بعد از معرفی نرم افزار کتیا و آشنایی مقدماتی شما دوستان عزیز با محیط کتیا، وقت آن رسیده است که وارد محیط کتیا شویم و شروع به طراحی کنیم، در ابتدا آموزش محیط طراحی Sketcher کتیا (محیط طراحی دوبعدی CATiA) را برای شما درنظر گرفتیم، پس با ما باشید. (حتما قبل از شروع یادگیری کتیا، به پست های مجموعه شروع کار با کتیا مراجعه فرمایید که مطالب مقدماتی آموزش کتیا پیرامون محیط کتیا و تنظیمات اولیه در این نرم افزار بود.)
آموزش محیط Sketcher کتیا
بخش 2 آموزش کتیا به آموزش محیط Sketcher اختصاص یافت. بعد از آموزش مقدماتی شما دوستان عزیز با محیط کتیا، وقت آن رسیده است که شروع به طراحی کنیم. تولید قطعات سه بعدی در نرمافزار کتیا بر مبنای پروفیل های دوبعدی انجام میگیرد. این پروفیل ها در محیط کاری دوبعدی به نام Sketcher ایجاد شده و سپس در محیط طراحی قطعه (و یا سایر محیطها) به کار گرفته میشوند. در محیط اسکچر میتوان پروفیلها را به کمک قیودی نظیر اندازه، زاویه، مماسی، توازی و … به صورت پارامتری ترسیم کرد تا در در صورت نیاز به راحتی قابل ویرایش و اصلاح باشند.
یکی از مهمترین جعبهابزارهای محیط Sketcher (آشنایی با محیط کاری Sketcher کتیا) در نرم افزار کتیا، جعبه ابزار Sketch tools است که نقش تسهیل کننده ای در ترسیم و ویرایش پروفیل ها دارد. این جعبهابزار در محیط Sketcher به صورت شناور است، بدین معنی که تعداد ابزارها و امکانات آن ثابت نیست و با انتخاب هر ابزار، یک مجموعه زیر ابزار و گزینه جدید که در روند استفاده از آن ابزار تأثیر گذار است، به آن اضافه می شود. (توصیه می کنیم که این جعبهابزار را همواره در قسمت پایین، سمت چپ ناحیه هندسی به صورت آزاد نگهداری کنید)
بعد از معرفی جعبهابزار Sketch tools کتیا و آموزش نحوه استفاده از قسمت های مختلف آن، امروز قصد داریم تا نحوه استفاده از جعبهابزار Profile کتیا را به شما آموزش دهیم. در محیط Sketcher نرم افزار کتیا برای ترسیم پروفیل از ابزارهای مختلف موجود در جعبهابزار Profile استفاده می شود. در ادامه با این ابزارها آشنا می شوید.
در محیط Sketcher پس از ترسیم پروفیل های مورد نظر با استفاده از ابزارهای جعبهابزار Profile (آموزش نحوه عملکرد ابزارهای مختلف در جعبهابزار Profile در محیط اسکچر کتیا)، معمولا نیاز به ویرایش و اصلاح پروفیل ها وجود دارد. برای این منظور از ابزارهای موجود در جعبهابزار Operation استفاده می شود تا اعمالی نظیر گوشه زدن، حذف و شکستن المان ها، متقارن کردن، انتقال و چرخش المان ها صورت پذیرد. در ادامه با ابزارهای جعبهابزار Operation کتیا آشنا می شوید.
معرفی انوع قیود و آموزش قید گذاری ترسیمه ها در محیط Sketcher نرم افزار کتیا : در قسمت های قبلی آموزش محیط Sketcher، با ابزارهای ترسیم و ویرایش پروفیل ها (ترسیم پروفیل ها با استفاده از جعبه ابزار Profile در نرم افزار CATiA - ویرایش پروفیل ها با استفاده از جعبه ابزار Operation کتیا) آشنا شدیم. در این قسمت می خواهیم انواع قیودی که بر روی المان ها قرار می گیرد را معرفی کنیم. توصیه میکنم این آموزش کتیا کاربردی را از دست ندهید و با ما در آموزش "قید گذاری در Sketcher کتیا" همراه باشید ...
در قسمت های قبلی با انواع قیدهای هندسی و ابعادی آشنا شدیم. دیدیم که این قیدها برای تکمیل ترسیم پروفیل و دستیابی به ابعاد صحیح لازم و ضروری هستند. در این قسمت می خواهیم جعبهابزار Constraint کتیا که ابزارهای لازم برای قیدگذاری را در اختیار ما قرار می دهد، آموزش دهیم.
در قسمت های قبلی با مفهوم قیدگذاری و انواع قیدهای هندسی و ابعادی در محیط Sketcher نرم افزار کتیا آشنا شدیم. همچنین جعبه ابزار Constraint کتیا را معرفی کردیم و دیدیم که به کمک ابزارهای آن می توانیم انواع قیدها را بر روی پروفیل مورد نظرمان در نرم افزار CATIA قرار دهیم. یکی از ابزارهای جالب این جعبه ابزار، Animate Constraint است که به کمک آن می توانیم محدوده تغییرات یک قید و تاثیر آن بر روی سایر قسمت های پروفیل را به صورت انیمیشن مشاهده کنیم. در این آموزش قصد داریم تا با این ابزار بیشتر آشنا شویم. بدین منظور یک مدل ساده دوبعدی لنگ - لغزنده را بررسی می کنیم. شبیه سازی مکانیزم های دوبعدی با ابزار Animate Constraint در محیط Sketcher نرم افزار کتیا، دستاورد شما در پایان این آموزش خواهد بود، پس مثل همیشه با ما در " آموزش ایجاد انیمیشن قیود توسط Animate Constraint در کتیا " همراه باشید...
همانگونه که ممکن است تاکنون مشاهده کرده باشید، المان ها و قیود در محیط Sketcher نرم افزار Catia می توانند رنگ های مختلفی داشته باشند. هر یک از این رنگ ها مفهوم خاصی دارند و در طراحی سریع و صحیح پروفیل ها به ما کمک می کنند. در این آموزش می خواهیم شما را با مفهوم رنگ ها در محیط Sketcher کتیا آشنا کنیم.
در قسمتهای قبلی از آموزش محیط Sketcher کتیا، با این محیط و جعبهابزارهای مختلف آن آشنا شدیم. در این آموزش میخواهیم به عنوان اولین تمرین کتیا، پروفیل زیر را در محیط اسکچر CATiA ترسیم کنیم. این آموزش کتیا را از دست ندهید.