دیروز در ادامه سلسله مباحث آموزشی نرمافزار کتیا به “معرفی محیط Part Design کتیا” پرداختیم و این نوید را به شما دوستان عزیز دادیم که آموزشهای محیط Part Design کتیا را بهصورت منظم خدمت شما همراهان گرامی ارائه خواهیم کرد. امروز قصد داریم تا آموزش یک محیط دیگر از کتیا را شروع کنیم: محیط Assembly Design . در همین راستا ابتدا به معرفی محیط Assembly Design کتیا (محیط مونتاژ CATiA) میپردازیم، ما را در این آموزش همراهی کنید.
محیط Assembly Design (محیط اسمبلی کتیا) یکی از محیطهای کاری مجموعه Mechanical Design است. در این محیط، کاربر میتواند با استفاده از قیود موجود، قطعات مختلف یک محصول را مونتاژ نماید. قیود مونتاژ موجود در این محیط برای تعیین موقعیت دقیق قطعات در محصول نهایی به کار میروند. این قیود با محدود کردن درجات آزادی هر قطعه، موقعیت و جهتگیری آن را در محصول و نسبت به سایر قطعات تعریف میکند.
در محیط Assembly Design دو رهیافت وجود دارد.
- رهیافت پایین به بالا (Bottom-up) یا به اصطلاح Part محور: در این رهیافت ابتدا قطعات در محیط Part Design طراحی و ذخیره میشوند، سپس این قطعات آماده وارد محیط Assembly Design شده و بر روی هم مونتاژ میگردند.
- رهیافت بالا به پایین (Top-down) یا به اصطلاح Product محور: در این رهیافت قطعات مختلف یک محصول داخل محیط Assembly Design تولید و همزمان مونتاژ میشوند. در واقع قطعات در موقعیت مکانی خود در محصول مونتاژ شده تولید میشوند.
ابزارهای آنالیزی موجود در محیط Assembly Design کمک میکنند تا کاربر بتواند کلیه تماسها، تداخلها و لقیهای موجود بین قطعات را مشاهده و اصلاح نماید. همچنین ابزارهای برش در این محیط امکان مشاهده انواع برشها در جهات مختلف بر روی قطعات مونتاژ شده را فراهم میکنند.
فایلهای ایجاد شده در محیط Assembly Design با پسوند CATProduct که معرف یک محصول مونتاژ شده است، ذخیره میشوند.
برای ورود به محیط Assembly Design از مسیر زیر اقدام کنید:
Start > Mechanical Design > Assembly Design ►
برای تولید یک محصول با پسوند CATProduct، همچنین میتوانید از طریق File > New در نوار ابزار اصلی اقدام کرده و در پنجره باز شده گزینه Product را انتخاب نمایید.
با این کار، نرمافزار کتیا وارد محیط Product Structure شده و یک Product به عنوان ریشه درخت مشخصات قرار میگیرد. همچنین به جعبه ابزار Product Structure دسترسی دارید و به کمک آن میتوانید قطعات محصول را وارد محیط کاری کنید.
منبع : آکادمی نرمافزارهای مکانیک
, سلام خسته نباشید
در کتیا برای طراحی یک دستگاه و مونتاژ اون باید یه سری قطعات مثل پیچ و مهره و یاتاقان و بلبرینگ و از این دست قطعات ثابت استاندارد را هم طراحی کرد یا اینها به صورت آماده وجود دارد ؟
سلام
این قطعات بصورت آماده وجود دارند و میتونید فایل اونها را طبق استاندارد مورد نظر از سایت هایی نظیر TraceParts دانلود کنید.