در این آموزش CATiA شما هر آنچه که برای ورود به این غول طراحی نیاز دارید را فرا میگیرید! (از نحوه آموزش کتیا مقدماتی: محیط طراحی دوبعدی Sketcher، محیط طراحی سه بعدی Part Design، محیط مونتاژ قطعات Assembly، محیط نقشهکشی Drafting کتیا گرفته تا آموزش کتیا پیشرفته: طراحی سطوح CATiA، مهندسی معکوس با ابرنقاط CATiA و…).
سرفصلهای این آموزش:
- من یک مهندس مکانیک هستم
- چرا آموزش کتیا ؟
- عوامل موثر بر انتخاب یک نرمافزار
- خط مشی آموزش نرمافزار کتیا
- آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا
- آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا – دوره مقدماتی
- آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا- طراحی سطوح
- آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا- مهندسی معکوس با ابر نقاط
- آموزش کتیا PDF
من یک مهندس مکانیک هستم
میخواهیم بدانیم که بهعنوان یک مهندس مکانیک باید چه توانایی نرمافزاری داشته باشیم. پیشتر در مطلبی جداگانه لیستی از نرمافزارهای مهندسی مکانیک را همراه با حوزه استفاده آنها معرفی کردیم (اینجا: نرمافزارهای مهندسی مکانیک). همانطور که مشاهده کردید با خیل عظیمی از نرمافزارها روبرو هستیم که هر یک توانمندی خاصی دارند. حال ممکن است این نرمافزارها قابلیتهای همدیگر را پوشش دهند، برخی سادهتر، برخی دقیقتر و برخی گرانتر باشند. اما بهعنوان یک مهندس مکانیک توانمند باید بر تعدادی از این نرمافزارها تسلط داشته باشیم. ذکر این نکته ضروری است که شاید آینده شغلی ما هیچ نیازی به این نرمافزارها نداشته باشد، اما فراموش نکنید که ما میخواهیم در مورد یک مهندس مکانیک توانمند صحبت کنیم.
چرا آموزش کتیا ؟
فرض کنید میخواهیم مساحت یک شکل نامتعارف را حساب کنیم. اگر با مهندسان نسل قبل (افرادی که مانند ما در احاطه نرمافزارهای متنوع نبودهاند و شاید دانشی راجع به بسیاری از تواناییهای نرمافزارها ندارند و البته نه همه آنها) سروکار داشته باشید، خواهید دید که به هر روش ممکن، با ضرب و تقسیم و اندکی تقریب، مساحت این شکل را برای شما محاسبه میکنند. اما یک مهندس مکانیک توانمند میتواند این کار را بسیار دقیق و سریع به کمک یک نرمافزار مدلسازی نظیر کتیا انجام دهد.
پس تا اینجا متوجه شدیم که میخواهیم ابزار قدرت را در دست داشته باشیم، آن هم در صنعتی که نگاه مطمئنی به یک مهندس مکانیک تازهکار ندارد! با تکیه بر این اصل که همیشه دانستن بهتر از ندانستن است (ابوریحان بیرونی!)، بهعنوان یک مهندس مکانیک با هر گرایشی ابتدا باید بر یک نرمافزار مدلسازی و نقشهکشی مسلط باشیم. پرواضح است که حتی اگر بهطور روزمره هم با نقشههای صنعتی سروکار نداشته باشیم اما حتماً در آینده کاریمان با این نقشهها برخورد خواهیم کرد. پس توانمندی نقشهخوانی، نقشهکشی و مدلسازی برای یک مهندس مکانیک امری ضروری است.
عوامل موثر بر انتخاب یک نرمافزار
حال بعد از آموزش کتیا به عنوان یک نرمافزار مدلسازی CAD؛ در وهله دوم متناسب با گرایش خود (جامدات، سیالات، ساخت و تولید، کنترل، مکاترونیک و …) نیازمند فراگیری نرمافزار خاصتری هستیم. مثلاً در حوزه جامدات تسلط بر یک نرمافزار تحلیل نظیر انسیس یا آباکوس ضروری است. همچنین آشنایی با یک نرمافزار قالبسازی برای یک مهندس ساخت و تولید مناسب است یا تسلط بر نرمافزار متلب برای یک مهندس مکانیک با گرایش کنترل از نان شب هم واجبتر است. کما اینکه هیچ محدودیتی برای فراگیری سایر نرمافزارها وجود ندارد و علاوه بر گرایش، عوامل دیگری نظیر علاقه یا محیط کار هم میتواند در تعیین نرمافزار مورد نیاز مؤثر باشد.
چرا نرمافزار کتیا را برای طراحی مناسبتر میدانیم؟
پیشتر در مطلبی تحت عنوان نبرد بزرگان: مقایسه نرمافزارهای طراحی CAD، تعدادی از نرمافزارهای طراحی را مورد بررسی و مقایسه قرار دادیم و بیان کردیم از بین نرمافزارهای اشاره شده، نرمافزار CATIA V5 را میتوان با اطمینان بیشتری برای شروع انتخاب کرد. نرمافزار کتیا در سالهای اخیر در ایران بهشدت مورد توجه صنعت و دانشگاه قرار گرفته است و همچنین از لحاظ قدرت و توانایی دارای قابلیتهای فراوانی در زمینه طراحی مکانیکی، طراحی سطوح پیچیده، ورقکاری، ماشینکاری، طراحی مکانیزم، طراحی ارگونومی، مهندسی معکوس و … است.
در واقع نرمافزار کتیا از لحاظ قابلیت، اکثر نرمافزارهای طراحی دیگر را پوشش میدهد. بهبیاندیگر آموزش CATiA شما را تقریباً از سایر نرمافزارهای طراحی بینیاز میکند. اما مثلاً نرمافزار SOLIDWORKS (سالیدوکس) ضمن اینکه برای مدلسازی ممکن است سادهتر از کتیا باشد اما به هیچ وجه قابلیتهای شگفتانگیز کتیا را در طراحی سطوح پیچیده ندارد. همه این عوامل در کنار محیط کاری مقبول و لذتبخش کتیا، میتواند این نرمافزار را بهعنوان گزینه مناسبی برای طراحی CAD معرفی کند. برای آشنایی با نرمافزار کتیا و قابلیتهای آن مطالب زیر را مطالعه کنید.
مدت زمان یادگیری کتیا
مدت زمان یادگیری کتیا با توجه به اینکه قصد یادگیری چه محیط هایی را دارید متفاوت است. برای 4 محیط اول حداقل 1 ماه زمان برای آموزش نیاز است. البته تمرین عملی نیز بسیار ضروری است.
در مقاله زیر بطور کامل سرفصل های آموزش کتیا از مقدماتی تا پیشرفته تشریح شده است.
خط مشی آموزش نرمافزار کتیا
با توجه به گستره وسیع قابلیتهای نرمافزار کتیا، سرفصلهای آموزشی زیادی برای نرمافزار کتیا تعریف میشود. تعدادی از این سرفصلها عبارتاند از: آموزش کتیا مقدماتی، آموزش طراحی سطوح پیچیده کتیا، آموزش ابر نقاط کتیا، آموزش ماشینکاری کتیا، آموزش طراحی قالب کتیا، آموزش پایپینگ کتیا، آموزش طراحی سازه (استراکچر) کتیا، آموزش ورقکاری کتیا، آموزش جوشکاری کتیا، آموزش رندرینگ کتیا، آموزش تحلیل تنش کتیا، آموزش طراحی مکانیزم کتیا و …
در واقع در دنیای بیکران نرمافزار کتیا صدها سرفصل آموزشی میتوان تعریف کرد که پس از آموزش مقدماتی بهعنوان آموزش کتیا پیشرفته محسوب میشوند. آنچه در اینجا مدنظر ما است آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا میباشد. سایر سرفصلهای آموزشی نیز بهمرور اضافه خواهند شد.
آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا
هدف ما از بیان این سرفصل آموزشی، تسلط جامع و کامل بر طراحی سهبعدی، نقشهکشی دوبعدی و مهندسی معکوس با کتیا است بهگونهای که تمام نیازهای شما در طراحی برطرف شود. بهجرئت میتوان گفت با تسلط بر مفاد این سرفصل آموزشی کتیا، میتوانید بیش از 95% از آنچه را که میبینید یا تصور میکنید، طراحی نمایید. این سرفصل آموزش CATiA به ترتیب زیر مشخص شده است.
آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا؛ دوره مقدماتی
دوره مقدماتی آموزش کتیا شامل چهار محیط اصلی است. ابتدا باید محیط طراحی دوبعدی Sketcher را فرابگیرید (آموزش محیط Sketcher کتیا). سپس میتوانید وارد محیط طراحی قطعه Part Design شوید (آموزش محیط Part Design کتیا). پس از طراحی قطعات، برای مونتاژ محصول میتوانید از محیط Assembly Design (آموزش محیط مونتاژ کتیا) و برای تهیه نقشههای دوبعدی از محیط Drafting (آموزش محیط Drafting یا همان نقشهکشی کتیا) استفاده کنید.
شروع کار با کتیا
پیش از آنکه وارد دنیای طراحی با کتیا شوید، لازم است کلیاتی پیرامون محیط کاری کتیا بدانید. رابط گرافیکی کتیا را بشناسید، با عملکرد کلیدهای ماوس آشنا باشید، وظیفه جهتنما (قطبنما) را در کتیا بدانید و با درخت مشخصات و برخی تنظیمات اولیه نرمافزار کتیا آشنا باشید. میتوانید تمامی این آموزشها را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ شروع کار با کتیا CATiA
آموزش محیط Sketcher کتیا
برای ترسیم و ویرایش مدلهای سهبعدی، معمولاً نیاز به طراحی پروفیلهای دوبعدی دارید. این پروفیلها در محیط Sketcher کتیا ایجاد میشوند. بهبیاندیگر، محیط Sketcher ابتداییترین و اساسیترین محیط نرمافزار کتیا است و همواره با آن سروکار خواهید داشت. در این محیط لازم است با ابزارهای ترسیم و ویرایش پروفیل آشنا باشید، انواع قیدگذاریها و خواص آنها را بشناسید و مفهوم رنگهای مختلف یک پروفیل را بدانید. فراموش نکنید که انتخاب و ترسیم یک پروفیل مناسب و اعمال قیود صحیح بر روی آن، میتواند مسیر مدلسازی قطعات را هموار و سریع نماید. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط Sketcher را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط Sketcher کتیا
آموزش محیط Part Design کتیا
محیط طراحی قطعه Part Design برای ترسیم قطعات معمولی بهصورت توپُر استفاده میشود. در این محیط میتوانید قطعات سهبعدی را همراه با کلیه مشخصههای لازم نظیر سوراخها، رزوهها، گوشهها و ماهیچهها ایجاد کنید. همچنین ابزارهایی برای تبدیل سطوح به مدلهای توپُر در اختیار دارید. محیط کاری Part Design به همراه محیط Sketcher بخش عمدهای از نیاز طراحی سهبعدی قطعات را برآورده میکند. در این محیط لازم است با نحوه تبدیل پروفیلهای دوبعدی به مدلهای سهبعدی آشنا شوید و عملیات ویرایش و تکمیل قطعات سهبعدی را فرابگیرید. دارا بودن یک «دید طراحی» صحیح و اصولی میتواند به افزایش سرعت طراحی در این محیط کمک نماید. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط Part Design را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط Part Design کتیا
آموزش محیط Assembly Design کتیا
در ادامه روند طراحی یک محصول، ممکن است نیاز به مونتاژ قطعات مختلف آن محصول وجود داشته باشد. این مهم میتواند بهمنظور اطمینان از جانمایی صحیح قطعات یا برای تهیه نقشههای مونتاژ صورت بگیرد. مونتاژ قطعات در محیط کاری Assembly Design انجام میشود. در این محیط ضروری است با دو رهیافت پایین به بالا (Bottom-up) یا بهاصطلاح Part محور و رهیافت بالا به پایین (Top-down) یا بهاصطلاح Product محور آشنا باشید و نحوه بهکارگیری ابزارهای مونتاژ قطعات را بدانید. همچنین باید بتوانید با کمک ابزارهای آنالیز، کلیه تماسها، تداخلها و لقیهای موجود بین قطعات را مشاهده و اصلاح نماید. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط Assembly Design را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط مونتاژ کتیا
آموزش محیط Drafting کتیا
محیط کاری Drafting کتیا برای تهیه نقشههای مهندسی و کارگاهی مورد استفاده قرار میگیرد. در این محیط باید با دو روش نقشهکشی آشنا باشید. روش Generative Drafting یا تهیه خودکار نقشه که نماهای ترسیمی با استفاده از قطعات و محصولات مونتاژی، بهصورت خودکار ایجاد میشوند و روش Interactive Drafting یا نقشهکشی تعاملی که نماهای مختلف نقشه با استفاده از ابزارهای ترسیم بهصورت دستی تولید میشوند. در این محیط باید ضمن آشنایی با استاندارهای نقشهکشی، ابزارهای تولید نما، ترسیم، اندازهگذاری و تهیه لیست قطعات را بشناسید. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط Drafting را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط Drafting یا همان نقشهکشی کتیا
آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا؛ طراحی سطوح
محیطهای طراحی سطوح کتیا در مجموعه Shape قرار دارند. در این مجموعه ابتدا باید محیط Generative Shape Design را بهعنوان یک محیط پایه فرابگیرید. پس از آن برای توسعه توانمندیها و متناسب با نیاز خود میتوانید محیطهای FreeStyle و Imagine & Shape را نیز یاد بگیرید. ضمن اینکه در صورت نیاز به طراحی بر اساس عکس، باید از محیط ساده Sketch Tracer بهعنوان یک ابزار مقدماتی برای این منظور استفاده کنید.
آموزش محیط Generative Shape Design کتیا
محیط (Generative Shape Design (GSD کتیا برای طراحی سطوح پارامتری (سطوحی که ابعاد و اندازههای آنها مشخص است) و تولید محصولات با شکلهای نسبتاً پیچیده مورد استفاده قرار میگیرد. معمولاً طراحی سطوح هنگامی استفاده میشود که به دلیل پیچیدگی و نیاز به انعطافپذیری، نمیتوان طراحی قطعه را بهصورت مستقیم در محیط Part Design انجام داد. در محیط Generative Shape Design باید با ابزارهای ترسیم المانهای سیمی نظیر نقطه، خط، صفحه، منحنی، دایره و ابزارهای طراحی سطوح نظیر اکسترود، دوران و Sweep آشنا باشید. سطوح تولید شده در این محیط را میتوانید به مدلهای سهبعدی توپُر تبدیل نمایید. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط Generative Shape Design را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط Generative Shape Design نرمافزار کتیا
آموزش محیط FreeStyle کتیا
با افزایش درجه پیچیدگی سطوح، محیط Generative Shape Design دیگر جوابگوی نیاز طراحان نیست. در اینجا محیط کاری FreeStyle کتیا با ابزارهای قدرتمند خود وارد عرصه طراحی میشود. در محیط FreeStyle، سطوح بهصورت آزاد تولید و به کمک نقاط کنترل اصلاح میشوند. ابزارهای خاص و منحصربهفرد این محیط برای تولید طرحهای سلیقهای و بینظیر با انواع اتصالات از درجات مختلف استفاده میشوند. از آنجایی که در محیط FreeStyle، تغییر شکلها بهصورت پویا و عموماً به کمک جهتنما انجام میشود، باید در ابتدا موارد و نحوه استفاده از جهتنما را در محیط FreeStyle نرمافزار کتیا فرابگیرید. سپس بهمنظور مدیریت و کنترل سایر ابزارها، باید با جعبهابزار Tools Dashboard آشنا شوید و درنهایت با ابزارهای تولید و ویرایش منحنیها، ابزارهای تولید و کنترل سطوح آزاد و ابزارهای آنالیز سطوح آزاد آشنا شوید. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط FreeStyle را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط FreeStyle کتیا
آموزش محیط Sketch Tracer کتیا
محیط (Sketch Tracer (FSK بهعنوان یک محیط جانبی برای مجموعه طراحی سطوح کتیا عمل میکند. این محیط به شما کمک میکند تا طرحها، عکسها و یا هر نوع ترسیمه دوبعدی را وارد کرده و موقعیت و مقیاس آنرا در فضای سهبعدی تعیین کنید. سپس میتوانید از سایر محیطهای طراحی سطوح یعنی Freestyle، Generative Shape Design و Imagine & Shape برای ترسیم المانهای هندسی بر روی این طرحها استفاده نمایید. با این کار در واقع میتوانید از یک طرح دوبعدی (مثلاً یک تصویر سه نما) به یک مدل سهبعدی برسید. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط Sketch Tracer را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط Sketch Tracer کتیا
آموزش محیط Imagine & Shape کتیا
محیط طراحی مفهومی Imagine & Shape، خمیر بازی کتیا است. در این محیط، سطوح بر مبنای الگوریتم سطوح بخشیزه (Subdivision Surface) و به کمک عناصر موجود یعنی رئوس، لبهها و وجوه، همانند یک خمیر بازی کنترل میشوند و تغییر شکل مییابند. این محیط برای طراحی سطوح با فرمهای خاص نظیر لوازمخانگی، اسباببازیها، کالاها و تجهیزات ورزشی و اشیای فانتزی یا طراحی با استفاده از عکس مورد استفاده قرار میگیرد. در محیط Imagine & Shape باید با ابزارهای تولید سطوح پایه، ابزارهای تغییر فرم سطوح، ابزارهای ادغام و اکسترود سطوح، تغییر درجه وزنی جذب توسط رئوس و لبهها و سایر ابزارها آشنا شوید. همچنین بهمنظور عملکرد سریع، همواره باید از ابزارهای جعبهابزار شناور Tools palette بهره بگیرید. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط Imagine & Shape را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط Imagine & Shape کتیا
آموزش جامع طراحی و مدلسازی با کتیا- مهندسی معکوس با ابر نقاط
فرآیند مهندسی معکوس بر روی ابر نقاط در نرمافزار CATIA با استفاده از محیطهای (Digitized Shape Editor (DSE و (Quick Surface Reconstruction (QSR کتیا انجام میشود. در این میان ممکن است از ابزارهای سایر محیطها نظیر محیط Generative Shape Design نیز استفاده شود.
آموزش محیط Digitized Shape Editor کتیا
محیط (Digitized Shape Editor (DSE راه ورود به چرخه مهندسی معکوس CATIA است. در این محیط ابتدا باید با نحوه وارد کردن تمام یا قسمتی از ابر نقاط آشنا شوید. سپس با بهکارگیری ابزارهای مناسب، تراکم ابر نقاط را کاهش دهید تا بتوانید مش مناسبی را بر روی آن ایجاد کنید. سپس باید ناهمواریها و عیوب مش را اصلاح کرده تا برای ورود به محیط کاری Quick Surface Reconstruction آماده شود. میتوانید تمامی آموزشهای کتیا مربوط به محیط Digitized Shape Editor را در لینک روبهرو مطالعه کنید ⇐ آموزش محیط Digitized Shape Editor کتیا
آموزش محیط Quick Surface Reconstruction کتیا
محیط (Quick Surface Reconstruction (QSR کتیا روشهایی برای تولید سطح بر روی مش خروجی از محیط Digitized Shape Editor ارائه میدهد. روشهای تولید سطح بر روی مش، متناسب با شکل مش متفاوت است. در این محیط، سطح میتواند بهصورت خودکار و یا بر اساس منحنیهای استخراج شده از روی مش ایجاد شود. همچنین ابزارهایی برای شناسایی سطوح هندسی اصلی نظیر سطح مسطح، استوانه و مخروط در اختیار قرار دارید. در این محیط، فراگرفتن کلیه ابزارهای پیشرفته و استفاده از روشهای ابتکاری برای تولید هر قسمت از سطح، ضروری است.
آموزش کتیا PDF
شما میتوانید این مقاله آموزشی پیرامون “خط مشی آموزش کتیا” رو بصورت فایل PDF از لینک زیر دانلود کنید.
سلام.وقتتون بخیر.ممنون برای دادن این اطلاعات مفید.من نرم افزاهای solid works و inventor رو بلدم.البته نه خیلی.اما با توجه به نیاز می خوام catia رو یاد بگیرم.شما به عنوان استاد چه مرجعی رو برای اینکه بهتر و کامل تر فراگرفته بشه این نرم افزار , پیشنهاد می کنید؟ ممنون
سلام
از اونجایی که شما solidworks و inventor کار کردید، بنابراین خیلی راحتتر میتونید با CATIA ارتباط برقرار کنید، چون شما “دید طراحی” دارید و این مهمترین نکته در یادگیری نرم افزارهای طراحی سه بعدی است. با توجه به این مطلب، شما خیلی راحت میتونید از مطالب سایت umec.ir استفاده کنید و فعلا برای شروع مناسب است چون عمده مطالب مورد نیاز بیان شده است. در ادامه هم با ما در ارتباط باشید تا مطالب جامع تری را بیان کنیم. ضمن اینکه مهمترین مرجع، Help خود نرم افزار است. و البته منابع فارسی و لاتین زیادی موجود است. در صورت نیاز از اونها هم میتونید استفاده کنید.
موفق باشید…
با درود بر شما ،جناب آقای مهندس باقریان.
استاد اینجانب قالب ساز قالبهای پلاستیک با تسلط کامل بر طراحی و ساخت انواع قالبهای پلاستیک به لحاظ نوع ساختار طراحی قالب های (جناقی،کشوئی ،گیربکس،فیلیپ تاپ و…)البته حمل بر خودستائی نیست.نکته و درخواست راهنما از جنابعالی اینجاست،که من در رشته ماشین افزار نظام قدیم تحصیل کرده ام.و با توجه به عدم وجود نرمافزار های کنونی در زمان قدیم،وبا توجه به علاقه فراوان به کتیا ،جنابعالی استارت آموزش را از چه مرحله توسیه میفرمائید.با توجه به تسلط کاملی که به نقشه های کاغذی سابق دارم.لازم بذکر است در حال حاضر بصورت خود آموز با کتیا درگیرم.ولی علاقه به آموزش اصولی دارم.خواهشمندم در صورت امکان راهنمایی ام فرمائید. با سپاس فراوان.
سلام
شما برای طراحی قالب با کتیا، در مرحله اول باید بر طراحی قطعه مسلط شوید. همین مقاله خط مشی آموزش کتیا را مطالعه بفرمایید که روند کلی طراحی قطعات ساده تا پیچیده را شامل میشود. بعد از آن باید وارد محیط های طراحی قالب شوید.
موفق باشید…
با سلام و خسته نباشید به شما بابت سایت و کانال بسیار خوبتون.
کاش میشد توی بخش کتیا مثال های کاربردی هم گذاشته بشه.مثال های کاربردی تر و صنعتی تر.(مثلا یک نقشه از یک قطعه صنعتی با اندازه های استاندارد به همراه آموزش ترسیم کامل قطعه ).با این کار هم تمرینی برای نقشه خوانی در اختیار داریم و هم یک تمرین کاربردی در کتیا انجام میشه.
ممنون میشم اگر کتابی نیز در این زمینه می شناسید معرفی کنید.
سپاس فراوان.
سلام
حتما تمرین های کاربردی و صنعتی با نرم افزار کتیا اضافه خواهد شد. برای آشنایی با اصول نقشه کشی و نقشه خوانی، کتاب “مرجع کامل نقشه کشی صنعتی” ترجمه عبداله ولی نژاد مرجع مناسبی است.
موفق باشید…
سلام،از زحمات مفید و موثر شما وهمکاران بسیار متشکر و ممنونیم. در صورت امکان آموش کامل و دقیق Genrative Sheetmetal Dsing را هم با تمرینات کاربردی در سایت قرار دهید.اگر امکان دارد کلیه آموزشهای Catia v5-6 2016 با تمرینات کاربردی حاوی کاربرد بیشترین دستورات برای آموزش علاقه مندان در سایت قراردهید. از لطف شما کمال تشکر را دارم.
سلام
ممنون از لطف شما. آموزش محیطهای کتیا با توجه به اولویت های درنظر گرفته شده و نظرات کاربران در سایت درج خواهد شد.
موفق باشید…
سلام
ممنون بخاطر آموزش های کتیا که رایگان در سایت میگذارید
من تقریبا تمام آموزش های کتیا را خوندم فقط قسمت تمرینات کتیا که گذاشتید هم کم است هم زیاد سنگین نیست
به نظر شما آموزش کتیا بصورت فیلم آموزش کتیا بهتر است یا کتاب آموزش catia (فایل های PDF)؟
اخه کلاس آموزش catia قیمت های زیادی داره و من نمیتوانم کلاس کتیا بروم اگر هم منبعی برای اموزش رایگان کتیا سراغ دارید ممنون میشوم معرفی کنید.
خواهشا نقشه های تمرینی کتیا بصورت فایل pdf برای دانلود در سایت قرار بدهید که بتوانیم از روی انها تمرین کنیم محیط sketcher ، part design و assembly
ممنونم
سلام
به زودی تمرین های جدید و متنوع همراه با تمرین های خودآموز به سایت اضافه خواهد شد.
سلام اگر میشه تمرین هایی از پروژه های واقعی قرار بدید در سایتتون
چون وقتی در کتیا قراره یک پروژه انجام بدیم شاید نیاز به استانداردگذاری باشه یا اینکه یک نقشه دو بعدی از یک پروژه به ما بدن
تمرینات موجود صرفا یادگیری ابزارهاست
من ابزارهای محیط پارت و اسمبلی ر وبلدم اما صرفا در حد تمرینات آکادمیک نه یک چالش بزرگ
ممنون میشم تمریناتی قرار بدید که کمی از این سردرگمی در بیام
چون کتیا رو بلدم در عین حال بلد نیستم
سلام
به نکته خیلی خوبی اشاره کردید. ممنون از نقطه نظر شما. حتما مد نظر قرار می گیرد.
سلام وقت بخیر میخواستم بدونم پیش نیاز یادگیری کتیا یادگیری طراحی روی کاغذ با تخت رسم هست یا خیر ؟
سلام و وقت بخیر
مسلماً هر گونه آشنایی با ترسیم سه بعدی و مقدمات نقشه کشی و نقشه خوانی به طراحی داخل کتیا کمک میکنه. اما کتیا صرفاً یک ابزار است و بقیه مهارت ها توسط کاربر منجر به یک طراحی صحیح میشه.