اهداف آموزش: در این آموزش شما با تکنیک Remeshing در آباکوس، نحوه بکارگیری دستور Remeshing در آباکوس، بهبود کیفیت شبکه در آباکوس و ریز کردن مش دستی و اتوماتیک در آباکوس آشنا خواهید شد.
در اهمیت موضوع شبکهریزی و مشزنی و تأثیر مستقیم آن بر صحت نتایج حاصل از تحلیل مطالبی ارائه کردهایم (تاثیر تعداد المانها بر همگرایی جوابها در آباکوس، تکنیکهای مشبندی در آباکوس، ALE Adaptive Mesh در آباکوس) و امروز قصد داریم تا به یک موضوع مهم در این زمینه بپردازیم و شما عزیزان را با Remeshing یا مشریزی مجدد آشنا کنیم.
دلیل استفاده از تکنیک Remeshing آباکوس
بوسیله این تکنیک Abaqus/CAE قادر خواهد بود تا به شکل مکرر شبکهبندی شما را وفق دهد تا بتوانید نشانگرهای خطایی که تعریف کردهاید را دنبال کنید. در این راستا دو راه پیش پای شما وجود دارد: اول اینکه فرآیند مشزنی مجدد را به Abaqus واگذار کنید تا این پروسه تکرار را انجام دهد و یا اینکه خودتان کنترل امور را در دست بگیرید و تأثیر عمل مشزنی مجدد بر نتایج تحلیل خود را مورد واکاوی قرار دهید. برای روشن شدن موضوع فرآیند Remeshing در آباکوس را با یک مثال معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
نحوه استفاده از تکنیک Remeshing در آباکوس
به ماژول Part رفته و یک مدل پوسته متقارن محوری و تغییر شکلپذیر را مطابق تصویر زیر ایجاد کنید.
در ماژول Property نسبت به ایجاد یک مدل ماده اقدام کنید. جنس ماده مورد نظر ما در این تحلیل فولاد است و از این رو مدول یانگ 200GPa و نسبت پواسون 0.3 را در بخش الاستیک مدل ماده وارد میکنیم. سپس مقطعی Solid و همگن ایجاد کرده و آنرا به مدل مورد نظرمان تخصیص میدهیم. روند حل را با وارد کردن مدل ایجاد شده در ماژول Assembly به صورت Independence و نیز تعریف گام زمانی حل در ماژول Step ادامه میدهیم.
در ماژول Load به تعیین شرایط مرزی مسئله بر اساس تصاویر زیر میپردازیم.
حال نوبت به اعمال بار کششی به سطح بالایی مطابق با تصویر زیر میرسد:
سپس در ماژول Mesh سطوح مشخص شده در تصویر زیر را گرفته و به هر کدام 7 المان اختصاص دهید و مش مورد نظر را روی مدل بریزید (آموزش دانهبندی در آباکوس).
تنظیمات تکنیک Remeshing آباکوس (مشزنی مجدد)
در گام آخر کافیست از مسیر Adaptivity → Remeshing rule → create از منوی اصلی ماژول Mesh نسبت به ایجاد ویژگیهای یک مشزنی مجدد بپردازید. میتوانید در پنجره باز شده نوع شاخص مورد نظرتان را تعیین کنید. جهت جلوگیری از طولانی شدن بحث روش اتوماتیک مشزنی مجدد را خدمت شما ارائه میکنیم.
به ماژول Job رفته و از مسیر Adaptivity → create گام بعدی را بردارید. میتوانید در بخش Automated Control تعداد تکرارهای دلخواه تا رسیدن به هدفی که تعیین کردهاید را وارد کنید. در گام نهایی از مسیر Adaptivity → Manager نسبت به Submit کردن آن اقدام کنید و منتظر بمانید تا در تعداد گامهایی که خودتان تعریف کردهاید و بر اساس معیارهای مد نظر خودتان، عملیات اصلاح مش انجام شود. نتیجه نهایی کار بر اساس تنظیمات انجام شده و پس از سه بار تکرار، مطابق شکل 1 خواهد بود.
ممنون از مطالب مفیدتون
من هنگام انتخاب جسم سالیدم ( که مش C3D8R دارد و طی یک استپ اکسپلیسیت تحلیل می شود) با پیغام خطای زیر مواجه می شوم :
“The selected regions and the regions they touch cannot be adaptively remeshed unless they are meshed with tet or trielements or with quad-dominated elements generated by the advancing front algorithm ”
ممنون میشم راهنمایی کنین اشکال کار بنده کجاست
المانی که برای استفاده از این تکنیک باید بکار ببرید المانهای tet, tri و Quad-dominated هست
الگوریتم مش زنی هم باید روی advancing front تنظیم شده باشه
در مورد خانواده المان، تکنیک مش زنی، نحوه دانه بندی، الگوریتمهای مش زنی و . . . مطالب بسیار کاملی در سایت وجود داره، میتونید مطالعه کنید
لطفا وقتی یک سؤال پرسیدید منتظر پاسخ باشید و از طرح مجدد سؤال خودداری کنید
ممنون از پاسختون
پس ربطی به نوع استپ که استاندارد باشه یا اکسپلیسیت نداره ؟؟
من برای هر المانی که تحلیل اکسپلیسیت داشت با خطای عدم توانایی remeshing مواجه شدم
توصیه میکنم راهنمای نرمافزار را به شکل کامل مطالعه کنید
موفق باشید . . .
با سلام
من وقتی در گزینه adaptive remeshing rule قسمت create را انتخاب میکنم بعد از انتخاب جسم سالید که باید صفحه مربوط به تنظیمات remeshing باز شود در همان ابتدا این ارور را می دهد: no error variables are valid for the selected step type
و نمی توان باقی عملیات مربوط به remeshing را انجام داد. ممکنه راهنمایی بفرمایید چطور میشه رفعش کرد ؟
سلام
Adaptive remeshing تنها در Abaqus/Standard در دسترس است و برای حلگر Explicit قابل استفاده نیست
اگر از حلگر Explicit استفاده میکنید امکان تعیین نشانگر خطا وجود نداره و در نتیجه آباکوس معیاری برای مش زنی مجدد و تغییر شبکه در اختیار نداره؛ پس قضیه منتفی میشه
از بین حلگرهای Abaqus/standard هم فقط حلگرهای زیر قابلیت بکارگیری Adaptive remeshing را دارند:
Static (General and Linear Perturbation
Quasi-static
Heat transfer
Fully coupled thermal-stress
Coupled pore fluid diffusion-stress
Coupled thermal-electrical
اهان. بله متوجه شدم. بسیار متشکر از راهنمایی شما.
علت اینکه از adaptive mesh خواستم استفاده کنم این هست که در حین فرآیند حل بعد از تقریبا 0.6 ثانیه با ارور the ratio of deformation to wave speed exceeds 1.000 مواجه میشم. به این نتیجه رسیدم که باید از adaptive mesh استفاده کنم که با اروری که قبلا نوشتم مواجه شدم. سراغ ALE adaptive mesh در قسمت step رفتم که بعد از submit کردن job در ابتدای کار با این ارور مواجه شدم adaptive meshing is not supported for fully integrated elements . الان در این مرحله موندم و مدت هاست که کارم تقریبا معلق شده. لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمایید. من از اباکوس 2016 استفاده میکنم.
نرخ تغییر شکلتون بالا است
بهترین راه اینه که اگر به کلیت مسئله خدشه وارد نمیشه نرخ تغییر شکل را پایین بیارید
ALE adaptive mesh هم در المانهای fully integrated قابل بکارگیری نیست؛ از مود کاهش یافته استفاده کنید (Reduced integration)
چطور میتونم نرخ تغییر شکل رو کاهش بدم ؟ یک amp به صورت tabular و بسیار ملایم برای اعمال فشار انتخاب کردم.
و همچنین در کدام قسمت می توان نوع المان را به کاهش یافته تغییر داد ؟
مسیر Mesh ⟶ assign element type از منوی اصلی ماژول مش
بعد تیک گزینه Reduced Integration را فعال کنید
با سلام
من مدلی دارم که به صورت پرینت سه بعدی چاپ شده که جنسش از pla هستش …مدل من به صورت پنل ساندوچی هستش که هسته مدل از سلولهای شش وجهی ساخته شده است… این مدل تحت خمش سه نقطه مورد ازمایش قرار میگیره… مقدوره راهنمایی بفرمایید remeshing رو چطور میتونم بررسی کنم؟؟؟؟ خیلی ضروریه …روشی، فیلمی چیزی اگه هست ممنون میشم کمک کنید
خیلی ضروریه لطفا کمک کنید
سلام
به همین طریقی که در بالا ذکر شده
سلام وقت بخیر
سیلندری دارم که پایه هاش هندسه پیچیده ای داره و به علت فشار داخلش تحت چند بارگذاری قرار میگیره
مدل مش رو هم tet free قرار دادم
از ریمشینگ استفاده میکنم و تا مرحله ۳ که میره جلو خیلی مش ها رو ریز میکنه اونقدری ک خیییلییی زمان تحلیل بالا میره و در نهایت بیخیال ارضا شدن شرایط میشم
تکینگی ها رو هم به خوبی برطرف کردم
چند تا سوال دارم
Error indicator variables رو چی باید بذارم با توجه به مسالم؟
متد مش زنیم چی باشه بهتره؟
چکار کنم حجم حل کم بشه؟
ممنون
سلام
مش زنی را با نرم افزار هایپرمش انجام بدید که کنترل بیشتری روی سایز مش سطوح داشته باشید
remeshing را توصیه نمیکنم