اهداف آموزش: در این آموزش شما با اتصالدهندهها در آباکوس، نحوه بکارگیری Connector در آباکوس، موارد استفاده Connector در شبیهسازی و نحوه تعریف میراکنندگی در Connector آشنا خواهید شد.
آشنایی با Connectorها در آباکوس
در ادامه مباحث مربوط به ماژول Interaction آباکوس(دو مبحث قبلی را میتوانید در اینجا بخوانید: انواع قیود در آباکوس و قید MPC آباکوس) قصد داریم تا شما همراهان گرامی را با یکی دیگر از امکانات این محیط به نام اتصالدهنده یا Connector آشنا کنیم. اتصالدهندهها شما را قادر میسازند تا ارتباط بین دو نقطه در یک مجموعه یا ارتباط بین یک نقطه با زمین را ایجاد کنید. در واقع میتوان عملکرد این عناصر را در زیر مجموعه تکیهگاهها قرار داد. اتصالدهندهها در مباحث طراحی مکانیزم بسیار کارآمد هستند و میتوانید از آنها در تحلیل مکانیزمهای معروفی مانند میللنگ، مکانیزم جنوا، بادامک و … استفاده کنید. همچنین برای شبیهسازی مسائل در حوزه شکلدهی فلزات نظیر نورد نامتقارن نیز ممکن است مجبور به استفاده از این ابزارها شوید. در این پست قصد داریم تا اطلاعاتی کلی جهت آشنایی شما با این مجموعه ارائه دهیم و جهت جلوگیری از ایجاد ابهام، تا حد ممکن مطالب را ساده عنوان خواهیم کرد.
اعمال Connector در آباکوس
اگر در محیط Interaction قرار دارید میتوانید از مسیر Connector → Connector Builder و یا کلیک بر آیکون نشان داده شده به ایجاد یک اتصالدهنده اقدام کنید. در ادامه مسیر از شما خواسته میشود تا نقاط مد نظرتان را جهت اتصال اتخاب کنید. اگر قصد اتصال یک نقطه به زمین را دارید از prompt area گزینه Connect to Ground را انتخاب کنید. در ادامه باید به تعیین نوع (سطح مقطع) اتصالدهنده بپردازید.
همانطور که مشاهده میکنید اتصالدهندههایی از نوع Basic، Assembled و MPC در اختیار شما قرار گرفته است.
برای حالات Assembled، Basic و Complex میتوانید با کلیک بر روی آیکون مشخص شده در تصویر بالا، تصویری شماتیک از نوع اتصال انتخابی را مشاهده نمایید. برای اتصالدهندههای MPC حرکت نقطه دوم به حرکت نقطه اول مقید خواهد شد. نوع Basic خود به دو نوع انتقالی و دورانی تقسیم شده است که نوع انتقالی، درجات آزادی انتقالی هر دو نقطه و نیز درجات آزادی دورانی نقطه اول را متأثر میسازد و نوع دورانی تنها بر درجات آزادی دورانی دو نقطه انتخاب شده تأثیرگذار است. پس از انتخاب نوع اتصالدهنده، پنجرهای باز میشود تا بتوانید رفتار اتصالدهندهای که ایجاد کردهاید را تعریف کنید. گزینههایی از قبیل رفتار فنری، میراکنندگی، معیار قفلشدگی و نیز معیار حذف اتصالدهنده در شرایط خاص نیرو، تغییر مکان و ممان در اختیار شما قرار دارد.
فراموش نکنید از آنجایی که روند فوق توانایی ایجاد تنها یک اتصالدهنده را در هر نوبت دارد، از آن برای ایجاد تعداد کمی از این اعضا استفاده کنید و چنانچه قصد دارید تعداد گستردهای از این عناصر را در مسئله خود بکار گیرید از جعبهابزار Create Wire Feature آباکوس در محیط Interaction اقدام کنید.
با سلام من یه مدل پل را در آباکوس کار کردم که کابلی است. عرشه را shell، دکل ها را solid و کابل ها را وایر کار کردم. در ایجاد اتصالات ایراد دارم. به عنوان مثال نمیتوانم بین کابلها که وایر هستن و دکل که سالید و عرشه که shell هستش اتصال ایجاد کنم. آیا روشی هست برای ایجاد ارتباط بین وایر و سالید،شل ؟ و یا به نظرتون بهتره چی کار کنم برای مدلسازی بهتر؟
سلام
بررسی نداشته ام
سلام خیلی ممنون از مطالب مفیدتون
مدلی دارم که درش از وایر استفاده کردم و قصد دارم وایر هار رو به مدلم با connector متصل کنم. برای اینکه میخوام وایر ها تنها تحت بار کشش تغییر حالت داشته باشند و فشرده نشوند از خاصیت basic-axial استفاده کردم. اما مشکلم اینجاست که در نتیجه گیری وایرها به مدلم اتصال ندارن. والبته زمانی که از خاصیت basic-join استفاده میکنم به مدل متصل هستند. میدونید ممکنه مشکل از کجا باشه؟
سلام
نه متأسفانه
سلام
من یک مدل دی ان ای دارم که بین پله های دی ان ای یکسری جاذبه هست که با wire feature مدل شده ویکسری اعداد غیرخطی که حاصل نیروهای(axial. Shear. Bending.Torque) هست روبه کانکتور دادم. ابعادم برحسب نانومترهست خواصمم نانومتر. ولی بعد حدودا 10ساعت ران به من هیچ نیرویی نمیده یعنیCFمن صفره. دلیلش چیه؟؟
ممنون
سلام
باید از درستی شرایط مرزی و اتصال کانکتورها اطمینان حاصل کنید
سلام
من یک مدل خودرو را طراحی کردم و در نرم افزار هایپرمش عملیات مش بندی را انجام دادم و همچنین در همین نرم افزار نقاط جوش بین مش قطعات خودرو ایجاد کردم در هنگام ایمپورت فایل به آباکوس تنها مش ها قابل مشاهده است ولی نقاط جوش به عنوان کانکتور مشخص نیست چگونه می توانم نقاط جوش ها را نیز انتقال دهم آیا این امکان وجود دارد یا باید در خود نرم افزار آباکوس نقاط جوش زده شود؟
ممنون میشم که در این مسئله راهنمایی کنید با تشکر.
سلام
در آباکوس با قید tie تعریف کنید
سلام.
من یکسری اتصالات پیچ و مهره بین چندتا ناودانی دارم که چون نیروی ایجاد شده در اونها رو ندارم نمیتونم از روش بولت لود استفاده کنم.میخوام به این صورت عمل کنم که پیچ و مهره رو مدلسازی نکنم و بین ناودانی ها با یک قید یا هر روش ممکنی، شرایط اتصالی که پیچ و مهره ایجاد میکنه رو معرفی کنم.
توی مدلسازی این سری از پیچ و مهره ها فقط برام مهمه که توی اون نقاط اتصال ناودانی ها rotation داشته باشم و حرکت رو کامل نبندم، به خاطر همین از قید tie هم نمیتونم استفاده کنم.
-سوال اینه که کار درستیه که یک نقطه از ناحیه تماس ناودانی ها رو (به عنوان مرکز پیچ مثلا) به هم tie کنم؟ این شرایطِ داشتنِ rotation رو برقرار میکنه؟ ( چون با امتحان کردن این کار تحلیلم خطای مربوط به tie داد)
-و به عنوان راه حل دوم استفاده از کانکتور چی؟ اون میتونه کار درستی باشی در جهت برقراری این شرایط؟
سلام
قید tie مثل جوش عمل میکنه
هر کدوم از قیود را که انتخاب کنید ذکر شده چه درجات آزادی را به هم مرتبط میکنه
با سلام. ضمن تشکر از سایت پرمحتوای شما
میخواستم المان های بتن یک ستون رو به المان های میلگرد مدفون شده داخلش ارتباط بدهم، بطوریکه اثر لغزش دیده بشود. اثر لغزش رو در حالت بارگذاری یک جهته با استفاده از المان های کانکتور و تعریف نیرو – جابه جایی برای المان با طول صفر میسر است.
ولی میخواستم در حالت بارگذاری سیکلی از رفتار مورد نظر خودم تبعیت کنه با استفاده از سابروتین نویسی
به نظر شما از چه تکنیکی برای این عمل استفاده کنم، مشکلی برای کد نویسی ندارم. متشکر میشم که توضیح بفرمایید
سلام
تجربه ای در این زمینه ندارم
سلام مهندس
بنده قصد دارم برای شکل دهی قطعه خاصی دو ورق با ضخامت و جنس مختلف را به هم بچسبانم به طوری که تا حد یک مقدار مشخصی تنش برشی متصل بمانند و با بیشتر شدن تنش از دو سطح از هم جدا بشن چطور میتوانم این نوع تماس را تعریف کنم؟
سلام مهندس
بنده قصد دارم برای شکل دهی قطعه خاصی دو ورق با ضخامت و جنس مختلف را به هم بچسبانم به طوری که تا حد یک مقدار مشخصی تنش برشی متصل بمانند و با بیشتر شدن تنش از دو سطح از هم جدا بشن چطور میتوانم این نوع تماس را تعریف کنم؟