در روزهای قبل به معرفی سه محیط ابتدایی نرمافزار کتیا پرداختیم: محیط Sketcher، محیط Part Design و محیط Assembly Design کتیا. همچنین آموزشهای مربوط به محیط SKETCHER نیز بهصورت تقریبا کامل در سایت قرار گرفت که شما دوستان عزیز میتوانید در زیر مجموعه مربوطه (آموزش محیط SKETCHER کتیا) این آموزشها را مطالعه فرمایید. امروز قصد داریم تا محیط Drafting کتیا (محیطی جهت تهیه نقشههای دوبعدی در CATiA) را خدمت شما همراهان گرامی معرفی کنیم. همچنین میتوانید در روزهای آتی آموزشهای مربوط به این محیط را در زیر مجموعه مربوطه (آموزش محیط DRAFTING کتیا) دنبال کنید.
محیط کاری Drafting یکی از محیطهای کاری مجموعه Mechanical Design است. در این محیط، کاربر میتواند با استفاده از قطعههای سهبعدی تولید شده در محیط Part Design یا محصولات مونتاژ شده در محیط Assembly Design، مستندات و نقشههای مهندسی تولید کند. در این نقشهها، نماهای مختلف همراه با جزئیات مورد نیاز تعبیه میشود. این نقشههای دوبعدی بهصورت مستقیم توسط اپراتورهای قسمتهای مختلف کارگاهها، مراکز تولیدی و ماشینکاری بهکار میروند. محیط Drafting کلیه ابزارهای لازم نظیر ابزارهای تولید نما، ترسیم، ویرایش، اندازهگذاری و علائم اختصاری برای تولید نقشه نهایی کارگاه را فراهم میکند. این محیط معمولا به دو روش مورد استفاده قرار میگیرد.
-
روش Generative Drafting (تهیه خودکار نقشه)
در این روش، نماهای ترسیمی با استفاده از قطعات و محصولات مونتاژی از قبل تولید شده، بهصورت خودکار ایجاد میشوند. پارامترهای ابعادی که حین تولید قطعات در محیط Part Design به قسمتهای مختلف قطعه اعمال شده است، در نماهای مختلف محیط Drafting بهصورت خودکار ایجاد و نمایش داده میشود. خاصیت این روش این است که این پارامترها به قطعات اصلی وابسته هستند و با تغییر ابعاد قطعه اصلی در محیط Part Design، ابعاد داخل نماهای محیط Drafting نیز تغییر کرده و بهروز رسانی میشود. در این روش میتوانید بهراحتی لیست قطعات (BOM) تهیه کرده و قطعات را در نماهای مختلف شمارهگذاری کنید.
-
روش Interactive Drafting (نقشهکشی تعاملی)
در این روش میتوانید نماهای مختلف نقشه را با استفاده از ابزارهای ترسیم Sketch نظیر خط، دایره، مستطیل و … بهصورت دستی ترسیم کرده و سپس با استفاده از ابزارهای اندازهگذاری، ابعاد و علائم مورد نیاز را به نقشه اضافه کنید. این روش معمولاً هنگامی به کار میرود که نقشه اصلی روی کاغذ ترسیم شده و میخواهید آن را بهصورت استاندارد و با مقیاس صحیح مجدداً ترسیم نمایید.
برای ورود به محیط Drafting از مسیر زیر اقدام کنید:
Start > Mechanical Design > Drafting ►
نقشههای ترسیم شده در محیط Drafting، با پسوند CATDrawing ذخیره میشوند و میتوانید در صورت لزوم آنها را ویرایش کرده و بر روی کاغذ چاپ نمایید.
منبع : آکادمی نرمافزارهای مکانیک
درود
میخوام از طریق ماکرو نویسی برنامه ای بنویسم که خودش از درخت طراحی قطعه تمامی ویژگی ها مثل Part Number و یا وزن و جنس را استخراج کرده و داخل جدول در محیط Draft بنویسد و لینک بین این دو را برقرار سازد
ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
با سپاس
سلام
این کار را میتونید از طریق Attribute Link داخل جدول انجام دهید.
موفق باشید