اهداف آموزش: هدف این مقاله آموزشی شنایی با مکانیک آسیب، نحوه تعریف Damage در آباکوس، شناخت ضرورت Damage Mechanics، انواع مدلهای Damage، انتخاب مدل Damage در آباکوس، بکارگیری مکانیک آسیب در آباکوس، تعریف آسیب در مواد کامپوزیت است.
ضرورت مکانیک آسیب (Damage Mechanics)
زمانی که یک ماده مهندسی تحت شرایط نامطلوب مانند عملیات کار گرم یا کار سرد قرار میگیرد، و یا دما تغییر کند، واکنش شیمیایی بوقوع بپیوندد، و یا در اثر نیروهای اعمالی و شرایط محیطی مساعد قرار بگیرد، عیوب میکروسکوپیک و ترکها گسترش مییابند. به شکل کلی، ترکها با جوانهزنی میکرو حفرهها شکل میگیرند. عیوب توزیع شده در یک ماده نه تنها در شکلگیری ترکها نقش ایفا میکنند، بلکه روی خواص مکانیکی نظیر چقرمگی، صلبیت، کاهش استحکام، پایداری و نیز رفتارهای مکانیکی مانند پدیده آسیب سهیم هستند.
مطالعه رفتار میکرو ترکها و نیز عیوب میکروسکوپی مورد توجه دو دسته از محققین مرتبط با مکانیک قرار گرفته است: مهندسین مواد و مهندسین مکانیک. از دید مهندسین مواد، نگرانی اصلی در خصوص پروسه رشد میکروترکها و روشهای بهبود عملکرد میکروسکوپی مواد است در حالی که از نقطه نظر مهندسین مکانیک، تلاش برای یافتن اثر عیوب میکروسکوپی بر خواص مکانیکی از طریق معرفی یک متغیر حالت در چارچوب ترمودینامیک و مکانیک محیطهای پیوسته حائز اهمیت است. شاخهای از علوم با نام مکانیک آسیب پیوسته، توجه خود را به بررسی روشمند یا سیستماتیک رشد عیوب میکروسکوپی و تأثیر آن بر رفتار مکانیکی مواد معطوف کرده است.
انواع آسیب (Damage)
پیدایش آسیب در فلزات به عوامل مختلفی بستگی دارد که از آن میان میتوان به ماهیت ماده، نوع بارگذاری و درجه حرارت اشاره نمود .در بیشتر آلیاژهای فلزی مشاهده شده است ریز تخلخلهایی که با کار مکانیکی ایجاد میشوند به آسیب در ماده منجر میشوند .لازم به ذکر است که این ریز تخلخلها با ریزتخلخلهایی که گاهی بر اثر ریختهگری و دیگر عیوبی که در فرآیندهای تولید ماده به وجود آمده است، تفاوت دارند. از یک زاویه دید دیگر مدلهای متنوعی برای آسیب ارائه شده است که در این زمینه میتوان به آسیب نرم، آسیب ترد، آسیب خزشی و آسیبهای خستگی پرچرخه و کمچرخه اشاره نمود.
چنانچه در بروز ترک و شکست ماده کرنش پلاستیک قابل توجه نباشد، آسیب ترد خواهد بود. در مقابل، آسیب نرم زمانی اتفاق میافتد که تغییرشکل پلاستیک قابل توجهی وجود داشته باشد. هنگامی که بارگذاری ماده با افزایش دما توام گردد، آنگاه ممکن است ماده تحت تنش ثابت دارای تغییرشکل گردد. در این حالت وقتی کرنش به اندازه کافی بزرگ شود، جدایی درون دانهای اتفاق میافتد که پدیده آسیب و افزایش نرخ کرنش به واسطه خزش را به همراه دارد. آسیب خستگی زمانی رخ میدهد که ماده در معرض بارگذاری دورهای با مقادیر قابل توجه تنش قرار میگیرد. اگر تنشهای وارد شده به جسم از تنش تسلیم ماده کمتر باشد، طبیعتاً آسیب پرچرخه خواهد بود و درصورت بالا بودن تنشهای اعمالی از تنش تسلیم ماده، آسیب کمچرخه رخ خواهد داد.
انتخاب مدل آسیب (Damage) در آباکوس
همانطور که در بخش قبل نیز اشاره کردیم، انتخاب مدل آسیب مناسب به نوع ماده و بارگذاری مورد نظر وابسته است. چنانچه مادهای که در اختیار دارید رفتار ترد دارد باید به سراغ مدلهای آسیب ترد بروید و اگر ماده مورد نظر شما دارای کرنش پلاستیک قابل توجهی است (ماده نرم) انتخاب مدلهای آسیب نرم به شما کمک خواهد کرد. اما در سالهای اخیر و همزمان با رشد پرشتاب علوم گوناگون، بحث مکانیک آسیب در مواد شبهترد و کامپوزیتی نیز از محبوبیت قابل توجهی در بین محققین دانشگاهی و صنعتی برخوردار شد. در این میان، آباکوس بهعنوان نرمافزاری پیشگام و تراز اول سعی کرده تا در این حوزه نیز خدمات گوناگونی به محققین ارائه دهد.
برای انتخاب مدل آسیب مورد نظر باید در ماژول Property و در بخش تعریف ماده، مطابق شکل زیر از منوی Mechanical ، مدل آسیب مناسب برای ماده مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
همانطور که در شکل فوق نیز مشاهده میکنید، بسته به اینکه قصد بررسی پدیده آسیب در چه مادهای را داشته باشید گزینههای مختلفی در اختیار شما قرار گرفته است:
Damage for Ductile Metals
با توجه به اینکه رفتار اکثر فلزات شناخته شده و مورد استفاده در صنعت در این دسته قرار میگیرد یکی از پرکاربردترین گزینههایی که در اختیار محققین قرار گرفته است را باید بررسی آسیب در فلزات نرم دانست. با کلیک و انتخاب این گزینه، معیارهای آسیب نرم (Ductile Damage)، جانسون – کوک (Johnson-Cook)، آسیب برشی (Shear Damage) و FLD ،FLSD، M-K و MSFLD در اختیار شما قرار میگیرد که بسته به مسئله و رفتار ماده مورد نظر میتوانید یکی را انتخاب کنید.
از آنجایی که هر یک از مدلهای آسیب از تئوریهای خاص خود بهره میبرند امکان شرح جزئیات هر یک در این پست وجود ندارد؛ لذا به شما توصیه میکنم پس از مطالعه پیرامون مدل مورد نظر خود به Documentation آباکوس مراجعه کرده و شناخت عمیقتری از پارامترهای هر مدل، نحوه عملکرد و حوزه کاربرد هر یک پیدا کنید. بدون شک استفاده از یک مدل آسیب بدون درک صحیح ابعاد و زوایای مختلف آن امکانپذیر نخواهد بود.
Damage for Traction Seperation Laws
اگر قصد دارید تا در موادی نظیر اتصالات چسب و المانهای Cohesive به بررسی پدیده آسیب در آباکوس بپردازید باید از این گزینه استفاده کنید. گزینههای این بخش به شما کمک میکند تا به کمک ترکیب رهیافت مکانیک آسیب پیوسته و مدلهای مرسوم ماده در آباکوس، پدیده Damage یا آسیب را در اتصالات Cohesive مورد واکاوی قرار دهید. با کلیک بر این گزینه، مدلهای آسیب Quade، Maxe، Quads، Maxs، Maxpe و Maxps در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
Damage for Fiber-Reinforced Composites
معیار آسیب Hashin را باید از معروفترین معیارهای Damage در مواد کامپوزیت دانست که در Abaqus تعبیه شده است. معیار Hashin آسیب ناهمسانگرد در مواد Elastic-Brittle را پیشبینی میکند و از این نظر برای پیشبینی رفتار کامپوزیتهای تقویت شده مناسب است. مدل آسیب Hashin چهار مود یا حالت گوناگون برای واماندگی (Failure) ماده را در نظر میگیرد: کشش در الیاف تقویتی، فشار در الیاف تقویتی، کشش در ماده زمینه (Matrix) و فشار در ماده زمینه.
Damage for Elastomers
الاستومرها را باید مواد پلیمری دانست که از قابلیت ارتجاعی بالا برخوردار بوده و به وفور در ساخت محصولاتی نظیر لاستیک اتومبیل، آببندها و . . . بهکار میروند (آشنایی با الاستومرها). چنانچه قصد دارید به بررسی Damage در این مواد بپردازید باید از مدل Mullins Effect که آباکوس تعبیه کرده استفاده کنید. مدل ماده Mullins Effect به شما کمک میکند تا به تعریف و مدلسازی نرمشوندگی در الاستومرها تحت بار شبه استاتیک چرخهای بپردازید. آباکوس به شما اجازه داده تا سه روش برای تعریف Mullins Effect در ماده بپردازید:
- پارامترهای مدل Mullins را به شکل مستقیم و تابعی از دما و/یا متغیرهای میدانی تعریف نمایید.
- از دادههای تجربی بارگذاری- باربرداری برای کالبپیبراسیون پارامترهای اثر Mullins استفاده کنید.
- از سابروتین UMULLINS در Abaqus/Standard و یا VUMULLINS در Abaqus/Explicit استفاده نمایید.
سایر مدلهای آسیب
اما اگر شما نیز از مدل آسیب خاص و بدیعی استفاده میکنید که در پیشفرضهای آباکوس تعبیه نشده است باید دست بکار شوید و پس از شناخت فرمولبندی و استخراج روابط به شکل Incremental به سابروتیننویسی بپردازید (آشنایی با سابروتیننویسی در آباکوس). UMAT و VUMAT دو سابروتینی هستند که باید با شناخت کامل اصول حاکم بر آن و درک عمیق پارامترها به تعریف مدل آسیب خود در آن بپردازید (UMAT چیست؟).
با سلام و تشکر ماده ورق ثابت است فقط در بخشی از ورق که شکست اتفاق می افتد با پارتیشن خواص شکست اعمال می گردد در بقیه مناطق که شکست در برخورد نداریم خواص پلاستیک اعمال میشود و در تحلیل برخورد استفاده میشود آیا صحیح است
هندسه کار دو ورق با جنسهای مختلف در برخورد غیر هم اندازه بهم است
سلام
دوست عزیز چند بار عرض کردم مشکلی نیست
سلام مهندس. برای بررسی اسیب در بتن چه معیاری رو بررسی باید کرد ؟؟ در این باره فیلم یا نوشته ای اگه معرفی کنین ممنون میشم
سلام
سرچ کنید مطلب مرتبط با کار خودتون پیدا میشه
با عرض سلام خدمت استاد محترم
بنده میخواهم شکست وخستگی یک قطعه را بررسی نمایم
لطفا راهنمایی بفرمایید.
با تشکر
سلام
دوست عزیز چه کمکی میتونم بکنم؟
شکست و خستگی یک علمه؛ هزاران مرجع و رفرنس و مقاله و ویدیو و . . . وجود داره در این خصوص؛ یک سرچ ساده کنید
من در قالب یک کامنت چه توضیحی میتونم بدم؟
با تشکر از توضیح حضرتعالی
نظر بنده در رابطه با بررسی شکست وخستگی با نرم افزار آباکوس است
لطفا در این زمینه راهنمایی بفرمایید که از کدام آیتم وآیکن وماژول بایستی استفاده کرد .
با تشکر
در خصوص شبیه سازی آسیب توضیحات داده شده و مدلهای موجود در آباکوس هم مشخصه
اما اگر مدل آسیب خاصی مدنظرتون باشه و یا مسئله با فرمولبندی خاصی، باید از سابروتین نویسی کمک بگیرید
سلام. من برای پروژه ای، باید عمر باقیمانده یک قطعه بدون ترک اولیه که تحت بارگذاری خستگی قرار دارد را پیش بینی کنم. میخواهم از نرم افزار آباکوس استفاده نمایم، اما در این نرم افزار تحلیل خستگی بلد نیستم. کار سختیه؟ به نظر شما باید چکار کنم؟ از کجا شروع کنم؟
باتشکر
به سؤال شما پاسخ داده شده:
https://umec.ir/xfem-analysis-of-composite-specimen-using-abaqus/#comment-6472
سلام وخسته نباشید
پروژه بنده در مورد نفوذ در فوم آلومینیوم هست واسه تحلیل آسیب باید از کدام مورد از آسیب ها استفاده کنم
تشکر
سلام
باید مقالات مشابه کار خودتون را مطالعه کنید تا متوجه بشید الگوی رایج در این مورد خاص چیه
ممکنه اصلا در پیش فرض آباکوس موجود نباشه و مجبور به کدنویسی باشید
برای اتصال دو صفحه به یکدیگر با چسب باید از چه المانی استفاده کنیم و خواص مکانیکی چسب رو چجور وارد کنیم
المانهای cohesive در این زمینه کاربرد دارن اما جزءیات بیشتر را باید با سرچ در منابع مختلف پیدا کنید
با عرض سلام و خسته نباشید بنده در زمینه تحلیل دینامیک برخورد خودرو با دیوار صلب دارم کار میکنم که با توجه به پیشرفت های زیادی که در زمینه فولاد ها برای به کار گیری در خودرو ها شده من میخواستم قسمتی از خودرو رو فولاد استحکام بالا (martenstic ) , و قسمتی دیگه از خودرو رو از فولاد های دو فازی استحکام پایین dp600 استفاده کنم که باید از رابطه جانسون کوک باید استفاده کنم متاسفانه مقاله ای در این زمینه پیدا نکردم که خواص این دو فولاد رو پیدا کنم ایا باید از سابروتین UEL استفاده کنم ؟
سلام
سابروتین UEL برای تعریف المان بکار میره و در این موضوع کاربرد نداره
سابروتینی که برای مدل ماده کاربرد داشته باشه UMAT است
استفاده از سابروتین (منظورم UMAT به شکل خاص هست نه بقیه سابروتین ها) به داشتن خواص مکانیکی ربطی نداره؛ مثلا اگر شما خواص یک آلومینیوم را نداشته باشید اینکار با سابروتین نویسی حل نمیشه
سابروتین برای تعریف رفتار ماده کاربرد داره؛ یعنی شما با داشتن خواص مکانیکی رفتار مورد نظرتون را مدل میکنید؛ سابروتین هم نیاز به ثوابت و ضرایب و خواص متریال داره
چیز مجزایی نیست
فقط چون مدل ماده در نرم افزار وجود نداره شما باید خودتون رفتار را کدنویسی کنید
سلام
در فرایند کشش عمیق برای تعریف نازک شدگی به میزان 25 درصد (طبق کتاب شکل دهی فلزات و المان محدود کوبایاشی) به عنوان معیار شکست یا همان پارگی در گوشه های ورق چگونه ی توان این معیار را در آباکوس تعریف کرد. با تشکر
سلام
میشه با معیارهای damage کار را پیش برد
مثالی در سایت در خصوص تکنیک حذف المانها وجود داره؛ مطالعه کنید
سلام
ببخشید مهندس، پیرو سوال قبلی بنده در مورد تعریف damage در کشش عمیق، دو سوال برای بنده وجود دارد اول اینکه این پارامترها را چگونه تعیین کنم؟ با چه فرمولاسونی یا اینکه از نمودار تنش کرنشبدست بیاورم؟ و اینکه آیا اگر بخش damage اصلا لحاظ نشود با توجه به اینکه پایان نامه بنده در مورد بررسی پارگی نیست آیا مشکلی یا عدم دقتی در نتایج کار بنده خواهد داشت؟با تشکر از شما
سلام
مقالات معتبر را مطالعه کنید؛ معمولا روش استخراج داده را ذکر میکنند
بعضی از داده ها با آزمایش استخراج میشن و بعضی دیگر با استفاده از ترکیب آزمایش و روابط بدست میان
ببینید اگر معیاری تعریف نکنید تا هر زمان که بارگذاری را ادامه بدهید اتفاقی برای ماده نخواهد افتاد که قطعا با واقعیت منطبق نیست
سلام
اعداد مورد نیاز در بخش ductile damage برای فولاد را باید از کجا پیدا کرد.
اگر مقاله ای میشناسید معرفی کنید
ایا با داشتن نمودار تنش کرنش می توان انها را استخراج کرد
منظورم مقادیر fracture strain-stress triaxiality- strain rate است
ایا تا این مقادیر وارد نشود نمی شود از element deletion استفاده کرد
با تشکر
سلام
بسته به نوع مدل آسیبی که در نظر میگیرید پارامترهای مختلفی وارد مسئله میشه
استخراج برخی از این پارامترها به آزمایش نیاز داره ولی برای برخی مواد تعدادی از پارامترها استخراج شده که در کتب damage mechanics گاهاً اشاره میشه
باید مقالات منطبق بر کار خودتون را مرور کنید؛ قطعاً راهگشاست
با سلام لطفا اگر در مورد نحوه وارد کردن داده های تنش کرنش شامل فاز الاستیک، پلاستیک کامل و نرم شدگی در اباکوس اطلاع دارید بفرمایید. برای فاز نرم شدگی حتما باید اسیب تعریف کرد یا میتوان تنش کرنش شکست را در ردیف دیگری در قسمت پلاستیک وارد کنمّّ
سلام
نحوه وارد کردن منظورتون چیه؟
در بخش الاستیک اعداد مربوط به مدول یانگ و نسبت پواسون را وارد میکنید
در بخش پلاستیک هم تنش – کرنش ماده را وارد میکنید
در سایت مثالهای زیادی وجود داره، حداقل یک مطالعه داشته باشید
بله؛ نیاز به تعریف مدل damage دارید
ممنون. مشکل من در زمینه همان اسیب است. نمیشود به جای تعریف اسیب در بخش پلاستیک تنش و کرنش شکست را وارد کنم؟ و اگر حتما باید اسیب تعریف شود کدام مدل اسیب به نمودار مد نظر من میخورد؟ در فاز نرم شدگی مدول پلاستیک که عددی منفی است و تنش مینیمم شکست را دارم که خوب کرنش متناظر را میتوانم استخراج کنم.
من از ماده شما اطلاع ندارم
مقالات را مطالعه کنید ببینید جه مدل آسیبی مناسب کار شماست
سؤال شما این بود که نرم شدگی در نمودار چطوری ایجاد میشه؟ گفتم مدل آسیب نیاز داره
نرم شدگی ربطی به کرنش شکست داره؟
آباکوس هوشمند میفهمه از چه نقطه ای نمودار افت کنه و در کرنش تعیین شده از سمت شما بشکنه؟
در مقاله یا سایتی مطلبی در مورد اسیب مرتبط با مدلم پیدا نکردم. سوالم این نیست که نرم شدگی چطور ایجاد میشود. سوالم این است فاز نرم شدگی را چطور در اباکوس وارد کنم. . دو سوال اخر شما را متوجه نشدم. مدل من یعنی نمودار تنش کرنش ماده دارای یک قسمت الاستیک و بعد پلاستیک کامل و اخر نرم شدگی است. که در فاز نرم شدگی شیب نمودار یعنی مدول پلاستیک و کرنش مینیمم شکست رادارم و همچنین کرنشی که در ان فاز نرم شدگی شروع میشود
دوست عزیز نمودار تنش-کرنش که مدل ماده نیست؛ مدل ماده یعنی رابطه ریاضی برای توصیف رفتار ماده
همه مواد نرم نمودارشون از همین سه بخش تشکیل شده
افت یا بقول شما نرم شدگی در نمودار جایی شروع میشه که آسیب اتفاق میافته و رشد میکنه، متریال تحمل بار خودشو از دست میده و به سمت شکست میره و در نهایت در یک کرنش میشکنه
حالا شما باید یک مدل ریاضی داشته باشید که این رفتار را توصیف کنه
من هم متالورژیکی بررسی نکردم که چطوری نرم شدگی ایجاد میشه؛ دارم از مدلسازی این نرم شوندگی حرف میزنم
فهم این موضوع از طریق مدل آسیبه؛ مدلی که بتونه رابطه بین تنش و کرنش، شروع آسیب، رشد آسیب و شکست قطعه را در خودش داشته باشه
هر مدل آسیبی این فاکتورها را در خودش لحاظ میکنه
شما اگر دوست ندارید مدل آسیب تعریف کنید همه نقاط نمودار تنش – کرنش را وارد بخش متریال کنید و شبیه سازی را انجام بدهید؛ اینکه مثلا در بارگذاری معکوس یا سیکلی یا . . . نتیجه چی میشه را خودتون میتونید مشاهده کنید
ممنون از وقتی که گذاشتید. به نظر میرسه نتونستم سوالم رو به گونه ای بپرسم که مفهومش مشخص بشه. به هر حال سوال من موضوع پیچیده ای هست که هم پرسش و جواب ان در چند کامنت امکان پذیر نیست. باز هم ممنون از توجه و وقت شما.
موفق باشید
سلام ممنون بابت سایت خیلی خوبتون
آیا متدی برای حذف المانها بر اثر دمای ذوب یا جوش مواد وجود داره؟
مثلا یه بار حرارتی به قطعه میدم و میخوام المان هایی که دماشون بیشتر از دمای جوش قطعه هست حذف بشه از سیستم
امکانش هست؟
با کدوم متد حذف؟
با سپاس
سلام
در این حوزه بررسی نداشته ام ولی فکر میکنم امکان پذیر باشه
میتونید سرچ کنید ببینید کار مشابهی انجام شده یا نه
با سلاما
جناب مهندس میشه لطف کنید بفرمایید:
1- ضرایب ناهمسانگردی R11, R12,…و نیز ضرایب کارسختی k, n رو در آباکوس تو کدوم قسمت میتونم تعریف کنم و فرمول ضرایب ناهمسانگردی مذکور چیه؟
2- فرق ضریب ناهمسانگردی میانگین و دلتا r که در برخی مقالات به اون اشاره میشه و فرمول آن بیان میشه با ضرایب بالا چیه و کدوم تو آباکوس وارد میشه؟
3- n , k , مدول الاستیسیته و ضریب پواسون و R0 , R45, R90 چگونه بدست میاد؟از تست کشش یا نمودار یا فرمول خاصی بدست میان؟
4- در بررسی کشش عمیق یک جنس خاص آیا حتما نیاز به وارد کردن چگالی هست؟اگر هست آیا مثلا برای یه سری خاص از آلومینیوم چگالی آن وجود دارد یا نه چگالی برای همه سری آلومینیوم یک مقدار مشترک بیشتر وجود نداره؟
مهندس ببخشید سوالا زیاد بود اما حیاتی. مچکرم
سلام
شما قصد دارید از یک تئوری برای سخت شوندگی استفاده کنید که هیچ اطلاعات اولیه ای ازش ندارید
قرار نیست اینجا پلاستیسیته درس داده بشه
یک سرچ ساده کنید هزار تا منبع وجود داره؛ اگر هم سخته Documentation را بخونید
خیلی کار سختیه که 4 تا مدل آلومینیوم سرچ کنید و چگالیهاش را با هم مقایسه کنید؟
از این دست سؤالات را نه تأیید مبکنم و نه پاسخ میدم
موفق باشید
با سلام
آیا برای انجام آزمایش های خواص مکانیکی مثل تست ضربه شارپی و کشش و فشار و .. در نرم افزار abaqus راهنمای آموزشی وجود داره؟ کتابی هست؟
سلام
شما باید تست را شبیه سازی کنید؛ نکته خاصی نداره
در همین سایت مثال نمونه تحت کشش وجود داره
سلام جناب مهندس
ما برای یک ماده ترد مقدار max principal strain رو داریم . این عدد رو وقتی در بخش maxpe damage قرار میدم هیچ اثری از شکست دیده نمیشه ! دلیلش هم اینه که این نوع آسیب به حوزه تحلیل المان محدود گسترش یافته مربوط میشه !
سوال بنده اینه که آیا کارایی این حوزه فقط به تحلیل رشد ترک از پیش تعیین شده است ؟ بنده که در مدلم هیچ ترک اولیه ای ندارم چطور میتونم از این پارامتر برای مدلسازی شکست و حذف المان های آسیب دیده استفاده کنم ؟
سلام
میتونید به دنبال کارهای مشابه در مقالات باشید
ممکنه برای کارتون نیاز به کدنویسی باشه (بررسی دقیق لازمه)
سلام. ضرایب مدل جانسون-کوک در نرم افزار آباکوس رو چطور میشه بدست آورد؟؟؟ یعنی منبع مشخصی برای تعیین این ضرایب هست؟؟؟ ر کل هر مدل شکست دیگه ای رو چطور میشه به دست آورد؟؟ حتما باید با حل فرمول های مربوط به هر مدل ضرایب رو به دست آورد یا از قبل این ضرایب در مرجعی بهشون اشاره شده؟؟؟
سلام
برخی ضرایب برای تعدادی از مواد در مقالات و مراجع پیدا میشه
برای بعضی دیگه هم باید آزمایش انجام بشه
مرجعی که برای همه مواد همه اطلاعات را داشته باشه وجود نداره
سلام جناب مهندس
چطوری میشه تنظیم کرد که غیر از همه استپ ها در یک استپ بخصوص معیار آسیب و حذف المان ها عمل نکنه ؟
سلام
معیار آسیب جزو خواص متریال شماست
ربطی به استپ نداره
سلام ممنون سایت خوبتون
من میخام بر اثر شار حرارتی و افزایش دما المان ها از مدل برداشته شوند از کدام معیار damage باید استفاده کرد و به مراحل کار چگونه است؟
تشکر
سلام
بررسی در این زمینه نداشته ام