اهداف آموزش: در این آموزش شما با تعریف انواع قیود در Abaqus و نحوه بکارگیری آنها، نحوه اعمال قید Tie در آباکوس، قیود جسم صلب و کوپلینگ و… آشنا خواهید شد.
ضرورت بکارگیری قیود در حل مسئله
مبحث قیود حاکم بر یک مسئله و در نظر گرفتن آن در شبیهسازی اجزای محدود، یکی از مهمترین مواردی است که در نتیجه بدست آمده از حل تأثیر مستقیم دارد. کافیست مروری کوتاه بر مباحث مطرح شده در استاتیک و مقاومت مصالح داشته باشید تا اهمیت موضوع را بخاطر آورید. در واقع بخش عمدهای از حل مسائل در حوزه مقاومت مصالح، به اعمال قیود (هندسه و بار) حاکم بر مسائلی اختصاص داشت که به دلیل نامعین بودن (استاتیکی) علم استاتیک قادر به حل آن نبود.
در حوزه شبیهسازی اجزاء محدود نیز در معرفی نقش و عملکرد هر یک از محیطهای Abaqus، دو ماژول Assembly و Interaction را حاوی ابزارهای لازم در اعمال قید برشمردیم. قیود ایجاد شده در محیط Assembly آباکوس تنها موقعیت ابتدایی قطعات یک مدل را نسبت به هم تعیین میکند حال آنکه قیود ایجاد شده در محیط Interaction، درجات آزادی را در طول تحلیل مقید میسازد. در ادامه قصد داریم تا مروری اجمالی بر انواع قیود در محیط Interaction داشته باشیم.
اعمال انواع قیود در آباکوس
برای اعمال قید بین دو یا چند قطعه در محیط Interaction باید بر روی آیکون نشان داده شده در شکل زیر کلیک و یا مسیر Constraint → Create در این ماژول را دنبال نمایید تا با محیط مورد نظر روبرو شوید.
حال به توضیح هر کدام از این قیود در آباکوس میپردازیم.
- Tie : با اعمال این قید، قطعات انتخابی به یکدیگر میچسبند (فارغ از نوع مش).
- Rigid body : همانطور که از اسم آن مشخص است، با ایجاد کردن یک پارت صلب، امکان حرکت کل قطعه را به یک نقطه مرجع (RP) فراهم میآورد.
- Display body : در مواقعی که قصد دارید برخی از قطعات شما وارد آنالیز نشوند اما بتوانید آنها را در بخش نتایج نمایش دهید استفاده از این قید کارساز خواهد بود. همچنین میتوان قطعات مذکور را در فضا ثابت کرد و یا حرکت آنرا به حرکت با چند گره مقید نمود.
- Coupling : این قید به شما کمک میکند تا بتوانید حرکت یک سطح را به حرکت یک نقطه مقید کنید.
- Shell to solid Coupling : برای مقید کردن حرکت یک لبه از یک پوسته به حرکت یک وجه از یک جسم Solid میتوانید از این قید استفاده کنید.
- Embedded region : بوسیله این قید قادر خواهید بود تا با تعیین میزان تلزانس، قسمتی از یک مدل را به کمک یک ناحیه میزبان (و یا کل مدل) درون قسمتی دیگر قرار دهید.
- Equation : یکی از امکانات فوقالعاده این مجموعه را در این گزینه در اختیار خواهید داشت. به کمک این قید، این امکان فراهم میشود تا چندین درجه آزادی در یک مدل را با یک رابطه خطی به یکدیگر مرتبط کنید. مثلا میتوانید حرکت افقی یک گره را با حرکت قائم یک گره دیگر ارتباط دهید. تسلط بر درجات آزادی، لازمه استفاده از این ابزار به شکل کارامد است.
سلام
بنده سوالی دارم ممنون میشم پاسخ بدید.قرار است یک تیر فلزی تحت بارگذاری سیکلی قرار بگیرد تا در مفصل پلاستیک به حالت تسلیم برسد. برای جلوگیری از کمانش پیچشی جانبی تیر یه صفحه به تیر متصل می شود, در مورد نوع صفحه(Deformable,Analytical Rigid) و نوع قید آن (,MPC conraint,tie,coupling)ممنون میشم کمک کنید.
سپاس از سایت بسیار مفیدتان
سلام و تشکر از حسن نظر شما
مقطع تیر مورد نظر به چه شکلی هست؟ آیا الزامی بر استفاده از قیود وجود داره برای شما ؟ (یا صرفا قصد دارید یک آزمایش را تمام و کمال با در نظر گرفتن فیکسچرهای جانبی مدل کنید)
لطف کنید این موارد را مشخص کنید
سلام
مقطع تیر i شکل است، با توجه به مقاله ای که به عنوان رفرنس از آن استفاده می کنم و مدل های آزمایشگاهی نیاز به صفحات دارم و از طرفی دیگر با توجه دهانه تیر و ضوابط آیین نامه AISC و مبحث دهم نیاز به مهار جانبی پیچشی تیر دارم.
سپاس
سلام
وقت شما بخیر
ببینید اگر از صفحات در آزمایش استفاده شده، لزومی به شبیه سازیش در نرم افزار نیست و میشه با شرایط مرزی کنترلش کرد، این موضوع در تست خستگی به وفور اتفاق میافته که از فیکسچرهای جانبی برای جلوگیری از کمانش استفاده میکنن ولی در بخش شبیه سازی با شرایط مرزی درجات آزادی مربوطه را کنترل میکنن.
بهر حال اگر اصرار به مدلسازی صفحات دارید توضیحات زیر میتونه براتون مفید باشه:
1- اصولا MPC و Coupling با هدف مقید کردن درجات آزادی مجموعه ای از نقاط به یک نقطه خاص استفاده میشه
2- قید Tie تمامی درجات آزادی مربوط به دو جسم را به هم مرتبط میکنه (به نظر میرسه این مورد بیشتر به کار شما ارتباط داشته باشه)
3- قید Rigid Body هم قسمتی را که انتخاب کنید به شکل یک صفحه صلب در نظر میگیره
توصیه من به شما شناخت دقیق شرایط مسئله، بررسی لزوم مدلسازی این صفحات و در نهایت انتخاب قید صحیح با توجه به توضیحات بالاست. اصل ساده سازی در اجزای محدود را فراموش نکنید (البته در صورت عدم تغییر در مسئله)
موفق باشید . . .
با سلام
یک سوال داشتم. من دو پارت از نوع وایر را با tie به هم متصل کردم و از دو طرف آن ها را تحت فشار قرار دادم ولی فقط یکی از وایر ها تنش فشاری پیدا می کند. مشکل چیست؟
سلام
شرایط مرزی مسئله را چک کنید
با سلام
یه سازه توی سالید ورک مدلسازی شده و حالا اون توی اباکوس فراخوانی کردم این قطعه مشتمل بر 300 عضو هست. مشکلی که دارم اینه که با چه دستوری برای کل قطعات یک نوع property تعریف کنم؟(تمام قطعات یک جنس دارند). و سوال دوم این که چطوری با دستور tie سطح برخورد برای تک تک کل قطعات تعریف کنم؟ مثلا 300 tie تعریف بشه نه صرفا یک نوع tie?
ممنون
خواهش میکنم از این دست سؤالات که خودتون هم دقیقا متوجه منظورتون نیستید نپرسید
منظورتون از دستور چیه؟
خب برای همه یک property تعریف کنید، مشکل کجاست؟
با سلام
من میخوام درجات آزادی الکتریکی یعنی پتانسیل الکتریکی را روی یک سری نود به هم کوپل کنم، ایا تو اباکوس این امکان وجود داره، یا اباکوس فقط درجات ازادی جابه جایی را مقید میکند؟
ممنون
سلام
خیر
متأسفانه امکانات این بخش محدوده و قیود مورد نظر در ماژول Interaction برای تحلیل مغناطیسی وجود نداره
موفق باشید . . .
سلام من میخواستم اکستروژن رو در اباکوس مدل کنم تحلیل قالب اصلا برام مهم نیست و فقط قطعه مهمه حالا سوال من اینه که من وقتی قطعه رو صلب در نظر میگیرم این ارور رو میده ایراد چی هست ممنون
A boundary condition has been specified on node set assembly__pickedset14 but this node set is not active in the model
A boundary condition has been specified on node set assembly__pickedset17 but this node set is not active in the model
سلام
تحلیل فرآیند اکستروژن به شکل کامل و جامع در سایت موجوده
میتونید استفاده کنید
آنالیز کوپل حرارتی – مکانیکی: تحلیل فرآیند اکستروژن در آباکوس
در خصوص مدلسازی هم که انجام دادهاید شرایط مرزی به درستی اعمال نشده، در بخش شرایط مرزی لازم هست تجدید نظر کنید
موفق باشید . . .
سلام.
جناب مهندس سروری عزیز، خدا قوت.
من با توجه به جمله ای که در هلپ آباکوس در تعریف قید تای نوشته ( عدم حرکت نسبی دو گره (یا دو سطح ) نسبت به هم ) دو تا مکعب خیلی ساده با یه فاصله اولیه از هم مدل کردم. بعد سطوح داخلی اون دو تا مکعب رو به هم تای کردم و تلورانسی به اندازه فاصله دو مکعب به آباکوس دادم…. به سطح بیرونی یکی فشار وارد کردم و سطح بیرونی دومی رو بستم.
اولا نکته جالبی که اتفاق افتاد این بود که در محیط نمایش نتایج، آباکوس خود به خود بین دو تا جسم هم مش ریزی ( یک المان ) کرده بود!
ثانیا برخلاف انتظارم (ثابت موندن فاصله دو جسم یا حداقل کم شدن فاصله ناشی از فشار پشت مکعب اول) فاصله دو نود از هم زیاد شده بود!
هیچ جوری نتونستم این اتفاق رو تحلیل کنم… می تونید بنده رو راهنمایی کنید؟
شرمنده طولانی شد.
ممنون.
سلام
من همین مسئله شما را مدل کردم ولی نتیجه کاملاً معقول و مورد انتظار بود
ایجاد المان بخاطر این موضوع هست که دو سطح از هم فاصله دارند و از طریق این واسطه، محاسبات مربوط به مکعبی که تحت فشاره به مکعب فیکس شده منتقل میشه؛ مشکلی وجود نداره
در خصوص اینکه سطوح از هم دور میشن هم احتمالا شرایط مرزی را درست تعریف نکردهاید؛ من مدلسازی کردم، فشار به خوبی منتقل شد و فاصله بین سطوح هم قبل و بعد از تحلیل ثابت باقی موند
سلام.
برای استفاده از قید embedded سایز مش ناحیه میزبان و مدفون شده باید یکسان باشد؟ آیا این امکان وجود داره که در مدلسازی تیر بتنی ابعاد المان های میلگرد حدودا دو برابر بتن باشد؟
سلام
چنین محدودیتی در بکارگیری قید Embedded وجود نداره اما تمام گرههای روی المانهای Embedded باید توسط گرههای المانهای Host مقید شده باشند
برای توضیحات کاملتر به Documentation مراجعه کنید
موفق باشید . . .
با سلام خدمت شما
من یک میله دارم که سالید هست و میخوام چند ورق شل رو بهش متصل کنم اتصال در مدل واقعی با جوش هست. ممکنه راهنمایی کنید که از shell-to solid coupling استفاده کنم بهتر هست یا از tie؟ و اینکه قید tie رو میشه برای اتصال شل به سالید استفاده کرد؟
ممنون
سلام
میتونید از tie استفاده کنید ولی در این حالت در محل اتصال پرش در کانتور تنش وجود خواهد داشت، البته برای اتصال shell به solid آباکوس به شکل اتوماتیک قید shell-to-solid coupling را لحاظ میکنه ولی خودتون هم میتونید دستی در نظر بگیرید
نکته مهم اینه که حتی در این حالت هم جوابها در محل اتصال قابل اعتماد نیست و توصیه میشه اگر حساسیت به پاسخ روی محل اتصال وجود داره مرز اتصال را کمی جابجا کنید
آشنایی با قید shell-to-solid coupling (لینک)
موفق باشید…
سلام چطوری میتونم برای ورق تو هیدروفرمینگ fldرو تعریف کنم
سلام
پارامترهایی که مربوط به رفتار ماده تحت بارگذاری هستند در همان بخش مربوط به تعریف خواص مکانیکی وارد میشوند
در کنارش میتونید پارامترهایی مثل معیار آسیب و رشد ترک و . . . برای پیشبینی ایجاد آسیب، رشد و حذف المانها در نظر بگیرید
با سلام
ما تو مدل دو تا قطعه سالید داریم
1- قطعه اول در انتها فیکس بوده و بصورت محوری بارگذاری داریم.
2- قطعه اول بصورت کشوئی در داخل قطعه دوم باید قابل حرکت باشه.
3- قطعه دوم موقعیتش نسبت به وسط قطعه اول ثابت است.
4- حرکت قطعه دوم در راستای محور 2و 3 به قطعه اول وابسته بوده و در راستای محور 1 بعلت کشوئی بودن مستقل میباشد.
-اندرکنش بین سطوح بیرونی قطعه اول با سطح داخلی قطعه دوم از نوع( Surface to surface Contact (Standard)) با رفتار نرمال تعریف کرده ام.
قطعه دوم را با قیدRigid Body یکبار به نقطه ای در وسط قطعه اول و بار دوم به نقطه ای در وسط خود قطعه مقید کرده ایم بعد از تحلیل تغییرمکانها را خیلی خیلی زیاد و غیرقابل قبول (در حد چند هزارکیلومتر) داریم.
ممنون از پاسخی که میفرمائید.
سلام
نظری ندارم
خیلی ممنون
با سلام و ضمن عرض خسته نباشید
بنده دارم روی کربل بتنی مدل سازی انجام میدم مشکلی که برام پیش اومدهخ اینه که وقتی بار افقی به سطح وارد میکنم اعوجاج رخ میده چون سطح را به چهار قسمت تقسیم کردم و بار روی نقطه وسط قرار دادم حالا میخوام بدونم چطور میشه صفحه و نقطه وسط باهم حرکت کنند و نسبت به هم حرکتی نداشته باشن. اگه ممکنه کامل توضیح بدین ممنونن میشم.
سلام
میتونید یک RP تعریف کنید؛ بعد به ماژول Interaction رفته و از قید Rigid Body استفاده کنید؛ در این حالت سطوح مورد نظرتون را در قسمت سطوح و نقطه مرجع را در قسمت Point به آباکوس معرفی کنید
با اینکار عملا حرکت سطوح مورد نظرتون تابعی از نقطه مرجع خواهد بود و مشکل اعمال بار یا کشیدگی یک المان پیش نخواهد آمد
موفق باشید . . .
باسلام.من یک اتصال تیر به ستون بتنی را مدل کردم.تیر رو جدا و ستون رو جدا مدل کردم.برای چسباندن این دو قطعه از کدام دستور استفاده بکنم؟
آیا با مونتاژ کردن آن بهم میچسبند؟
سلام
خیر، مونتاژ کردن فقط جایابی قطعات نسبت به هم را مشخص میکنه
میتونید از قید Tie استفاده کنید
موفق باشید
سلام
در مورد ابزارequation یک سوال دارم
در واقع میتوان با استفاده از این ابزار جابجایی افقی گره را به جابه جایی قایم همان گره ارتباط داد؟
اگه مثلا این دو مولفه دریک گره با هم برابر باشند یعنی باید در قسمت cofficient عدد یک رو وارد کرد؟
حالا چجوری باید به نرم افزار آباکوس این رو معرفی کنیم و چجور باید این تکیه گاه رو به اون گره اختصاص بدیم
روی راهنمایی که در پنجره مربوطه وجود داره (به شکل یک لامپ زرد رنگ) کلیک کنید، توضیحات کافی وجود داره
سلام ببخشید من اون قسمتی که فرمودید مطالعه کردم ولی فقط یه مثال داره که جابه جایی گره ها رو بهم مرتبط میکنه ،ولی سوال من اختصاص تکیه گاه مایله ،در واقع باید تو آباکوس یه مختصات محلی برای یه گره تعریف کنم خیلی تو نت گشتم ولی چیزی پیدا نکردم اگه لطف کنید وقت پیدا کردید یه توضیح بدید ممنون میشم
بررسی نداشته ام
با عرض سلام من می خواستم برای کنترل شرایط مرزی از یک rigid body استفاده کنم .باید برای این کار حتما در ابتدا قطعه ای rigid درست کنم یا در بخش قیود این مشخصه را به جسم تخصیص دهم.ضمنا باید rigid body را چگونه به جسم اتصال دهم چون تحلیل من استاتیکی است .(به فرض مثال با قید tie)
سلام
◄ وقتی که یک قطعه را در همون ماژول Part به شکل صلب تعریف میکنید، تمامی بخشها و اجزای اون قطعه در تمامی بخشهای بعدی صلب خواهد بود اما اگر شما قطعه را به شکل Deformable تعریف کرده باشید میتونید بعداً (از طریق ماژول Interaction) به کمک قید Rigid body فقط بخشهایی از مدل را که مورد نظرتون است صلب کنید
◄ میتونید یک RP تعریف کنید؛ بعد به ماژول Interaction رفته و از قید Rigid Body استفاده کنید؛ در این حالت سطوح مورد نظرتون را در قسمت سطوح و نقطه مرجع را در قسمت Point به آباکوس معرفی کنید
چگونه باید این rigid body را به المان سالید متصل کنم چون مسئله من کمانش ورق ضخیم با المان سالید است.ومیخواهم این پارت ها را در چهار طرف ورق قرار دهم آیا باید این 4 تا rigid body را tie کنم .و این rigid body فقط برای کنترل چرخش المان سالید است. بنابراین نوع مش این قطعات صلب باید از چه نوعی باشد؟
آموزش اتصال Shell و Solid در آباکوس
ورق من و rigid body هر دو از نوع سالید هستند.برای اتصال از کوپلینگ هم استفاده کردم ارور میدهد
چه خطایی؟
سلام…خسته نباشید.عذر میخوام ،من میخواستم یک نقطه از سطحی را به سطحی دیگر tie کنم.آیا باید ابتدا نقطه ی روی سطح را کوپل کنم؟
سلام
خیر
نقطه روی سطح من رفرنس پوینت است.باز هم نباید ابتدا کوپل شود؟
ممنون که سریع جواب میدید
در خصوص RP در سایت مطلب وجود داره
سرچ بفرمایید
با سلام
سوال من این هست که برای دو سیلندر با جنس یکسان برای تحلیل تماس بین دو سطح از کدام قید باید استفاده کرد؟
ممنون
سلام
اگر منظورتون نوع تماس باشه، Surf-to-Surf گزینه مناسبیه
با سلام و خسته نباشید. در یکه مسئله که از قید tie استفاده میکنم. همیچین اروری میده.
49 nodes are used more than once as a slave node in *TIE keyword. These constraints are not removed either due to the presence of *CONSTRAINT CONTROLS,NO CHANGES keyword or because removing the constraints might affect the model. The nodes have been identified in node set ErrNodeOverconTieSlave.
البته چون تعداد سطوحی که باید به هم تای بشن زیاده از contact pair استفاده کردم.
ممنون میشم راهنمایی کنید و فرق بین سطح slave و master در tie هم مثل تماس هستش؟
سلام
تعدادی از نقاط بیش از یک بار یعنوان slave مورد استفاده قرار گرفته اند؛ مجدداً بررسی و اصلاح کنید
در tie به شکل واضح slave از master تبعیت میکنه (جابجایی و سایر درجات آزادی)