همانطور که در مقدمات معرفی نرمافزار Abaqus و سایر بستههای اجزای محدود نیز عنوان کردیم، کاربرد استفاده از این نرمافزارها به یک رشته خاص محدود نیست و طیف وسیعی از پژوهشگران در علوم متفاوت میتوانند از آن بهرهمند شوند. رفتار سازههایی نظیر خاک و سنگ در یک بارگذاری و نیز بررسی رفتار لولههای مدفون در خاک از جمله مسائل پرکاربرد در حوزه مکانیک خاک بهشمار میآید و مورد توجه محققینی در رشتههای مکانیک، عمران و معدن بوده است. در تحلیل اجزایی مانند خاک که یک بعد نامتنهایی دارند، استفاده از المانهای نیمه بینهایت ضروری بهنظر میرسد. چنانچه مطالب آموزشی سایت در بخش نرم افزار آباکوس را دنبال کرده باشید، اهمیت کار با فایلهای inp را دریافته اید (inp فایل چیست و نحوه فراخوانی آن در Abaqus). همچنین در سلسله مباحث آموزشی در حوزه المانها اشاره کردیم که برخی از المانهای مورد نیاز در تحلیل اجزای محدود باید در خارج از ماژول مش ایجاد شوند (المانهای ایجادی خارج از ماژول مش آباکوس). با ما همراه باشید تا نحوه ایجاد و مدلسازی المانهای نیمه بینهایت در آباکوس را به شما آموزش دهیم.
مطابق شکل روبه رو، فرض کنید مربعی با یک المان و 4 گره در اختیار داریم و قصد داریم از ضلع سمت راست، یک المان نیمه بینهایت به آن اضافه کنیم. برای این منظور در فایل با پسوند (inp.) به بخش مربوط به شماره گره ها رجوع کنید و در گام نخست در انتهای شماره گرهها دو گره با شمارههای 5 و 6 تعریف نمایید. با توجه به ماهیت مسائل نیمه بینهایت که در آن یکی از ابعاد بسیار بزرگتر از بقیه است، مختصات دو نقطه 5 و 6 را با یک عدد بزرگ در جهت x (مثلا 200 واحد) وارد کنید. البته این عدد به تحلیل شما نیز بستگی دارد اما توجه داشته باشید که مختصات y در این دو نقطه با مجموعه نقاط پیشین تطابق داشته باشد. برای جلوگیری از خطاهای احتمالی، پیشنهاد میکنیم در فایل inp دو گره از میان گره های موجود را کپی کرده و در انتهای لیست گره ها وارد کنید و در ادامه شمارهی گره و مختصات x آنها را تغییر دهید تا فرمت نرمافزار Abaqus تغییر نکند.
با انجام گامهای فوق عملا گرههای المان نیمه بینهایت ایجاد شده و قدم بعدی ایجاد خود المان است. در فایل inp مربوطه، به بخش المانها رجوع نمایید و تیتر در برگیرنده معرفی نوع المان را کپی و در انتهای بخش المانها وارد کنید و نوع المان را در تیتر تغییر دهید (مثلا برای مسائل plane strain از CINPE4 استفاده می شود). در ادامه جهت جلوگیری از وقوع خطاهای احتمالی یکی از المانهای موجود را کپی کرده و در زیر این تیتر جدید در اصطلاح paste کنید. با توجه به اینکه در این مسئله تنها یک المان در اختیار داشتیم، شماره المان را 2 قرار میدهیم. در گام آخر گره های مورد نظر برای ایجاد المان نیمه بینهایت را در مقابل المان شماره 2 وارد کنید. توجه داشته باشید که ترتیب المانها به نحوی باشد که در جهت دلخواه ما نیمه بینهایت شود.
اکنون کافیست فایل inp را ذخیره کرده و ببندید. وارد برنامه CAE شده و از منوی فایل گزینه import و سپس model را انتخاب کنید و فایل بالا را فراخوانی نمایید. حال المان نیمه بینهایت در مدل قابل مشاهده است. چنانچه جهت اضافه شدن بعد بینهایت در مدل با خواسته شما تفاوت داشت میتوانید از همان فایل، به اصلاح گرهها بپردازید.
منبع : آکادمی نرمافزارهای مکانیک
با سلام و تشکر بابت مطلب بسیار مفیدتون.ولی من یه مشکل دارم اونم اینه که من مشغول مدلسازی موج لمب هستم و میخام با استفاده از المان نیمه بینهایت در یک سمت ورق از اثرات بازگشت موج پس از برخورد به دیواره جلوگیری کنم.المان رو هم از طریق فایل inp میسازم اما مشکلی که وجود داره اینه که این المان با اینکه تشکیل میشه اما تاثیری روی نتایج نداره و موج مثل قبل به دیواره میخوره و برمیگرده.
در ضمن از یک نقطه مشخص در دو حالت مدل شده(یعنی با المان بی نهایت و بدون المان بینهایت) پلات تنش و جابجایی میگیرم ولی پلات هر دو حالت دقیقا شبیه هم هستند.یعنی اینکه با وجود اینکه المان نیمه بینهایت تشکیل میشه ولی تاثیری روی خروجی از خودش بجای نمیگذاره.
در ضمن مدلسازی من در شرایط دوبعدی انجام میشه.ممنون میشم اگه بتونید راهنمایی کنید
با سلام
دوست عزیز متاسفانه بدون داشتن اطلاعات دقیق از ماهیت مسئله، مدل ریاضی و شبیه سازی اجزای محدود ایجاد شده نمیشه در این مورد اظهار نظر کرد
به نظر من دو مورد زیر را بررسی کنید، ممکنه کمکتون کنه:
1- آیا نسبتهای ابعادی درست اعمال شده؟ یعنی بعدی که از المان نیمه بینهایت استفاده کردید “بسیار بزرگتر” از سایر ابعاده؟ (فلسفه استفاده از این المان همینه)
2- اگر مورد بالا به خوبی رعایت شده باشه، موضوع دیگه ای بجز شرایط مرزی و اعمال بار باقی نمیمونه، پیشنهاد میکنم IC، BC و بارگذاری را مجددا بررسی کنید
مانا و برقرار باشید . . .
با تشکر از شما
در مورد سوال اولتون ابعاد ورق مدل شده( 2*200 )میلیمتر میباشدولی نودهایی که در فایل inp ایجاد میکنم در 2- متری هستن که فکر میکنم نسبت به ابعاد مسئله به اندازه کافی بزرگ هستن.
در مورد سوال دوم هم خدمتتون عرض کنم که شرایط مرزی در هر دو حالت مدلسازی یکسان هستن یعنی یک موج توسط tabular load در هر دو حالت ایجاد شده ودر هر دو حالت هم شرایط مرزی فیکس کامل لبه هست.
البته شرایط مرزی برای المانی که توسط فایل inp تشکیل میدم تعیین نمیکنم(تک المان بی نهایت تشکیل شده) و شرایط مرزی روی همون قطعه اصلی تعریف شده.
امیدوارم تونسته باشم منظورم رو خوب منتقل کرده باشم.
دوست عزیز پیشنهاد میکنم حتما با کلید واژه Infinite Elements در Documentation یه جستجو انجام بدید تا مفهوم و کاربرد استفاده از این المانها را به خوبی درک کنید
مقالات زیادی در خصوص مدلسازی Lamb wave وجود داره که با تکنیکهای ساده در بخش BC به مدلسازی مسئله شون پرداختن و هدف اصلیشون هم جلوگیری از بازگشت موج بوده (که مشکل شما هم هست)
در نتیجه توصیه من به شما اینه که این مراجع را هم مرور کنید
در پایان باید به این نکته اشاره کنم که بدون داشتن مرجع و دیدن مدلسازی شما، اظهار نظر بنده در این خصوص میتونه غیر فنی و نسنجیده باشه و شما را گمراه کنه
بعنوان یه راهنمایی خدمتتون عرض کنم که در حلگر Explicit پارامترهایی مثل گام حل و اندازه المانها تأثیر بسزایی روی جوابها دارن، در نتیجه الزاما نتیجه نگرفتن شما به المان مربوط نمیشه
مانا و برقرار باشید . . .
سلام قربان من هم مشکل دوستمون که در بالا پاسخ دادید رو دارم یعنی با این که المان بینهایت رو مدل میکنم…موج پس از برخورد دوباره بازتاب میشه….البته مساله من در رابطه با یک لوله است که دارای طول 2 متر و ضخامت 5.5 میلیمتر هست…نکته ای که من متوجه نشدم در رابطه با ارتباط اندازه المان بینهایت در قیاس با سایر ابعاد هست که میگید باید خیلی بزرگتر باشه…مثلا برای لوله به طول 2 متر که قراره موج در ان منتشر پیدا کنه و اگر قرار باشه در ابتدا و انتهای لوله المان بینهایت قرار بگیره….طول المان بینهایت در راستای محور حداقل باید چقدر باشه؟
باسلام و تشکر
با توجه به اینکه در حال مدلسازی انتشار موج لمب در یک اتصال چسبی هستم (در حالت دو بعدی) بنا براین جهت جلوگیری از بازگشت موج در اثر برخورد با لبه های ورق ودر نتیجه جلوگیری از تداخل غیر ضروری امواج نیاز به استفاده از المان بی نهایت در یک سمت از مدلسازی خود دارم.
برای این منظور یک مدل ساده رو یکبار با المان بی نهایت و یکبار بدون المان بی نهایت مدل کردم ولی متاسفانه با وجود اینکه المان بینهایت تشکیل میشه اما باز هم شاهد بازگشت موج از لبه ورق هستیم.در ضمن در هر دو حالت مدل شده از یک نقطه مشخص پلات بر حسب جابجایی و همینطور بر حسب تنش میگیرم ولی در هر دو مدل پلات ها دقیقا مشابه همدیگه هستند.یعنی با وجود اینکه در یکی از مدل ها المان بینهایت تشکیل شده اما هیچگونه تاثیری در جوابها نداره.میخواستم ببینم آیا میدونید علت این امر چیه؟
باسپاس از مطالب مفیدتون
علیرضا
پاسخ فوق را مجددا با دقت مطالعه کنید . . .
با سلام
و سپاس از پاسخگویی شما
پیرو مدلی که مطرح گردید: یک مقطعی از روسازی با 3 لایه که لایه رویی که در تماس با تایر وسایل نقلیه است بصورت ویسکوالاستیک و دو لایه دیگر بصورت الاستیک خطی به منظور بررسی پاسخ های روسازی ناشی از عبور وسایل نقلیه بصورت المان نامحدود سه بعدی مدل گردیده است.
لازم به ذکر است که این تحلیل بصورت dynamic implicit بوده و و در قسمت های نامحدود برای مش بندی از SWEEP و برای محدود ها STRUCTURE استفاده کردم.
حالا اینکه در ماژول جاب یکبار پس از تعریف جاب و WRITE INPUT ساخته، در فایل inp، عبارت AC3D8 را به CIN3D8 تغییر داده و این فایل را بوسیله ی تعریف جاب دوم به نرم افزار ایمپوت کردم و به اررور خورده
راه دوم اینکه وقتی فایل INP رو جای AC3D8 رو به CIN3D8 تغییر داده از تولبارز فایل INP رو ایمپورت کردم و در دوحالت به اررور های مختلفی برخورد کردم
حال سوال بنده از خدمت شما این است که این دو روش بنظر تفاوتی ندارد ولی چرا اررورها متفاوت است؟
سوال بعدی اررورهای پیش امده می باشد که ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
1) SURFACE ASSEMBLY_BASE-1_bottom of base CANNOT HAVE A MIXTURE OF ACOUSTIC AND NON-ACOUSTIC UNDERLYING ELEMENTS
2) THE MASTER SURFACE ASSEMBLY_HMA-1_top of HMA DOES NOT EXIST.( ماژول اینترکشن را چک کرده و با استفاده از SURFACE-SURFACE انجام دادم)
3) No bulk modulus is defined for acoustic element 1501 instance base-1. All acoustic elements must have nonzero bulk modulus defined using *material and *acoustic medium.
4) Initialization of acoustic element material point data for element 1501 has failed because no bulk modulus exists for thiselement.
مرسی
تفاوتی در دو روش وجود نداره و هر دو روش یکسان عمل میکنه
در خصوص خطاها هم به نظر میرسه اشتباهات زیادی در مدلسازی هندسیتون وجود داره از جمله عدم تعریف خواص مکانیکی صحیح و یا انتخاب دقیق سطوح تماسی
سلام
وقت بخیر
1) دلیل عدم توزیع تنش و تولید پیاز تنش در لایه های زیرین چیه؟ ( درمدل 3 لایه ای که لایه ی اول ویسکوالاستیک و دو لایه ی دیگر الاستیک خطی می باشند، تنش در لایه ی رویی فقط در زیر محل عبور بار تغییر رنگ میده و در لایه های دیگر هم کاملا تک رنگ می باشد در حالیکه در واقعیت باید تنش ها در سطوح مختلفی ایجاد شوندو در دو لایه دیگر تغییر رنگ ها دیده شوند. )
2) وقتی در ماژول استپ، گزینه ی nlgeom را خاموش می کنم بار تا وسط مدل اعمال میشود و تا انتها عبور نمیکند ولی وقتی روشن میکنم تا انتها عبور می کند و کرنش ها بصورت لگاریتمی بدست می آید و این لگاریتمی بودن به جهت مقایسه با نرم افزار مشکل ساز می شود.
سپاس از وقت و توجهتون
سلام
1 – این موضوع ممکنه به المانی که استفاده میکنید مربوط بشه؛ مثلاً المانهای مثلثی خطی میدان تنش و کرنش ثابتی دارند (این موضوع به Formulation المان ربط پیدا میکنه). عوامل دیگری هم میتونن دخیل باشن، به شکل کلی بدون دیدن مسئله نظر قطعی نمیدم
2- فعال/غیرفعال بودن این گزینه به ماهیت مسئله شما مربوط میشه و خودتون باید تشخیص بدهید، اگر مسئله شما Large Deformation باشه باید این حالت را فعال کنید
بعنوان یک تذکر هم خدمتتون عرض کنم سؤالاتی که پرسیدید به موضوع پست ارتباطی نداشت، سعی کنید در یک پست نزدیک از لحاظ موضوعی سؤال را مطرح کنید که نظم سایت حفظ بشه و سایر دوستان هم قادر به استفاده مناسب از سؤال و جوابها باشند
موفق باشید . . .
سلام
دارم یه خط لوله طویل تحت فشار داخلی رو مدل میکنم که واسه طویل بودنش از INFINITE ELEMENTS استفاده کردم. لوله رو کشیدم و دو انتهای اون رو با پارتیشن جدا کردم تا بشه مش نیمه بی نهایت زد. روش حل رو استاتیک انتخاب کردم. چند تا سوال واسم پیش اومده:
1- LOAD رو فقط باید به قسمت FINITE مدل اعمال کنم؟
2- واسه شرایط مرزی چگونه باید اعمالشون کنم؟ به قسمت FINITE یا قسمت INFINITE؟
3- این خطا رو هم حین ران گرفتن میبینم:Error in job Job-1: THE FACE S5 IS NOT VALID FOR THE UNDERLYING ELEMENT 1 INSTANCE
ممنون
سلام
در مقالاتی که منتشر شده سرچ کنید؛ من بدون درک دقیق مسئله نظر نمیدم
موفق باشید . . .
سلام
متریال و سکشن قسمت infinite با finite متفاوته؟
میتونید متفاوت تعریف کنید
سلام و عرض ادب
تشکر میکنم از مطالب خوبتون
بنده روی پروژه اندرکنش خاک و سازه کار میکنم سوالم اینه که برای مدلسازی مرز بی نهایت خاک میشه از فنر و دمپر استفاده کرد؟
سلام
در تعدادی از مقالات و منابع این روش را استفاده کرده اند؛ میتونید با مقایسه کار خودتون با منابع معتبر الگوبرداری کنید
موفق باشید . . .
سلام
جابه جایی در مرزهای خاکتون صفر شدن؟
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز
بنده مشغول شبیه سازی انتشار موج اولتراسونیک در مدل سه بعدی هستم. نیروی اعمالی توسط المان پیزئ به صورت نیروی فشاری در زمان بسیار کم مدل شده است. همچنین برای دیواره ها از المان بینهایت استفاده شده است. مسئله در تعریف BC در کف قطعه میباشد. کف قطعه باید شرایطی داشه باشد که موج پس از برخورد بازتابیده شود ولی در حال حاضر روی سطح زیرین قطعه انتشار می یابد و از طریق المان های بینهایت وجوح از بین میرود.
با تشکر از راهنمایی های شما
سلام
واقعاً با این توضیحات درکی نسبت به موضوع ندارم
موفق باشید
با سلام و ممنون از سایت عالیتون
ببخشید من یک مدل خاک و تونل دارم و خاک و ماده منفجره و هوا رو به صورت اویلری تعریف کردم و تونل رو به صورت لاگرانژی میخوایتم ببینم باید از المان های نیمه بی نهایت برای جلوگیری از انعکاس موج انفجار در مرزها استفاده بکنم یا با استفاده از BCاویلری Nonreflecting به این منظور میرسم
سلام
بررسی نداشته ام
سلام و عرض ادب…
ببخشید میخواستم بدونم این المان بی نهایت برای 3 بعدی هم قابل تعریفه؟ نوع المان رو به چه موردی باید تغییر بدیم؟
سلام
بله
میتونید لینک زیر را مطالعه کنید:
https://bit.ly/2xpt9vT
بسیار ممنونم از پاسختون، لطف کردین.
موفق باشید
سلام
از المان بی نهایت برمدلسازی خاک در تحلیل دینامیکی استفاده نموده ام اما با خطا مواجهمی شوم:
nonisotropic elastic material cannot be used with an infinite element in a dynamic analysis
ایا استفاده از المان بینهایت تنها برای مصالح همگن و تحلیل خطی ممکن است؟
سلام
برای آنالیز دینامیکی که شما انتخاب کردید بله
سلام
در مورد Assign Section برای المان بینهایت آیا لازمه که section از نوع Acoustic infinite تعریف بشه یا نه؟ به عنوان مثال اگر section از نوع solid homogeneous استفاده کنیم به مشکل میخوریم ؟؟
سلام
مشکلی نداره
سلام مهندس سروری قبل از هرچیزی ممنون از سایت خوبتون و صبوری شما بابت پاسخ به همه سوالات کاربران.ببخشید شاید خیلی هم ربطی نداشته باشه سوالم. بنده یه مدل دارم که حجمی از خاک هستش که به صورت شیبدار با زاویه حدودا 35 درجه هستش. برای تموم وجوهش شرایط مرزی رو اعمال میکنم ولی سمت شیب رو نمیدونم چطوری باید شرط مرزی اعمال کنم. یعنی در واقع چه تعیین میکنم و چه کلا شرطی تعیین نمیکنم ارور میده و محل ارور هم از همون سمت شیب خاکریز هست. و قابل ذکر است که مدل بنده به صورت سه بعدی هستش.
پیشاپیش از لطفتون بابت پاسخگویی ممنونم.
سلام
بررسی نداشته ام ولی متن خطا را ذکر کنید ممکنه راهگشا باشه
سلام
اندازه المان بی نهایت چقدر باید باشه؟ ابعاد مدل 50*50*50 متر مکعب هست. برای مرزها که المان بی نهایت هست، طول المان چقدر باید باشه؟