اهداف آموزش: در این آموزش شما با تعریف انواع قیود در Abaqus و نحوه بکارگیری آنها، نحوه اعمال قید Tie در آباکوس، قیود جسم صلب و کوپلینگ و… آشنا خواهید شد.
ضرورت بکارگیری قیود در حل مسئله
مبحث قیود حاکم بر یک مسئله و در نظر گرفتن آن در شبیهسازی اجزای محدود، یکی از مهمترین مواردی است که در نتیجه بدست آمده از حل تأثیر مستقیم دارد. کافیست مروری کوتاه بر مباحث مطرح شده در استاتیک و مقاومت مصالح داشته باشید تا اهمیت موضوع را بخاطر آورید. در واقع بخش عمدهای از حل مسائل در حوزه مقاومت مصالح، به اعمال قیود (هندسه و بار) حاکم بر مسائلی اختصاص داشت که به دلیل نامعین بودن (استاتیکی) علم استاتیک قادر به حل آن نبود.
در حوزه شبیهسازی اجزاء محدود نیز در معرفی نقش و عملکرد هر یک از محیطهای Abaqus، دو ماژول Assembly و Interaction را حاوی ابزارهای لازم در اعمال قید برشمردیم. قیود ایجاد شده در محیط Assembly آباکوس تنها موقعیت ابتدایی قطعات یک مدل را نسبت به هم تعیین میکند حال آنکه قیود ایجاد شده در محیط Interaction، درجات آزادی را در طول تحلیل مقید میسازد. در ادامه قصد داریم تا مروری اجمالی بر انواع قیود در محیط Interaction داشته باشیم.
اعمال انواع قیود در آباکوس
برای اعمال قید بین دو یا چند قطعه در محیط Interaction باید بر روی آیکون نشان داده شده در شکل زیر کلیک و یا مسیر Constraint → Create در این ماژول را دنبال نمایید تا با محیط مورد نظر روبرو شوید.
حال به توضیح هر کدام از این قیود در آباکوس میپردازیم.
- Tie : با اعمال این قید، قطعات انتخابی به یکدیگر میچسبند (فارغ از نوع مش).
- Rigid body : همانطور که از اسم آن مشخص است، با ایجاد کردن یک پارت صلب، امکان حرکت کل قطعه را به یک نقطه مرجع (RP) فراهم میآورد.
- Display body : در مواقعی که قصد دارید برخی از قطعات شما وارد آنالیز نشوند اما بتوانید آنها را در بخش نتایج نمایش دهید استفاده از این قید کارساز خواهد بود. همچنین میتوان قطعات مذکور را در فضا ثابت کرد و یا حرکت آنرا به حرکت با چند گره مقید نمود.
- Coupling : این قید به شما کمک میکند تا بتوانید حرکت یک سطح را به حرکت یک نقطه مقید کنید.
- Shell to solid Coupling : برای مقید کردن حرکت یک لبه از یک پوسته به حرکت یک وجه از یک جسم Solid میتوانید از این قید استفاده کنید.
- Embedded region : بوسیله این قید قادر خواهید بود تا با تعیین میزان تلزانس، قسمتی از یک مدل را به کمک یک ناحیه میزبان (و یا کل مدل) درون قسمتی دیگر قرار دهید.
- Equation : یکی از امکانات فوقالعاده این مجموعه را در این گزینه در اختیار خواهید داشت. به کمک این قید، این امکان فراهم میشود تا چندین درجه آزادی در یک مدل را با یک رابطه خطی به یکدیگر مرتبط کنید. مثلا میتوانید حرکت افقی یک گره را با حرکت قائم یک گره دیگر ارتباط دهید. تسلط بر درجات آزادی، لازمه استفاده از این ابزار به شکل کارامد است.
سلام . وقتتون بخیر
من نیاز دارم که بین دو تا جسم که با المان beam مدل کردم inteaction تعریف کنم . این دو تا جسم در فضا از هم جدا هستند و بعد از بارگذاری بهم برخورد میکنند . میدونم که از حالت surface to surface نمیتونم استفاده کنم ولی گزینه دیگه ای هم پیدا نمیکنم . در حقیقت وقتی از حالتsurface to surface استفاده میکنم و جسم اول رو به عنوان master تعریف میکنم و این خطا زو میده که المان beam نمیتونه master باشه دلیل این خطا رو میدونم اما گزینه ای تحت عنوان edge to edge هم جزو contact ها وجود نداره . ممنون میشم که برای رفع این مشکل به من کمک کنید
سلام
از General Contact استفاده کنید
با سلام
میخوام واسه یه صفحه که به صورت shell planer مدل شده، سخت کننده shell planer بزارم. چگونه باید قید Tie را تعریف کرد.
با تشکر
سلام
تعریف Tie نکته خاصی نداره، یک سطح و یک نقطه مرجع از شما خواسته میشه
یعنی بعد اینکه در ماژول اسمبلی موقعیت سخت کننده ها رو روی صفحه تعیین کردیم کافیه در ماژول اینترکشن با انتخاب قید Tie و ابتدا انتخاب سخت کننده و سپس انتخاب صفحه مرجع دو صفحه یکپارچه شود.؟
آیا هنگام اسمبل باید بین سخت کننده و صفحه فاصله ای برای تای کردن ایجاد کنیم؟؟؟
با تشکر
*بله
** بستگی به هندسه و صورت مسئله شما داره
با سلام می خواهم توزیع نانوذرات رس در زمینه پلیمری را شبیه سازی کنم. نانورس استوانه ای و زمینه مکعب در نظر گرفته شده است و با فرض اتصال کامل ذرات و زمینه از قید tie استفاده می کنم. در مورد مش زنی راهنمایی می خواهم و علت پیغام زیر چیست و چگونه رفع می شود.
For *tie pair (assembly__pickedsurf14-assembly__pickedsurf15), not all the nodes that have been adjusted were printed. Specify *preprint,model=yes for complete printout.
For *tie pair (assembly__pickedsurf14-assembly__pickedsurf15), adjusted nodes with very small adjustments were not printed. Specify *preprint,model=yes for complete printout.
سلام
این فقط یک هشداره مبنی بر اینکه اگر میخواهید قیود را به شکل print شده مطلع بشید باید خودتون به شکل دستی تغییراتی در فایل inp مسئله ایجاد کنید و بعد برای حل بفرستید (باید عبارت “*preprint,model=yes” را در فایل inp اضافه کنید)
نکته خاصی نداره و خطایی هم در حل ایجاد نمیشه؛ میتونید نادیده بگیرید
در خصوص مش هم نظری ندارم چون در جریان جزئیات مسئله و هندسه مسئله شما قرار ندارم
با عرض سلام
من قصد دارم که یک قاب برای جرثقیل دروازه ای را تحلیل کنم.دو طرف قاب دو عدد تیرآهن 14 با فاصله 5 سانتی متر قرار دارند و فاصله بین آنها 6 عدد ورق 10 میلیمتر برای با ابعاد 25*20 سانتیمتر جوش داده شده است…اتصال بین ورق و تیرآهن را از قید تای استفاده کردم ولی run نمیشه و خطا میده و میگه تعدادی از element ها دارای مقادیر صفر یا منفی هستند…مشکل کجاست…من بررای قید تای صفحه ستون را master و صفحه ورق را slave انتخاب کردم
سلام
بدون دیدن مسئله و مدلسازی شما نظری ندارم
مهندس جان با چنین خطاهایی روبرو میشم
Node 1 (assembly) is used as a reference node for more than one rigid body property definition. Each rigid body
property definition must have a unique reference node
Node 1 (assembly) has been specified as a rigid body reference node in more than one rigid body property. Choose a different reference node for each rigid body property definition or combine rigid body property definitions appropriately
800 elements have been defined with multiple property definitions and/ or material orientation of imported elements has been redefined. The elements have been identified in element set ErrElemRedundantSection_Import.
Analysis Input File Processor exited with an error.
واضح توضیح داده؛ ترجمه کنید خودتون متوجه میشید
یک نقطه مرجع را برای بیش از یک جسم صلب بکار برده اید
سلام مجدد
آقای مهندس خوشبختانه بعد از ساعت ها سعی و خطا بالاخره تونستم از مرحله طراحی با موفقیت خارج بشم
فقط یک سوال دارم، در نقاط اعمال نیروی بنده اعوجاج وجود داره، آیا این طبیعی هست یا خیر؟
چون فک کنم با توجه به راهنمایی های شما تونسته بودم تیر و پارتیشن هایی که زده بودم رو بهم مقید کنم و تیر صلب است
سایز شبکه را قدری ریز کنید
نباید اعوجاج زیادی وجود داشته باشه
ممنون مهندس جان
زمانی که اعمال بار انجام میشه تیر دچار چرخش میشه،مشکل از کجاست؟
و اینکه آیا از قید تای باید برای چسباندن آرماتورهای خارجی زیر تیر به خود تیر استفاده کرد؟
سعی کردم از قید تای برای چسباندن آرماتورها به تیر استفاده کنم ولی موق نشدم،ممنون میشم راهنمایی کنید
نظری ندارم
با سلام
قصد دارم یک قاب مدل کنم که اتصالات تیر و ستون های آن مفصلی باشند؛ هدف بررسی اتصال نیست و طبعا مدلسازی کامل اتصال مد نظر نیست، فقط همین که تیر در اتصال با ستون مفصلی عمل کند کافی است، به نظر شما بهترین راهکار چیست؟ خیلی جستجو کردم ام حتی در کتب راهنما هم صحبتی نشده. ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام
بررسی نداشته ام
با سلام
آقای مهندس من میخوام چند المان کانکتور رو به یک shell بچسبونم و مقید کنم …به نظرتون از کودوم قیود باید استفاده کنم؟
سلام
بستگی به مسئله شما داره؛ اینکه چه درجات آزادی را قصد دارید بکار بگیرید
با سلام …درجه آزادیم در جهت Z هستش و در جهت X و Y تکیه گاه گیرداره
خب مشکل کجاست؟
همین درجات را در BC اعمال کنید
با سلام و خسته نباشید
من یک قطعه را در سالید مدل و سپس وارد آباکوس کردم
این قطعه از تعداد زیادی پارت تشکیل شده که همه به هم متصل هستندو باید بین آنها اتصال جوش باشد. چطور می تونم بین همه پارت ها قید tie تعریف کنم؟ (در واقع این پارت ها به صورت مستقل وارد آباکوس شدند و اگر بخواهم یکی یکی بین قطعات قید tie بزارم بسیار زمان بر است)
با تشکر
سلام
راه میانبر وجود ندارد!
سلام خسته نباشید. من دو تیر مسطیلی شکل رو با دستور wire ایجاد کردم و قرار هست که یکی از این دو تیر روی دیگری در یک جهت بلغزه. از چه دستوری باید استفاده کنم؟ ممنون
سلام
اطلاع ندارم
دقیق تر بگم: با چه دستوری یه قطعه رو دیگری مقید کنم بطوری ک فقط در راستای طولی اون قطعه و با یک درجه آزادی قابلیت حرکت داشته باشه
خب شرایط مرزی را به نحوی تنظیم کنید که این اتفاق بیافته
درجات آزادی مورد نظر را محدود کنید
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
در یک شبیه سازی مشابه فرایند کشش عمیق، علاوه بر قطعات پانچ ، قالب و نگهدارنده ورق که اجزای صلب هستند و ورق تغییر فرم پذیر، یک واشر دارای حفره مرکزی نیز وجود دارد که بین ورق و پانچ قرار دارد و با حرکت پانچ به سمت بالا مشابه ورق تغییر فرم می دهد.
در اواسط حل، یک لبه واشر سوراخدار با وجود تعریف شرط مرزی تغییر مکان می دهد و نتیجه اشتباه میشود. آیا نیازی به تعریف قید یا شرایط مرزی برای حفره مرکزی هست؟
سلام
ببینید تعریف شرایط مرزی به فیزیک مسئله شما برمیگرده
اگر در حالت واقعی قیدی روی این بخش وجود داره (از نظر راستا یا مقدار حرکت و . . .) باید شما هم اعمال کنید
سلام آقای مهندس و تشکر از سایت خوبتون و وقتی که برای سوال کننده ها میذارید.
من قصد دارم یک قایق(با کف vشکل) رو روی آب شبیه سازی کنم و تغییرات تنش و جابجایی رو بدست بیارم. مشکل اصلی اینه که بعد از اسمبلی کردن قایق درون آب( که تا نیمه توی آبه)، آب داخل قایق پیدا میشه. قایق هم به صورت shell هست
1 حالا برای اینکه “کف” قایق با آب در تماس باشه باید از چه قیدی در ماژول interaction استفاده کنم؟
من برای interaction از general contact استفاده کردم اما برای Constraint نمیدونم باید Shell to solid Coupling انتخاب کنم یا Embedded region یا اصلا نیازی نیست انتخاب کنم
ببخشید من تازه کار هستم و خیلی وقته توی این مشکل موندم. ممنون میشم مثل همیشه با حوصله جواب بدید.
2 و آیا این حجم از آب که داخل قایق دیده میشه، فقط صرفا دیده میشه و تاثیری در نتیجه نداره یا باید وجود نداشته باشه؟ چطوری ناپدید کنمش که بی تاثیر بشه؟!!!
بازم ممنون از راهنماییتون
سلام
قید shell to solid اسمش با خودشه، جایی که شما قصد متصل کردن یک پارت shell به یک پارت solid را داشته باشید به کار میاد
در خصوص مدلسازی آب هم باید از محیط و المانهای اویلری استفاده کنید
این کار در حوزه تحلیل کوپل اویلری – لاگرانژی یا CEL قرار میگیره؛ یک مثال در این خصوص وجود داره در سایت که میتونید سرچ و مطالعه کنید
استفاده از قید هم به مسئله برمیگرده؛ شاید نیاز باشه از قید rigid body هم اسفاده کنید
با سلام و خسته نباشید حضور شما، چگونه می توان بین تعداد زیادی از سطوح قید tie ایجاد کرد. با استفاده از ابزار find contact pair می توان برخوردهایی با ویژگی مشخص ایجاد کرد اما تا جایی که من سعی کردم برای قید tie این ابزار کارایی نداشت.
سلام
منظورتون از اینکه کارایی نداره چیه؟
باسلام وقت بخیر.
آیا قید embeded rigion به خودی خود لغزش را در نظر میگیرد؟با تشکر فراوان
سلام
بررسی نداشته ام متأسفانه
فکر میکنم Documentation را مطالعه کنید جواب سؤالتون را پیدا کنید
سلام و خسته نباشید
من قصد دارم دو ورق فولادی که از لبه در چند نقطه به صورت جوش نقطه ای به هم متصل شده اند را مدل کنم. سوالم اینه که برای تعریف نقاط جوش داده شده باید از قید Tie استفاده کنم یا دستور دیگه ای وجود داره؟ و اینکه برای تعیین نقاط اتصال باید از نقطه مرجع (RP) استفاده کرد؟
سلام
به شکل خاص برای این نوع جوش بررسی دقیق نداشته ام
شاید مطالعه مقالات بتونه ایده اولیه را به شما بده
سلام
در شبیه سازی تغییرشکل (در اثر نیروی فشاری محوری) لوله ای که با فوم پر شده به مشکل خوردم.
در مورد تعریف اتصال بین فوم و لوله چه نوع قیدی باید استفاده کنم؟
سلام
بررسی نداشته ام
سلام جناب مهندس،خسته نباشید.من میخام اینتراکشن بین شل (لوله)و سالید(بستر خاک) رو تعریف کنم توضیحی که مقاله در این مورد داده به صورت زیره:
the interaction between the pipeline and soil was simulated by setting up contact elements between the soil and pipeline.contact between pipeline and soil was assumed to be face to node and dynamic contact type.the limited slip method was applied to trace the relative deformation on the contact surface
من فقط میدونم اصطحکاک بین وجه و گره در general contact وجود داره ولی هیچ آپشنی که این رو به طور خاص مشخص کنه نتونستم پیدا کنم و یا همین طور بخشی که در مورد dynamic contact type و یا limit slip صحبت می کنه!ممنون میشم نظرتون رو به اشتراک بذارین.
موفق باشید
سلام
بررسی نداشته ام
سلام
می خواهم به نقطه ای داخل جسمی سه بعدی نیروی متمرکز وارد کنم ، با چه قیدی می توانم نقطه را به جسم مقید کنم ؟
ممنون
سلام
Tie کنید
با سلام. اگر دو المان مجزا داشته باشیم و اینتراکشن تماسی به صورت هارد کانتکت و رفتار تماسی را برای آنها فعال کنیم، در صورتی که گره المان مجاور روی سطح المان دیگری بیوفتد، آیا گره با سطح اندرکنش دارد یاخیر؟
اگر ندارد از چه قیدی باید برای آن استفاده شود؟؟
سلام
اساس الگوهای تماسی بر این نکته استواره که به گرههای slave اجازه نفوذ در سطح Master را نمیده