در قسمت قبلی از سری آموزشهای نرمافزار CATIA با محیط طراحی مونتاژ Assembly Design کتیا آشنا شدیم. در ادامه میخواهیم جعبهابزارهای مهم و پرکاربرد محیط مونتاژ نرمافزار کتیا را معرفی کنیم. جعبهابزار Product Structure Tools کتیا به طور کلی برای وارد کردن قطعات ترسیم شده در محیط طراحی قطعه به محیط مونتاژ به کار میرود.
پیش از معرفی جعبهابزار Product Structure Tools کتیا، لازم است که با مفهوم Component و Product آشنا شویم. Component در یک مدل مونتاژ برای ایجاد یک گروه منطقی از قطعات مشابه نظیر پیچها استفاده میشود. Component یک هویت مستقل نیست و فقط در CATProduct والدش وجود دارد. در آیکن آن واقع در درخت مشخصات، صفحه سفید وجود ندارد و نشان دهنده این است که هیچ فایل خارجی به آن لینک نشده است. با اضافه کردن Component ها میتوانید مدیریت قطعات و زیراسمبلیها را در ساختار محصول ساده کنید. Productدر یک مدل مونتاژ برای ایجاد یک زیرمحصول استفاده میشود که میتواند به صورت جداگانه طراحی و سپس به محصول اصلی اضافه و مقید شود. Product یک هویت مستقل دارد و به عنوان یک فایل CATProduct مجزا ذخیره میشود. صفحه سفید در آیکن آن واقع در درخت مشخصات، نشان میدهد که یک فایل خارجی به آن لینک شده است. با ایجاد Product ها میتوانید از طریق تقسیم مدلهای مونتاژی بزرگ به چند زیرمحصول کوچکتر، طراحی مونتاژ را ساده نمایید.
جعبهابزار Product Structure Tools کتیا
در ادامه با ابزارهای جعبهابزار Product Structure Tools کتیا آشنا میشویم.
- Component: این ابزار (دستور) برای ایجاد یک Component در درخت مشخصات استفاده میشود.
- Product: این ابزار برای ایجاد یک Product در درخت مشخصات استفاده میشود.
- Part: به کمک این ابزار میتوانید قطعات یک محصول را همزمان داخل محیط طراحی قطعه Part Design طراحی کرده و به محیط مونتاژ Assembly Design اضافه نمایید.
- Existing Component: این ابزار برای وارد کردن قطعات از پیش طراحی شده استفاده میشود.
- Existing Component with Positioning: این ابزار مشابه ابزار قبل عمل میکند با این تفاوت که میتوانید موقعیت قطعات را پیش از ورود به محیط مونتاژ تعیین کنید.
- Replace Component: این ابزار برای جایگزین کردن یک قطعه موجود با یک قطعه جدید استفاده میشود.
- Graph tree Reordering: به کمک این ابزار میتوانید ترتیب قرار گرفتن قطعات در داخل درخت مشخصات را تغییر دهید.
- Generate Numbering: این ابزار برای شماره گذاری قطعات به صورت عدد یا حروف استفاده میشود.
- Selective Load: بعد از ایجاد یک مدل مونتاژ به کمک این ابزار میتوانید بارگذاری یا عدم بارگذاری قطعات داخل مدل را به صورت دلخواه انجام دهید.
- Manage Representations: این ابزار برای به کارگیری چند CATShape به منظور توصیف یک قطعه استفاده میشود.
- Fast Multi Instantiation: این ابزار قطعه مورد نظر را به تعداد و در جهت تعیین شده در ابزار Define Multi Instantiation تکرار میکند.
- Define Multi Instantiation: به کمک این ابزار میتوانید یک قطعه موجود را به تعداد دلخواه، در جهت دلخواه و با فاصله مشخص تکرار کنید.
منبع : آکادمی نرمافزارهای مکانیک