در آموزشهای قبلی از سری آموزش کتیا در محیط طراحی مونتاژ Assembly Design؛ جعبهابزارهای مهم این محیط را معرفی کردیم و با نحوه استفاده از ابزارهای محیط مونتاژ کتیا آشنا شدیم (اینجا: جعبهابزار Product Structure Tools، جعبهابزار Constraints کتیا، جعبهابزارهای Move ،Space Analysis و Assembly Features محیط Assembly کتیا). در این آموزش کتیا میخواهیم با استفاده از قطعات طراحی شده در محیط Part Design، یک مدل مونتاژ در محیط Assembly Design کتیا تولید کنیم. با ما در آموزش “تمرین کتیا: مونتاژ محصول در محیط Assembly Design” همراه باشید.
تذکر 1: پیش از شروع تمرین، فایل Assembly Exercise 1 (شامل فایلهای CATPart تمرین محیط مونتاژ کتیا) را از لینک زیر دانلود و در یک پوشه قرار دهید.
تذکر 2: بنا بر درخواست دوستان، فایلهای CATPart این تمرین در ورژن V5R21 آماده شد و از لینک زیر قابل دانلود است.
مسیر Strat > Mechanical Design > Assembly Design را انتخاب کنید تا وارد محیط طراحی مونتاژ CATIA شوید.
ابزار Existing Component از جعبهابزار Product Structure Tools کتیا فعال کرده و بر روی نام Product1 در درخت مشخصات کلیک کنید تا پنجره File Selection باز شود.
در این مرحله میتوانیم فایلهای مدل مونتاژ را به صورت تکی وارد کرده و سپس بر روی هم مونتاژ کنیم. اما در اینجا به علت سادگی مدل، همه فایلهای Part1 تا Part7 را در پنجره File Selection انتخاب و بر روی Open کلیک کنید تا قطعات به صورت یکجا وارد محیط مونتاژ کتیا شوند.
همانگونه که مشاهده میکنید، به علت مشترک بودن مختصات ترسیم قطعات، این قطعات به صورت متداخل قرار گرفتهاند. بنابراین برای تولید مدل مونتاژ، ابتدا باید آنها را از همدیگر جدا کنیم و سپس در موقعیت صحیح قرار دهیم. به همین منظور قطبنما را کشیده و به ترتیب بر روی تک تک قطعات رها کنید. سپس به کمک محورهای قطبنما کتیا، موقعیت قطعات را تغییر داده و آنها را از هم جدا کنید.
پس از اینکه قطعات مجزا شدند، میخواهیم Part1 را به عنوان قطعه پایه قرار دهیم. بنابراین قید Fix Component را از جعبهابزار Constraints کتیا فعال کرده و Part1 را انتخاب میکنیم تا در محل فعلی ثابت و بدون درجه آزادی شود.
حال قید Contact Constraint کتیا را فعال کرده و دو سطح نشان داده شده در شکل زیر را انتخاب کنید.
همانگونه که مشاهده میکنید، قید اعمال شده به رنگ تیره است. برای بهروزرسانی این قید، بر روی ابزار Update All کلیک کنید. تا دو سطح همتراز و مماس شوند.
حال ابزار Coincidence Constraint کتیا را فعال کرده و محورهای نشان داده شده در شکل زیر را انتخاب کنید. دقت نمایید که برای انتخاب محورها باید نشانگر ماوس را روی دهانه سوراخها حرکت دهید تا محور سوراخ قابل انتخاب شود. بعد از اعمال قید، آن را بهروزرسانی کنید.
مجدداً قید Coincidence را فعال کرده و لبههای نشان داده شده در شکل زیر را انتخاب کنید. سپس قید را بهروزرسانی نمایید تا این لبهها بر هم شوند.
تا این مرحله مدل به صورت تصویر زیر مونتاژ شده است.
قید Contact کتیا را فعال کرده و دو سطح نشان داده شده در شکل زیر از قطعات Part1 و Part5 را انتخاب کنید. سپس قید Coincidence کتیا را فعال کرده و محورهای این دو سوراخ را انتخاب کنید. در نهایت هر دو قید را همزمان بهروزرسانی نمایید.
مدل مونتاژ تا این مرحله به صورت شکل زیر است.
قید Offset Constraint کتیا را فعال کرده و سطوح نشان داده شده در شکل زیر از قطعات Part5 و Part6 را انتخاب و مقدار Offset را برابر 0.8mm وارد کنید. دقت نمایید که جهت فلشهای سبز رنگ به صورت شکل زیر باشد. در غیر این صورت بر روی یکی از فلشها کلیک کرده تا جهت آن عوض شود. سپس برای محورهای آنها قید Coincidence را اعمال و بهروزرسانی کنید.
مدل مونتاژ تا این مرحله به صورت تصویر زیر است.
به همین ترتیب قطعات Part3، Part4 و Part7 را در موقعیت نشان داده شده در شکل زیر مقید کنید.
مدل مونتاژ نهایی به صورت شکل زیر است. فایل این مدل را میتوانید داخل پوشه Assembly Exercise 1 با نام Product1 مشاهده کنید.
نکته: به عنوان یک نکته دقت نمایید که انتخاب محور سوراخها همواره کار آسانی نیست. برای اینکه بتوانید محورها را شناسایی کنید از چرخش مدل، بزرگنمایی و کوچکنمایی مدل و حرکت ماوس روی دهانه سوراخها بهره ببرید.
- تذکر: شما دوستان عزیز میتوانید تمرین محیطهای دیگر CATiA را از لینکهای زیر مطالعه و دانلود کنید.
- تمرین محیط طراحی دوبعدی Sketcher کتیا
- تمرین محیط Part Design کتیا
- تمرین محیط Drafting کتیا
- تمرین محیط Generative Shape Design کتیا
- تمرین محیط Imagine & Shape کتیا
- تمرین محیط FreeStyle نرمافزار کتیا
منبع : آکادمی نرمافزارهای مکانیک
سلام زحمات و کار شما قابل تحسین است در صورت امکان مبحث پر اهمیت ابرنقاط وجی کد را هم مثل اسکچ در سایت قرار دهید!ممنون