آیا تا بحال از خود پرسیدهاید که در پروسه حل یک مسئله بوسیله Abaqus چه فرآیندی در پشت نرمافزار آباکوس دنبال میشود؟ فلسفه انتخاب یک سطح مقطع خاص چیست؟ المانها چه تأثیری روی جواب دارند؟ چرا باید در یک مسئله از المان تنش صفحهای کمک گرفت و در دیگری از المانهای تقارن محوری؟ اگر مشتاق به دانستن پاسخ این سؤالها هستید، آموزش امروز را از دست ندهید. با ما همراه باشید در “آموزش یافتن فرمول ماتریس سختی برای هر المان: تئوری و روابط المان میله”.
اگر با مبحث اجزای محدود آشنایی داشته باشید و به ذهن خود مراجعه کنید، شاید اولین جرقههای بحث امروز در ذهنتان شکل بگیرد. المان میله را باید اولین عضوی دانست که در سر فصلهای آموزشی آکادمیک، پس از شناخت تئوریها و هدف FEM به معرفی آن پرداخته میشود تا اولین گام در سرزمین اجزای محدود با مفاهیم بنیادی آموزش داده شود. برای شروع به المان میله نشان داده شده در شکل زیر با دقت بنگرید:
U در تصویر فوق جابجایی در یک گره خاص است و سایر کمیتهای مکانیکی نظیر تنش، کرنش، مدول یانک و سطح مقطع با نمادهای استاندارد نشان داده میشود. بدون شک از روابط مقاومت مصالح بخاطر دارید:
اگر گره سمت چپ را i و گره موجود در سمت راست میله را j بنامیم و فرض کنیم که تغییر مکان u در راستای میله به صورت خطی تغییر میکند، معادله منتج شده برای جابجایی به شکل زیر قابل ارائه خواهد بود:
از سوی دیگر و با توجه به مفاهیم پایه مقاومت مصالح :
حال، اگر نیرو در امتداد میله را با F نمایش دهیم، خواهیم داشت:
که در آن، k معرف سختی میله است. در واقع میتوان نتیجه گرفت که میله مذکور در این حالت، همانند یک فنر عمل خواهد کرد و ماتریس سختی آن به صورت زیر خواهد بود:
حال کافیست تا معادلات تعادل را برای دو گره المان میله در نظر بگیریم:
همانطور که ملاحظه میکنید، توانستیم ماتریس سختی برای یک المان میله را استخراج کنیم. روش ذکر شده در بالا به روش مستقیم معروف بوده و با توجه به دیدگاه فیزیکی موجود در استخراج ماتریس سختی، ملموستر است. بد نیست بدانید که ستون j ام در ماتریس بالا بیانگر نیروهای اعمال شده به میله در حالتی است که تغییر مکان در گره j ام برابر یک (1) و تغییر مکان در بقیه گرهها صفر باشد.
در ادامه مباحث آموزشی اجزای محدود، نحوه مونتاژ یا اسمبل کردن ماتریس سختی را به شما آموزش خواهیم داد (نحوه مونتاژ ماتریس سختی در اجزاء محدود). با ما همراه باشید تا لذت فراگیری اجزای محدود را درک کنید …
به شما توصیه میکنم حتما آموزش روش بدست آوردن ماتریس سختی المان تیر را نیز مطالعه بفرمایید.
سلام مهندس می خواستم سازه فولادی رو بصورت سه بعدی با کمک wire واختصاص مقطع به آن مدلسازی کنم و مهاربند را هم تعریف کنم البته در اینصوت نیازی به طراحی اتصالات نیست ولی امکان دارد که مهاربند ها از پروفیل هایی طراحی شوند که در property- base profile موجود نباشد در اینصورت باید بصورت سه بعدی یعنی کل مقاطع را در create part طراحی کنم یا امکانی برای حل این مشکل و صرفه جویی در زمان وجود دارد . ممنون از شما.
سلام
پروفیل به هر شکل غیر متعارفی هم که باشه با دو گزینه Arbitrary و Generalized قابل مدلسازیه
تشکر از شما.