بعد از معرفی نرم افزار کتیا و آشنایی مقدماتی شما دوستان عزیز با محیط کتیا، وقت آن رسیده است که وارد محیط کتیا شویم و شروع به طراحی کنیم، در ابتدا آموزش محیط طراحی Sketcher کتیا (محیط طراحی دوبعدی CATiA) را برای شما درنظر گرفتیم، پس با ما باشید. (حتما قبل از شروع یادگیری کتیا، به پست های مجموعه شروع کار با کتیا مراجعه فرمایید که مطالب مقدماتی آموزش کتیا پیرامون محیط کتیا و تنظیمات اولیه در این نرم افزار بود.)
تولید قطعات سه بعدی در نرم افزار کتیا بر مبنای پروفیل های دوبعدی انجام می گیرد. این پروفیل ها در محیط کاری دوبعدی به نام Sketcher ایجاد شده و سپس در محیط طراحی قطعه (و یا سایر محیط ها) به کار گرفته می شوند. در محیط اسکچر کتیا می توان پروفیل ها را به کمک قیودی نظیر اندازه، زاویه، مماسی، توازی و … به صورت پارامتری ترسیم کرد تا در در صورت نیاز به راحتی قابل ویرایش و اصلاح باشند.
پروفیل هایی که در محیط Sketcher ترسیم می شوند همواره باید بر روی یک سطح مسطح تولید شوند که این سطح را Sketch Support می نامند. Sketch Support می تواند یک صفحه نظیر صفحات مختصات یا یک سطح مسطح از یک قطعه موجود باشد که در این حالت، Sketch به قطعه مورد نظر لینک می شود. هنگام انتخابSketch Support، مناسب است که از صفحات و سطوح ثابت (که حین مدل سازی حذف نشده و تغییر نمی کنند) استفاده شود.
برای ورود به محیط کاری Sketcher از مسیر زیر اقدام کنید.
Start > Mechanical Design > Sketcher ►
با انتخاب مسیر فوق، نرم افزار به طور مستقیم وارد محیط Sketcher نمی شود. زیرا همانطور که بیان شد هر Sketch نیاز به یک Sketch Support دارد. بنابراین نرم افزار به طور پیش فرض وارد محیط طراحی قطعه Part Design (در واقع وارد آخرین محیط طراحی سه بعدی که در آن قرار داشته اید) می شود و در این محیط باید یکی از صفحات مختصات را به عنوان Sketch Support انتخاب کنید.
در هر محیط طراحی سه بعدی می توانید با انتخاب آیکن Sketcher و سپس انتخاب یک سطح مسطح یا صفحه به عنوان Sketch Support به محیط Sketcher دسترسی پیدا کنید.
در صورتی که می خواهید یک Sketch را با تعیین موقعیت و جهت گیری آن ایجاد نمایید، از آیکن Positioned Sketch استفاده کنید. در این حالت یک کادر محاوره باز شده و در آن می توانید موقعیت Sketch را با تعریف محورهای مختصات، تعیین نمایید.
برای ویرایش یک Sketch موجود، همواره می توانید با دوبار کلیک بر روی نام آن در درخت مشخصات (درخت مشخصات کتیا) به آن Sketch دسترسی و برای ویرایش آن اقدام کنید.
در پست های آتی بیشتر آموزش های بیشتری پیرامون محیط Sketcher را خدمت شما دوستان بیان خواهیم کرد. پس پیگیر umec.ir باشید و حرفه ای بیاموزید.
منبع : آکادمی نرمافزارهای مکانیک
سلام اموزش بسیار عالی میباشد . اگر با طراحی یک طرح این اموزش همرا باشد بسیار خوب خواهد بود. از شما بابت این اموزشها تشکر میکنم . حمید