به شکل کلی میتوان ماژولهای مختلف نرمافزار Abaqus را در دو گروه ضروری و اختیاری تقسیمبندی کرد. انجام یک تحلیل اجزای محدود بدون ایجاد مدل هندسی، تخصیص ماده، تعریف گام حل، قیود و بارگذاری و ایجاد شبکه اجزای محدود، امکانپذیر نیست. از سوی دیگر تعریف پارامترهای تماس و برخورد و یا بهینهسازی یک مسئله را باید در زمره موارد اختیاری در یک شبیهسازی بهشمار آورد که استفاده از آنها تنها در مسائل مربوطه ضرورت مییابد و لزومی به طی کردن مراحل فوق در هر تحلیلی نیست. ماژول اسمبلی در نرمافزار آباکوس را باید در گروه اول قرار داد.
حتما شما کاربران Abaqus میدانید که ادامه روند تحلیل پس از تعریف ماده و سطح مقطع مناسب، تنها با عبور از ماژول Assembly میسر خواهد بود. در این میان چنانچه قصد تحلیل یک مجموعه با تعداد اجزای زیاد را داشته باشید باید در محیط اسمبلی به مونتاژ مجموعه قطعات و جایابی دقیق آنها بپردازید. اعمالی نظیر جابجایی، دوران حول یک محور و انتقال میتواند برای قراردادن صحیح قطعات یک مجموعه بکار رود؛ اما بدون شک در این فرآیند نیاز پیدا خواهید کرد تا از طریق اعمال برخی قیود هندسی، روند کار را با دقت و سرعت بالاتری انجام دهید. قصد داریم در این پست آموزشی، شما را با منوی Constraint یا قید گذاری در ماژول Assembly آشنا کنیم. با ما در این آموزش آباکوس همراه باشید.
قید گذاری هندسی در آباکوس
به شکل کلی، مقید کردن قطعات نسبت به یکدیگر راهی مناسب برای قرار دادن نمونهها در کنار هم است. در تمامی روشهای مقیدسازی، یک نمونه بعنوان نمونه متحرک در نظر گرفته شده و با انجام مراحلی مشخص، این نمونه در کنار قطعات ثابت، جابجا شده و در مکان مورد نظر قرار میگیرد. برای اعمال قیود هندسی بر قطعات موجود در ماژول Assembly باید از مسیر Constraint در منوی اصلی و یا با کلیک بر روی یکی از مجموعه آیکونهای نشان داده شده در شکل زیر اقدام کنید.
انواع قیود هندسی در ماژول مونتاژ آباکوس
در ادامه به معرفی انواع قیود هندسی در ماژول مونتاژ آباکوس خواهیم پرداخت.
قید Parallel Face (سطوح موازی) در ماژول Assembly آباکوس
به کمک این گزینه قادر خواهید بود تا سطح انتخاب شده از قطعه متحرک را به شکل موازی با سطح تعیین شده از قطعه ثابت قرار دهید. برای این منظور پس از طی مسیر Constraint → Parallel Face در منوی اصلی، سطح هموار از قطعه متحرک را انتخاب کرده و در ادامه، مطابق تصویر زیر به تعیین سطح برای قطعه ثابت بپردازید.
با کلیک بر روی دکمه Ok در Prompt Area، دستور مورد نظر اجرایی خواهد شد. همچنین میتوانید از گزینه Flip برای معکوس کردن جهت بردار موجود روی قطعه متحرک استفاده نمایید (مانند تصویر زیر).
قید Face to Face (سطوح موازی با فاصله معین) در ماژول Assembly آباکوس
این گزینه به شما کمک میکند تا دو سطح موردنظر از دو قطعه خاص را به شکل موازی اما با فاصله مشخص از یکدیگر قرار دهید. برای اجرای این گزینه، میتوانید از گزینه Constraint در منوی اصلی، حالت Face to Face را انتخاب نمایید. سپس مطابق گامهای ذکر شده در حالت Parallel Face عمل کنید و در انتها میزان فاصله مورد نظرتان را وارد نمایید. در نهایت، دو قطعه مانند تصویر زیر از یکدیگر قرار خواهند گرفت.
قید Parallel Edge (لبههای موازی) در ماژول Assembly آباکوس
به کمک این گزینه، لبههای انتخابی دو قطعه موردنظر به موازات یکدیگر قرار خواهند گرفت. پس از طی مسیر Constraint → Parallel Edge از منوی اصلی ماژول Assembly و انتخاب لبههای مورد نظر، نتیجه کار قابل مشاهده خواهد بود. فراموش نکنید به کمک گزینه Flip خواهید توانست جهت دوران قطعه برای ایجاد قید موازیسازی لبهها را تغییر دهید.
قید Edge to Edge (لبههای موازی با فاصله معین) در ماژول اسمبلی آباکوس
درست مشابه عملکرد حالت Face to Face، به کمک این گزینه خواهید توانست لبههای دو جسم را در فاصلهای معین و بصورت موازی از یکدیگر قرار دهید.
قید Coaxial (هممحورسازی) در ماژول مونتاژ آباکوس
این گزینه شما را قادر میسازد تا محور دوران دو قطعه متفاوت را بر یکدیگر منطبق نمایید. برای مثال، فرض کنید قصد دارید تا پین نشان داده شده در شکل زیر را در محل نشان داده شده قرار دهید.
با اعمال قید Coaxial خواهید توانست بدون انجام دورانهای غیردقیق و پی در پی، با اطمینان دو قطعه مذکور را هم محور کنید.
قید Coincident Point (نقاط انطباق) در ماژول مونتاژ Abaqus
به کمک این گزینه قادر خواهید بود تا دو قطعه در آباکوس را به نحوی جابجا نمایید که نقاط انتخاب شده از هر کدام روی یکدیگر قرار بگیرد.
قید Parallel CSYS (سیستمهای مختصات موازی) در ماژول مونتاژ آباکوس
از این گزینه میتوانید در حالتی استفاده کنید که قصد دارید یک سیستم مختصات Datum از قطعه متحرک را با یک سیستم مختصات Datum از قطعه ثابت موازی نمایید.
فراموش نکنید، تمامی قیود ذکر شده در بالا، حالتهایی در ماژول Assembly هستند و برای حذف آنها باید از گزینه Position Constraint از ماژول Assembly در منوی درختی سمت چپ استفاده نمایید.
منبع : آکادمی نرمافزارهای مکانیک
سلام
با تشکر از مطالب مفیدی که در سایت قرار دادید.
در submit یک مدل دیوار آجری، با خطای کد 1073741819 مواجه شدم.اگر امکانش هست لطفا” راهنمایی بفرمایید.
ممنون.
سلام
به مسیر C:\SIMULIA\Abaqus\6.–\code\bin مراجعه کنید و اسم فایل mkl_avx2.dll را به mkl_avx2.dll.11.0.0.1 تغییر بدهید؛ در نسخه 6.13 این ترفند برای رفع مشکل کارامد بود
موفق باشید . . .
سلام خدمت مهندس عزیز.دوقطعه بتنی دارم که میخوام بهم اتصال بدم . برای اتصال آیا باید از قید tieاستفاده کنم ؟ شبیه اتصال ستون به پی.
سلام
قید Tie همه درجات آزادی را به هم متصل میکنه
اگر بخواهم مثال ملموس بزنم، اتصال جوش بین دو قطعه واضحترین مثال برای قید Tie است
اگر هدف شما هم متصل کردن همه درجات آزادی باشه Tie گزینه مناسبی خواهد بود
سلام خسته نباشید
در محیط اسمبلی دو قطعه می توانند با هم برخورد داشته باشند ؟ مثلا دو میله کراس شده باشند؟
ممنون
سلام
بله ولی تا زمانی که در ماژول Interaction تماس تعریف نشده باشه تماسی تشخیص داده نمیشه
سلام
ممنون از مطلب خوبتون.
من میخوام یک قطعه رو درون یک محیط قرار بدم و هیچ نقطه مشترکی ندارن و با هیچ کدوم از قید هایی که گفتین هم در واقع جور درنمیاد. باید چجوری انجامش بدم؟ مثلا بخوام یک پیچ در خاک مدل کنم. میتونم با انتقال به اون مختصاتی که میخوام ببرمش اما بعد اون contact که میخوام نشون نمیده. انگار اصلا تماسی با محیط نداره و خیلی هم نیاز دارم حتما این مدلسازی انجام بدم. ممنون میشم از راهنماییتون
سلام
به شکل دقیق متوجه مسئله نشدم
نظری هم ندارم
با سلام.
آیا در ماژول اسمبلی می توان اندازه (سایز) instance را تغییر داد؟
تعداد زیادی کره هست فقط اندازه شعاع آن ها متفاوت است میخواستم با رسم یکی از آن ها در پارت ، بقیه را در اسمبلی مونتاژ کنم.
سلام
خیر
سلام
من یه ستون فولادی پر شده با بتن مدل کردم، میخواستم بدونم واسه مقید کردن حرکت فولاد و بتن نسبت به هم فقط هم محور کردن دو عضو با قید هم محور سازی کافیه یا باید کار دیگه ای هم انجام بدم؟
سلام
خیر، با اینکار فقط از لحاظ هندسی مقید خواهند شد
باید در ماژول Interaction قطعات را به هم Tie کنید (همه درجات آزادی دو قطعه یکی شده و مانند جوش قطعات یکپارچه و متصل میشوند)
سلام وقت بخیر
در شبیه سازیم قطعه صلبی دارم که نمیتونم اسمبلش کنم. لطفا راهنمایی بفرمایید باید چیکار بکنم.
سلام
لطفاً یک سؤال را تکرار نکنید؛ منتظر پاسخ باشید
https://umec.ir/free-fall-simulation-in-abaqus/
سلام خسته نباشین.ببخشین چطور میتونم تو محیط اسمبلی به بعد هروقت خواستم کانستراکشن لاین هارو مخفی کنم یا بیارم؟
چون قطعه من حدود 10هزارتا پارت مختلف رو هم اسمبلی شدن و کل قطعم شده خطوط زرد.میخام مخفیشون کنم که راحتتر ببینم دارم چکار میکنم
امکانش هست؟
ممنونم
سلام
در ماژول Assembly از منوی View گزینه Assembly Display Options را انتخاب کنید
در پنجره باز شده به تب Attribute بروید
همه تنظیمات مربوط به نمایش بار، شرایط مرزی، قیود، تماسها و . . . به تفکیک در سمت چپ مشخص شده
هر کدام را که لازم ندارید موقتا Off کنید
با سلام
اگر یک مجموعه که در کتیا مونتاژ و قیدگذاری شده است را وارد آباکوس کنیم باز هم باید در محیط اسمبلی آباکوس قیدگذاری انجام بشود(حتی درصورتی که موقعیت قطعات درست است)؟
سلام
قیدهای ماژول اسمبلی فقط قیود هندسی هستند؛ اگر شما در کتیا قیود را کامل لحاظ کرده باشید (که طبیعتاً باز هم قیود هندسی هستند) قیدگذاری مجدد در آباکوس معنی نداره
با سلام و تشکر بابت مطالب مفیدتون
من پس از اسمبلی مدل تمام قسمتهایی که بهم جوش میشدند رو merge کردم . و حالا که میخوام مقاطع رو اختصاص بدم دو صفحه فلزی که قسمتی از آنها روی هم قرار داره چون مرج کرده بودم و هر کدوم از این صفحه ها یک نوع مقطع داره موقع انتخاب جهت اختصاص دادن مقطع کلا دو تا ورق رو با هم انتخاب میکنه و نمیتونم به هر ورق مقطع خودش رو نسبت بدم . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید باید چیکار کنم.
سلام
میتونید از پارتیشن استفاده کنید
سلام و عرض ادب
بنده دو تا المان SOLID رو به هم تای کردم ولی وقتی ران میکنم هیچ اتصالی بهم ندارن دلیل این مشکل چیه،کوپل هم میکنم باز همینطوره.
سلام
بدون دیدن مدل و شرایط بارگذاری و . . .نمیشه نظر داد
سلام
وقت بخیر
مدل سد-مخزن-فونداسیون را با فایل نوشتاری ساخته ام. یعنی هرکدام پارت جداگانه نیست. اسمبل مدل هم جدا نیست. حال قصد دارم قسمت مخزن از بدنه سد جدا شود. گزینه Auto-offset from other instance در حالتی که partها جداگانه مدل شده بودند بکار برده میشد. میشه راهنمایی بفرمایید؟ ممنون
سلام
اگر مدلها جدا نیست کاری نمیشه کرد
با سلام و عرض وقت بخیر و تشکر بابت مطالب مفید سایتتون
جناب مهندس بنده در یک پارت دو قطعه (یک رویه ی بتنی و یک عرشه فولادی) ترسیم هندسی کرده ام علت این کار هم این است که سطح زیرین رویه بتنی با سطح عرشه همپوشانی داشته باشد حال دو تا مشکل دارم در ماژول اسمبلی که چگونه این دو قطعه را که مشترکا در یک پارت ایجاد کردم از هم منفک کنم و در جای درست قرار دهم و دیگری اینکه من از طریق پاره خط مقطع آنها را ساخته و اکسترود کرده ام و چگونه می توانم سطح رویه تشکیل شده را یکپارچه کنم چون در حالت انتخاب سطوح قطعه به قطعه است.
سپاس
سلام
ممنون از لطف شما
این امکان در ماژول اسمبلی وجود نداره؛ شما باید به شکل مجزا مدل کنید تا نسبت به همدیگر امکان جابجایی داشته باشند
به کمک دستور merge/Cut در ماژول اسمبلی میتونید قطعات را متصل کنید
سلام وقت بخیر
من میخوام یک ورق رو چندین بار زیر قالب خمکاری, خم کنم به شرط این که ورق در هر مرحله از خمکاری چرخانده میشود.چیکار باید بکنم؟
سلام و خسته نباشید
آیا میتوانیم رسانایی الکتریکی و حرارتی در صفحات دوقطبی ترکیبی کامپوزیت-فلز که در پیل های سوختی کاربرد دارند را در آباکوس بررسی کنیم؟
باتشکر
سلام
تجربه ای نداشتم