اهداف آموزش: در این آموزش شما با انواع تحلیل در آباکوس از جمله آنالیز استاتیکی، اصول حل مسائل دینامیک و تحلیل دینامیکی در آباکوس، اصول مسائل شبهاستاتیک در آباکوس، تفاوت و شباهتهای تحلیل مسائل استاتیکی، شبهاستاتیکی و دینامیکی، اصول انتخاب نوع حلگر مناسب در آباکوس، تفاوت و شباهتهای مسائل استاتیکی – شبهاستاتیکی – دینامیکی (Static – Quasi-Static – dynamic) آشنا خواهید شد.
چنانچه مطالب قبلی را دنبال کرده باشید، دریافتهاید که برای استفاده از نوع حلگر Explicit یا Implicit باید دید مناسبی از ماهیت مسئله فیزیکی داشته باشید (مقایسه روش حل Explicit – Implicit و واکاوی حوزه کاربرد آنها). به همین دلیل ضروری است تا نوع بارگذاری و فرآیند فیزیکی که قصد شبیهسازی آنرا دارید بهخوبی درک کنید تا انتخاب صحیحی انجام دهید و خروجی مطلوبی نیز از نرمافزار بگیرید. بدون شک زمان و هزینه حل، فضای مورد نیاز برای ذخیرهسازی حل در رایانه، تعیین پارامترهای خروجی، تعیین برخی خواص مربوط به تماس و برخورد، همه و همه متأثر از انتخاب شما برای نوع حل (و البته به شکل مستقیم، تشخیص شما از نوع مسئله) باز میگردد. در این آموزش قصد داریم تا شما را با انواع تحلیل در Abaqus، سه نوع متداول بارگذاری و فرآیند فیزیکی آشنا کنیم.
مسائل استاتیکی (Static) و تحلیل آنها
بهشکل کلی مسائل و بارگذاریهای فیزیکی در یکی از سه دسته استاتیکی (Static)، شبهاستاتیکی (Quasi-Static) و دینامیکی (Dynamic) قرار میگیرند. فارغ از رشته تحصیلیتان، همه شما با درس استاتیک آشنا هستید. قطعاً بهخاطر میآورید که در این حوزه شتاب جایگاهی ندارد و برابر صفر در نظر گرفته میشود. همواره در مسائل استاتیکی از دو معادله ” برآیند نیرو و گشتاور = 0″ استفاده میکردیم. در اینجا نیز تغییری در مفهوم نداریم. در یک مسئله استاتیکی شتاب برابر صفر فرض میشود، در نتیجه حاصلضرب “جرم * 0” برابر صفر خواهد شد. لذا میتوان از جرم صرفنظر کرد. تحلیلهای حوزه سازه و خرپاها (تحلیل ارتعاشات خرپا توسط آباکوس) مثالهای آشنایی در این رابطه هستند.
مسائل شبهاستاتیک (Quasi-Static) و تحلیل آنها
سری به علم ترمودینامیک میزنیم تا یک مفهوم را یادآوری کنیم. بخاطر دارید که برخی ازتغییر حالتها در ترمودینامیک بهقدری آهسته صورت میگرفت که وضعیت سیستم در هر لحظه تنها مقدار کمی از وضعیت قبلی سیستم فاصله داشت. بارگذاری یا فرآیند شبهاستاتیک بدین معناست که در یک لحظه خاص از زمان، میتوان مسئله را استاتیک فرض کرد. در واقع حالت مسئله در این لحظه بسیار به حالت قبلی نزدیک است. این فرض زمانی که تأثیرات اینرسی بسیار کم باشند بهخوبی عمل خواهد کرد. واژه شبهاستاتیک معمولاً برای مسائل غیرخطی بکار برده میشود که با این فرض، دستگاه معادلات غیرخطی در یک گام زمانی کوچک با یک مجموعه خطی جایگزین میشود. مسائل حوزه تغییر شکل فلزات (با سرعتهای پایین) و بارگذاریهای سیکلی با سرعت نهچندان بالا از جمله مواردی هستند که میتوانند در حوزه شبه استاتیک جای گیرند.
مسائل دینامیکی (Dynamic) و تحلیل آنها
دسته سوم از مسائل، در حیطه دینامیک قرار میگیرند. مسائلی که در آن جرم نقش اساسی ایفا میکند و حاصلضرب “جرم * شتاب” عددی غیر صفر خواهد بود. تغییر شکلهای بزرگ و سریع و مسائل حوزه برخورد و بالستیک از بارزترین نمونههای این شاخه بهشمار میآیند. قطعاً متوجه شدهاید که در مسائل شبهاستاتیک، هر دو نوع روش حل Implicit و Explicit کارآمد خواهد بود و برای انتخاب نوع حلگر نیاز به بررسی دقیق همه جوانب موضوع دارید.
- تذکر1: در حل مسائل استاتیک، روش Implicit و در حل مسائل دینامیک، روش Explicit بهترین انتخاب است.
- تذکر2: پارامتر Time Period در تحلیلهای دینامیکی بیانگر زمان حل است اما در تحلیلی استاتیکی مفهوم واقعی زمان را نمیدهد.
سلام و خسته نباشید بابت خدمات خوبتون.
مثالی برای تحلیل شبه استاتیکی انجام نداده اید در سایت موجود باشد؟استپ چگونه باید تعریف شود و چه روندی برای حل باید انجام شود
سلام
ممنونم از لطفتون
میتونید این پست ها را مطالعه کنید :
– تغییر شکل پلاستیک در نرمافزار آباکوس – تحلیل خمش سه نقطه (اینجا)
– آموزش مدلسازی و تحلیل آببند ویسکوالاستیک در آباکوس (اینجا)
درود بر شما
در هر دو مورد پیشنهادی شما از حلگر استاتیک رفتین، آیا نمونه مدلی برای حالت quasi-static explicit در سایت موجود است؟
بخش نظرات برای طرح سواله، نه اینکه بپرسید چه مطالبی داخل سایت هست
مطالب بسیار کامل و مرتب دسته یندی شده؛ شما زحمت نمیدید به خودتون بگردید؛ لقمه آماده میخواهید
اگر جستجو میکردید متوجه میشدید که مدلسازی فرآیند نورد به روش Explicit وجود داره، مفاهیم شبه استاتیک و دینامیک هم به شکل مفصل توضیح داده شده
لطفا با این سوالات بی ارزش نظم سایت را به هم نزنید
سلام آقای مهندس
چگونه میتوان تحلیل dynamic explicit را بصورت استاتیکی انجام داد؟
سلام
چند بار پست بالا رو مطالعه کنید تا تفاوت موضوع را درک کنید
دوست عزیز در مسئله دینامیکی جرم تأثیرگذاره ولی استاتیکی خیر، ماهیت این دو متفاوته
میتونید مثلا یک مسئله تغییر شکل را به شکل بسیار آهسته انجام بدید که شبه استاتیکی باشه
سلام خسته نباشد.
ببخشید یک سوال داشتم.
پارامترautomatic stablization در static step باید روی چه گزینه ای باشه، چون با تغییر هر کدوم از این پارامترها خروجی نرم افزار تغییر زیادی داره و بعضا زمانی که روی حالتnone باشه اصلا برنامه run نمی شه،اگه امکانش هست در مورد هر کدوم یه توضیح مختصری بفرمایید.
با تشکر از وقتی که گذاشتید.
سلام
میتونید documentation را مطالعه کنید، توضیحات به شکل کامل وجود داره
سلام و تشکر بابت مطالب مفیدتان
میخواستم ببینم بار حرارتی چطور در اباکوس مدل میشه؟
ممنون
سلام
اگر یک سرچ ساده در سایت میکردید متوجه میشدید چندین مثال آموزشی در حوزه انتقال حرارت در سایت موجوده
با سلام و خسته نباشید خدمت جناب آقای سروری
یه سوال داشتم در مورد اینکه از کجا تشخیص بدیم که باید از چه حلی(استاتیکی و یا دینامیکی در آباکوس)واسه مسئلمون استفاده کنیم؟یعنی از کجا باید بدونیم که مسئلمون از استاتیکی حل میشه و یا دینامیکی؟
برای مثال من میخوام یک تیر یکسر گیردار رو آنالیز کنم که تنش و کرنش و جابجایی رو ببینم چند میشه,با توجه به اینکه نمیدونم جابجایی کم هست یا زیاد چطوری حلگر مناسبی رو انتخاب کنم؟
آقای سروری خواهشا ی راهنمایی کلی کنید در مورد چگونگی تشخیص حلگر مناسب واسه حل مسئله.
با تشکر
سلام
این پست در پاسخ به همین پرسش هست
مطالعه کنید متوجه خواهید شد
جایی اسمی از جابجایی نیاوردم بنده
در خصوص حلگر هم یک پست اختصاصی وجود داره که لینکش داخل همین پست هم هست
انتخاب حلگر مناسب در آباکوس
لطفاً مطالب را با دقت مطالعه بفرمایید؛ با وسواس زیاد و با هدف خاصی این موضوعات انتخاب شده اند، بی هدف موضوعی در سایت درج نشده
موفق باشید . . .
آقای سروری من آنالیز خمشی یک تیر یکسر گیردار انجام دادم و از روش استاتیکی اونو حل کردم ولی از monitor و قسمت warning اخطار های مختلفی داد و اخطار هایی هم که داد:
1-Displacement increment for contact is too big
2-The strain increment is so large that the program will not attempt the plasticity calculation at 22421 points
3-The strain increment has exceeded fifty times the strain to cause first yield at 89543 points
و اخطار های دیگه هم بود.
سوالی که داشتم اینه که از این اخطار ها میشه متوجه شد که روش حلی که رفتیم اشتباه بوده و به جای انتخاب روش استاتیکی باید روش دینامیکی رو انتخاب می کردم؟
عرض کردم خدمتتون
جابجایی که ملاک نیست
ملاک نوع مسئله را به شکل کامل توضیح دادم در بالا
تکرار مکررات میشه مجدداً همونا رو اینجا بیان کنم
ببخشید دو تا سوال دیگه هم داشتم و یکی اینکه خواستم ببینم که فرق روش حل static,general و static,Riks چی هست؟
و سوال دیگه اینکه برای مش بندی از کجا بدونیم که واسه مسئلمون زدن چه نوع مشی مناسب تره؟(برای مثال اگر در مسئله ای در خروجی واسه ما تنش و کرنش و جابجایی مهم باشه از چه نوع مشی باید استفاده کنیم) یا اینکه نوع مش ربطی به مسئله ما و خروجی نداره؟
با تشکر از زحمات شما و وقتی که واسه جواب دادن به سولات میگذارید.
در خصوص تفاوت حلگرها میتونید به Documentation مراجعه کنید
به شکل کلی حلگر Riks برای مباحث ناپایداری، کمانش و پس کمانش استفاده میشه
در این زمینه مثال حل شده هم در سایت موجوده: تحلیل کمانش غیرخطی و پسکمانش در آباکوس
در خصوص بحث المانها هم به اندازه کافی در سایت آموزش وجود داره (شاید بیشتر از هر موضوع دیگری)
میتونید استفاده کنید
موفق باشید . . .
ممنونم بابت جواب هاتون.
فقط خواستم ببینم از اخطار هایی که نرم افزار بهمون در قسمت warning میده به جز جابجایی که ملاک نیست واسه انتخاب حلگر نمیشه فهمید که انتخابمون واسه حلگر(استاتیک و یا دینامیک)اشتباه بوده یا نه؟اگر جواب بله است یه چند تا از اخطار هایی که از اونا بشه فهمید( که حلگر انتخابی اشتباه بوده یا نه )بی زحمت میشه واسمون بنویسید.برای مثال از روی اخطار 2 و 3 که واستون فرستادم نمیشه متوجه شد که مثلا به جای استاتیکی باید از دینامیکی میرفتم یا نه؟
آقای سروری بی زحمت توی این زمینه راهنماییم کنید آخه خیلی واسم مهمه که ببینم خود آباکوس بهمون نمیگه که حلگر انتخابیمون درسته یا نه در قسمت warning یا جای دیگه ای؟!!
خیر
آباکوس یک ابزاره
شما باید تشخیص بدید که نوع حلگر مناسب با توجه به فیزیک مسئله چیه
در حلگر Explicit مثلا به کمک نسبت انرژیها میشه تشخیصهایی در خصوص صحت حل داد ولی اینکه از پایه تشخیص بده امکان پذیر نیست
یک مسئله را میتونید هم Explicit حل کنید، هم Implicit ؛ شما باید تصمیم بگیرید، آباکوس که قدرت تشخیص نداره در انتخاب حلگر
ممنون از راهنماییتون و اینکه به سوالات در اسرع وقت پاسخ میدید.خیلی سایت خوبی دارید.
با تشکر
موفق باشید . . .
سلام
میخواستم بدونم در مدل axisymmetric میشه بعد از یک استپ static general یک استپ dynamic explicit تعریف کرد اخه بنده نیاز به استپ dynamic explicit دارم اما نرم افزار نداره و فقط dynamic implicit داره
سلام
در تحلیلهایی که از چند حلگر استفاده میشه، حلگرهای ثانویه متأثر از اولین حلگر خواهند بود
وقتی ماهیت اولین حلگر انتخابی شما Implicit باشه (Static General) در stepهای بعدی نمیتونید نوع حلگر را به Explicit تغببر بدهید و برعکس
موفق باشید . . .
بنده نیاز دارم برای پایان نامم اول یک حلگر geostatic داشته باشم بعد یک static general و در نهایت یک dynamic explicit اما اینجور که شما میگید نمی تونم مرحله آخر رو داشته باشم راه حل چیست ؟
اگر ماهیت مسئله استاتیکی یا شبه دینامیکی است میتونید از Dynamic, Implicit استفاده کنید
آخه مشکل اینجاست که حلگر implicit متاسفانه converge نمی کنه و باید حتما از explicit استفاده کنم راه حل چیست ؟
میتونید در قالب دو مسئله مجزا حل کنید؛ نتایج مرحله اول را بعنوان یک مسئله جدید تعریف و با حلگر دلخواهتون حل کنید
میشه بیشتر در این زمینه توضیح دهید ؟ چطور می توانم نتایج حاصل از فایل اول را در فایل دوم insert کنم و سپس step مربوط به dynamic explicit رو انتخاب کنم ؟
بعد از اینکه تحلیل اولیه را انجام دادید یک مسئله جدید ایجاد کنید؛ از مسیر File ➨ import ➨ Part برای فراخوانی نتایج تحلیل قبلی اقدام کنید، فیلتر را بر روی odb قرار بدهید و بعد از انتخاب فایل odb تحلیل خودتون در پنجره باز شده نام part را وارد کنید
در این پنجره اگر تیک گزینه Import Deformed Configuration را بزنید هندسه تغییر شکل یافته برای تحلیل انتخاب خواهد شد
انتخاب حلگر هم مثل بقیه مسائل انجام دهید
اینجور که بنده متوجه شدم باید تیک گزینه Import Deformed Configuration را بزنم تا هندسه تغییر شکل یافته فایل اولم در داخل فایل دوم insert شود، درست متوجه شدم ؟ بعد هم که هندسه وارد شد step بعدی مدنظر خود را ایجاد کنم و …
بله
میتونه بعنوان راه حل جایگزین مدنظر قرار بگیره
ممنون بابت پاسخگویی
2 سوال خدمت شما دارم
1- مورد Import Deformed Configuration را از کجا باید انتخاب کنم ؟
2- آیا مجدد شرایط مرزی ، بارها و …. نیز در فایل جدید باید اعمال کنم یا توسط خروجی فایل اول در فایل دوم import شده اند؟
خیلی واضح اشاره کرده ام:
از مسیر File ➨ import ➨ Part اقدام کنید، فیلتر را بر روی odb قرار بدهید و بعد از انتخاب فایل odb تحلیل خودتون در پنجره باز شده نام part را وارد کنید
در این پنجره اگر تیک گزینه Import Deformed Configuration را بزنید هندسه تغییر شکل یافته برای تحلیل انتخاب خواهد شد
با اینکار عملا فقط هندسه تغییر شکل یافته منتقل شده و شما باید شرایط مرزی و بارگذاری و . . . را مجدد اعمال کنید
جناب سروری ممنون بابت راهنمایی
در قسمت step و فریم باید آخرین استپ و آخرین فریم انتخاب شود ؟
بله
اگر پایان تحلیل مدنظرتونه آخرین استپ و آخرین فریم را انتخاب کنید
موفق باشید . . .
با سلام:
فرق 1-quasi static و 2-pseudo dynamic و 3- pseudo static چیه. البته خودم فکر میکنم که تقریبا شبیه هم باشند چون هر سه شبه استاتیکی هست (اگه اشتباه نکنم). ممنون میشم اگه تفاوت این ها رو بفرمایید.
سلام
سه موردی که اشاره کردید کاملا یکسان نیستند (البته تفاوت بنیادی و فاحشی ممکنه وجود نداشته باشه؛ نیاز به بررسی داره)
با همین کلیدواژه ها سرچ کنید توضیحات دقیق در اینترنت وجود داره
موفق باشید . . .
سلام:
ممنون از پاسختون. ولی من حقیقتش قبل اینکه سوالم رو اینجا مطرح کنم در اینترنت به اندازه کافی سرچ کردم ولی زیاد مطالب خاصی نبود به خصوص در مورد روش Pseudo . اگه جنابعالی منبعی (مقاله، کتاب،..) که هم تئوری و هم فرمولی توضیح داده باشند،معرفی کنید ممنون میشم.سپاسگذارم
منبعی که معرفی و مقایسه جامع باشه وجود نداره
شما میتونید از طریق مراجع مرتبط که روش تستها را توضیح داده اند ماهیت موضوع را درک کنید (مقاله نمونه)
با سلام، من کشش ساده یک نانو کامپوزیت با سطوح چسبنده را دارم؛ که به خاطر نوع اینترکشن نمیتوانم از حل استاتیکی استفاده کنم، در تمام مراجع از حل دینامیک explicit استفاده شده، اما دلیل استفاده نکردن از دینامیک implicit گفته نشده، من نیاز دارم بدونم دقیقا چرا توی این کار باید از حل دینامیکی explicit باید استفاده کرد. اگر کمکم کنید ممنون میشم.
سلام
در خصوص انتخاب نوع حلگر میتونید پست مربوط به مقایسه Implicit و Explicit را مطالعه کنید
سلام و وقت بخیر استاد سروری
میدونم که از دست سوالای زیاد من خسته شدید ولی در حال یادگیری هستم و از شما بابت راهنمایی هاتون تا به اینجا بسیار سپاسگذارم
من یه مسئله ای دارم که به شکل استوانه هس، ته استوانه رو قید گذاری کردم که کاملا ثابت باشه و یک گشتاور 1000 Nmm هم به سرش وارد کردم، روش حلم رو dynamic explicit انتخاب کردم و می خواستم میزان چرخش یک نقطه مشخص روی استوانه رو بعد از اعمال بار ببینم، ولی با اینکه کاملا قابل مشاهده است که تک تک المان ها می چرخند و تغییر شکل میدن UR برای کل استوانه صفره!
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
بدون دیدن مسئله نظری ندارم
با سلام
من یه مدل پیچیده و با قطعات زیاد دارم که قاعدتا باید به صورت استاتیکی مدل بشه، ولی از بس تعداد قیود tie زیاده امکان این کار وجود نداره!
تحلیل های شبه استاتیک هم با مش بسیار درشت فقط جواب میده که فایده نداره.
ولی جوابای dynamic,explicit خوبه.
به نظر شما باید چی کار کنم؟
و اینکه جوابای dynamic,explicit چه قدر قابل اعتماد هستند.
این پروژه برای ساختن هست و صحت جوابها مهمه!
سلام
در مسائل Dynamic باید Artificial Energy کمتر از 1 درصد Internal Energy باشه
برای استخراج انرژی ها هم کافیه به History Output مراجعه کنید
نسبتشون ۳۳ درصده.
به نظر شما چی کار باید بکنم؟
من اطلاعی ندارم مدل شما چیه
نظری هم نمیدم
اگه بخوام عکس مدلم رو براتون بفرستم، چطوری میتونم بفرستم؟
متأسفانه وقتی برای بررسی مسائل دوستان ندارم