؟!
اگر دقت کنید راه حل به شما پیشنهاد شده :
If the model contains 2D or axisymmetric elements then *CONTACT INCLUSIONS, ALL EXTERIOR cannot be specified, and the first surface name on each data line under *CONTACT INCLUSIONS or *CONTACT EXCLUSIONS must not be blank.
ولی این روش هم وقت گیره
همون SURFACE TO SURFACE را با کمی تأمل و دقت پیش ببرید
موفق باشید
ممنون جناب سروری
درست می فرمائید مستثنی کردن سطوح هم وقت گیر هست . از همون روش پیشنهادی شما S-TO-S استفاده می کنم
موفق باشید
سلام وعرض ادب.
1-اگر بخواهیم دو ورق را به هم با پیچ پیش تنیده متصل کنیم، چه اندرکنشی باید بین سرپیچ و ورق، و همچنین سوراخ و بدنه پیچ در نظر بگیریم؟؟؟ ( از نظر رفتار مماسی و نرمال)
سلام
تئوریهای هر کدام از مکانیزمهای تماسی در Documentation موجوده، میتونید مطالعه کنید تا تفاوتشون را درک کنید
با عرض سلام و خسته نباشیدممنون از سایت خوبتون. من کارم شبیه سازی برخورد شناور به لوله های نصب شده در ساحل هست. بر روی این لوله ها ضربه گیرهایی از جنس هایپرالاستیک نصب شده است. می خواستم ببینم برای تعریف انرکنش میان شناور و ضربه گیر و همچنین شناور و لوله و لوله و ضربه گیر از چه نوع اندرکنشی باید استفاده کنم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. و سوال دیگرم این هست که ایا برای مواد هایپرالاستیک باید از المان هیبریدی استفاده بشود؟ با تشکر
سلام
نظری ندارم
سلام ،ممنون از سایت خوبتون ،سوال من این بود که در Fluid- Structure interaction ،هم باید interaction property تعریف کنم ؟
سلام
خیر
اصلاً در تحلیل CFD چنین گزینهای در ماژول Interaction در اختیارتون نیست
سلام ممنون ،
در ران مدل FSI ،این ارور رو میده ،ایرادش کجاس؟
Detected lock file Co-execution-1-iNT-CFD.lck. Please confirm that no other applications are attempting to write to the output database associated with this job before removing the lock file and resubmitting.
برنامه را ببندید؛ فایل Co-execution-1-iNT-CFD.lck در پوشهای که برای حل در نظر گرفتهاید حذف کنید
مجدداً برنامه را اجرا و مسئله را حل کنید
با سلام
If there are no error messages and you cannot resolve the problem, please run the command “abaqus job=support information=support” to report and save your system information.
چطوری میتونم “abaqus job=support information=support” این قسمتو ران کنم ؟
مگر شما نسخه قانونی نرمافزار را استفاده میکنید که قصد دارید از support استفاده کنید؟!
سلام …یه سوال داشتم …چجوری میتونم یک فنر رو با یک گره به یک جسم متصل کنم و بین اونا اندرکنش ایجاد کنم.(در واقع فنر نماینده خاک است)..هرکاری کردم بین فنر و جسم اندرکنش ایجاد نشد و توی مرحله استپ پیغام میده که اندرکنش توی مرحله آنالیز لحاظ نمیشه…با تشکر
سلام
آموزش مدلسازی فنر در سایت موجوده؛ میتونید سرچ و مطالعه بفرمایید